Nestle îşi închide singura fabrică din ţara noastră

V.D.
Ziarul BURSA #Companii / 14 ianuarie 2019

Nestle îşi închide singura fabrică din ţara noastră

Leszek Wacirz, Country Manager Nestle România: "Nestle îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv"

Nestle România şi-a anunţat intenţia de a începe demersurile pentru închiderea unităţii sale de producţie din Timişoara, până la finalul lunii mai 2019, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), potrivit informaţiilor transmise pentru ZIARUL BURSA de reprezentanţii companiei.

Leszek Wacirz, Country Manager Nestle România a precizat pentru Ziarul BURSA că decizia a fost luată din motive financiare şi de competitivitate.

Domnia sa ne-a declarat: "Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestle îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri".

Pentru a se adapta la contextul în schimbare, Nestle a căutat o soluţie sus­tenabilă care să ofere flexibilitatea necesară în producţie pentru toate mărcile sale. Fabricarea produselor Nestle va continua în alte locaţii în încercarea de a simplifica procesele şi de a funcţiona mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectaţi, informează reprezentanţii Nestle.

În prezent, în fabrica de la Timişoara lucrează 388 de angajaţi, iar alţi 30 lucrează în centrul de servicii financiare al companiei, însă aceştia nu vor fi afectaţi de această decizie. Cele 30 de persoane angajate la Nestle Regional Cost Competence Centre din Timişoara - centrul de servicii financiare al Nestle - nu sunt afectate de această decizie şi îşi vor continua activitatea într-o nouă locaţie în centrul oraşului, potrivit reprezentanţilor companiei.

Jackie Avery, Director Resurse Umane Nes­tle România, ne-a transmis: "Am iniţiat un amplu proces de consultare cu angajaţii şi cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluţii prin care putem să ne susţinem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistenţă în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităţilor necesare în procesul de reangajare şi până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de salarii compensatorii în funcţie de vechimea lor în companie".

Fabrica din Timişoara a fost achiziţionată de Nestle în anul 2000 şi are o producţie anuală de peste 10.000 tone de dulciuri şi cafea.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş face verificări la companie, nefiind notificat despre decizia de închidere a fabricii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, potrivit News.ro, că nici Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş şi nici Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă nu au primit nicio notificare de la compania respectivă.

Domnia sa a declarat: "Inspectorii de Muncă s-au autosesizat după apariţia unor informaţii în presă privind o eventuală concediere colectivă şi fac verificări la respectivul angajator. Ves­tea bună este aceea că, până la acest moment, trei mari angajatori din judeţul Timiş au anunţat AJOFM că sunt dispuşi să preia angajaţii, în cazul în care aceştia vor fi concediaţi".

La rândul său, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a aflat despre decizia de închidere a fabricii Nestle de la Timişoara şi a declarat că îi pare rău de oamenii care rămân fără locuri de muncă, dar că îi încurajează să îşi găsească de lucru în alte fabrici, potrivit sursei citate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb