Netanyahu denunţă "dezinformarea" privind acordul nuclear cu Iranul

Elena Deacu
Internaţional / 5 august 2015

Netanyahu denunţă "dezinformarea" privind acordul nuclear cu Iranul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat marţi campania de "dezinformare" a susţinătorilor acordului nuclear cu Iranul, în cursul unei intervenţii la distanţă în faţa organizaţiilor evreieşti americane, relatează AFP.

Benjamin Netanyahu, aflat la biroul său în Israel, a denunţat "dezinformarea în privinţa acordului şi a poziţiei Israelului" în cursul unei intervenţii transmise pe internet de către o organizaţie a federaţiilor evreieşti americane. Aproximativ 10.000 de persoane s-au conectat pentru a urmări această intervenţie, potrivit organizatorilor.

"Cu cât mai multe persoane înţeleg ce este în acord, cu atât mai multe se opun", a afirmat Netanyahu, susţinând că marile puteri ar fi trebuit să nu încheie acordul şi să continue să intensifice presiunea asupra regimului iranian.

El a calificat totodată drept "scandaloase" acuzaţiile potrivit cărora Israelul s-ar opune acordului pentru a declanşa un conflict militar. "Mă opun acestui acord nu pentru că doresc războiul, mă opun deoarece vreau să împiedic războiul şi acest acord va crea război. El va lansa o cursă a armelor nucleare în regiune", a susţinut Benjamin Netanyahu, adăugând că întreaga clasă politică israeliană a fost unită în opoziţia sa faţă de acest acord.

Întrebat în legătură cu degradarea continuă a relaţiilor între cei doi aliaţi, premierul israelian a dat asigurări că diferendul nu va putea să afecteze relaţiile istorice între Israel şi SUA. "Relaţia noastră este suficient de puternică pentru a rezista chiar în contextul unor dezacorduri importante, cum am făcut în trecut", a afirmat el.

O campanie intensă este în curs de desfăşurare la Washington unde aleşii Congresului vor vota în septembrie acordul încheiat la 14 iulie între marile puteri şi Teheran. Grupuri de interes evreieşti americane ca Aipac (dreapta) şi J-Street (stânga) cheltuiesc milioane de dolari făcând lobby şi publicitate pentru a influenţa opinia publică şi deputaţii. Benjamin Netanyahu a rostit el însuşi un discurs în Congresul american în luna martie.

Executivul încearcă să-i convingă pe democraţi să nu se alăture majorităţii republicane, care va încerca să torpileze acordul.

Acordul cu Teheranul încheiat pe 14 iulie de cele cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Franţa şi Marea Britanie) plus Germania prevede o ridicare progresivă şi condiţionată a sancţiunilor impuse Iranului, în schimbul garanţiilor că acesta nu va dezvolta arma atomică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb