NELU TĂTARU: ''Internarea asimptomaticilor va fi făcută pentru 48 de ore, apoi vor fi izolaţi la domiciliu''

G.U.
Miscellanea / 14 iulie 2020

Nelu Tătaru (Sursă foto: Wikipedia)

Nelu Tătaru (Sursă foto: Wikipedia)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că persoanele infectate vor fi reţinute 48 de ore în spital pentru evaluare, iar după acest interval asimptomaticii pot pleca acasă pentru a sta în izolare, în timp ce pacienţii simptomatici vor sta internaţi până la ameliorare sau până când devin asimptomatici, potrivit HotNews.ro.

"Se va merge pe internarea asimptomaticilor cu evaluare de maximum 48 de ore şi decizia de izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă vorbim de COVID-19. Medicul curant va avea posibilitatea de a-şi susţine diagnosticul pus, DSP-ul va da actul administrativ după cele 48 de ore de evaluare în spital. Persoanele infectate simptomatice vor fi internate în spital, cu posibilitatea externării la ameliorarea simptomelor", a declarat Tătaru după dezbaterea din Camera Juridică a Senatului.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că amenzile nu s-au stabilit încă, dar că vor fi acelea din Legea 55 privind starea de alertă şi prevăzute în Codul Penal.

În ceea ce priveşte detaşarea medicilor, Tătaru a spus, în urma dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului, că se "va merge gradual".

"Se va merge gradual, de la detaşare voluntară şi acolo unde nu vor fi cadre se vor face şi detaşări nevoluntare, cu plata unor indemnizaţii şi asigurarea cazării şi diurnei", a declarat Tătaru.

În ceea ce priveşte carantina la graniţă pentru persoane, rămâne pentru persoanele care vin din zonele roşii, cu posibilitatea de a contesta în instanţă acest lucru.

Nelu Tătaru a mai spus că se va face carantina bunurilor pentru dezinfecţie, apoi bunurile se restituie.

Despre minori, ministrul Sănătăţii a spus că aceştia vor rămâne în custodia familiei, până la gradul 4, dacă părinţii sunt bolnavi.

Totodată, potrivit acestuia, pacienţii vot putea refuza tratamentul pentru Covid-19, pe proprie răspundere.

Potrivit ministrului, se vor putea organiza alegeri chiar dacă vom avea stare de alertă şi în septembrie. "Cu precauţii se pot organiza şi alegeri. Să ajungem la acel moment", a spus Nelu Tătaru.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Incet incet se instaleaza dictatura6

    Unii, DUSMANI PERICULOSI AI REGIMURILOR, ASIMPTOMATICII, VOR FI INCHISI FOREVER IN CASELE LOR/ SPITALE!!! Ce idee DE PSIHOPAT, asta cu asimptomaticii! Un anestezist a invatat chestii de epidemiologie!!! Romania a DEVENIT UN LAGAR MEDICAL!!! SPITALELE SUNT BAU-BAU-ul SOCIETATII ROMANESTI UNDE CEI CARE SE DUC NU SE MAI INTORC! ABATOARE UMANE, DE ACEEA TIN MEDICII LUMANARI IN ELE, SA PASTREZE APARENTA DE UMANITATE!!!

    NU SE STIE DE CE OFICIALII VOR SA-I FACA PE CETATENII ROMANI SA VADA DEZASTRELE DE SPITALE ROMANESTI!!! ADEVARATE COCINI SUBTEHNOLOGICE!!!! PROBABIL LI S-AU PROMIS BANI PENTRU ASA CEVA!!! 

    1. Tatal avocatei RALUCA ANDREEA POPESCU, Victor Laslea, a fost lasat sa putrezeasca de viu, in SECTIA ATI a Spitalului Universitar Bucuresti si in Spitalul ”Sfantul Ioan” tot din Bucuresti! Nu i s-a dat apa, telefoanele nu prea se permit, deoarece nimeni din spital nu vrea ca exteriorul sa ia legatura cu REALITATEA TERORIZANTA DIN SPITALELE ROMANIEI!! A dobandit rani in cavitatea bucala din cauza deshidratarii si escare din cauza lipsei de toaletare! ASTA A AJUNS IN MARE PARTE MEDICINA ROMANEASCA, LOC DE TEROARE/EXTERMINARE PENTRU PACIENTI!!! DE ACEEA, DOCTORUL MUSTA TINE LUMANARI, PENTRU CA STIE CA NU SE IESE VIU DINTR-UN SPITAL ROMANESC!!! ACOLO VOR FI INTERNATI ASIMPTOMATICII SI SIMPTOMATICII COVID, ACOLO VOR FI INTERNATI ALTI BOLNAVI!!! PS: ”DOAR DUSMANII POPORULUI SUSTIN O ASTFEL DE IMAGINE NEGATIVA A SPITALELOR ROMANESTI”, VA SPUNE PROPAGANDA!!!

    Ce te faci daca esti asimptomatic si dupa 48 ore de spitalizare, medicul te declara simptomatic, chiar daca nu esti?

    "Medicul curant va avea posibilitatea de a-şi susţine diagnosticul pus" - dar tu cum poti sa dovedesti ca esti asimptomatic? Tu sustii ca te simti bine, el/ea vine si noteaza ca a auzit un ral pulmonar, etc?

    In aceste conditii si tinand cont de procentul de rezultate fals-pozitive ale testelor, ma intreb cine s-ar supune benevol la o testare COVID? 

    Ține cu dinții de ,, obiectul muncii " : numărul contează pe paradigma LUI.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb