Nicuşor Dan: SUA şi NATO sunt garanţii securităţii

R.S.
Politică / 20 ianuarie

Nicuşor Dan: SUA şi NATO sunt garanţii securităţii

România nu trebuie să aleagă între SUA şi UE, precizează primarul Capitalei, Nicuşor Dan, care menţionează că Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să continue să colaboreze în baza valorilor care le unesc, scrie Agerpres.

De asemenea, România 'trebuie să se concentreze pe restabilirea credibilităţii' sale, atât pe plan intern, cât şi extern, scrie edilul general, luni, pe Facebook.

'Observ o mare îngrijorare în rândul liderilor europeni şi al cetăţenilor cu privire la schimbările ce vor veni în mandatul Trump 2. Este un reflex natural de autoapărare în faţa unor transformări imprevizibile. Ce ar trebui să facem? În primul rând, România trebuie să se concentreze pe restabilirea credibilităţii, atât intern, în faţa propriilor cetăţeni, cât şi extern, pentru a şterge orice urmă de scepticism din ochii partenerilor occidentali. În politica externă, este esenţial să rămânem alături de nucleul statelor occidentale', precizează Nicuşor Dan.

El menţionează că Statele Unite şi NATO sunt 'garanţii fundamentali' ai securităţii noastre, 'fără de care nu putem concepe un viitor sigur'. În acelaşi timp, Uniunea Europeană reprezintă 'cadrul politic şi economic care ne oferă oportunităţi reale de dezvoltare şi de creştere' a nivelului de trai, adaugă Nicuşor Dan.

'Avem nevoie de toate aceste componente. România nu poate prioritiza între aceşti 3 piloni ai politicii externe. România trebuie să îşi alinieze întreaga politică externă pentru a menţine coerenţa în cadrul politicii transatlantice. Vor fi momente dificile? Cu siguranţă. Va trebui să alegem între SUA şi UE? Nu. Vocea noastră în UE trebuie să fie una a unităţii, iar atât UE, cât şi SUA trebuie să continue să colaboreze, sprijinindu-se pe valorile fundamentale care le unesc. România poate avea ambele direcţii, avansând cu mai mult curaj pe scena internaţională. Fiecare provocare, fiecare decizie trebuie să deschidă calea către o nouă eră de reforme, chiar şi atunci când schimbările par rapide şi greu de anticipat', mai scrie Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu exista motive de dezbinare intre SUA si UE.Politica nu este intodeauna un monument de intelepciune dar UE poseda aceasta arta a intelepciunii in mod natural .Acum ,multumita acestor politici ,devenim si o mare putere militara .Trump ne ofera aceasta sansa obligind (vorba sa fie )UE sa se inarmeze .Fara aceste presupse amenitari , in fapt o idee geniala a UE , populatiile nu ar fi acceptat inarmarea chiar acum vrem sa inarmam si sa luptam pentru democratia europeana indiferent cum se situeaza politic sau militar ceilalti .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Administratia Biden a reusit sa prabuseasca

    economic Europa,prin circul rusnac,

    sa speram ca Trump va ajuta sa n e revenim 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    NATO este (inca) garantul securitatii, pana cand Europa divizata (prin 'Divide et Impera') nu va mai sti de ce are nevoie.

    Ma indoiesc ca SUA lui Trump mai este garantul securitatii. 

    Probabil ca va scoate SUA din NATO. 

    Poate si pentru a prelua controlul asupra Groenlanda. 

    Mi se pare din ce in ce mai clar ca Trump este adeptul sferelor de influenta.

    Si daca Europa nu reuseste sa-si gaseasca un program comun, unic, sa se constituie intr-o sfera de influenta, mi-e teama ca Europa va sfarsi in 'sfera de influenta' a unora care au cu totul alte valori. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb