NEW YORK: Empire State Building şi-a stins luminile în semn de omagiu adus victimelor de la Orlando

Laura Boico
Miscellanea / 13 iunie 2016

Clădirea Empire State Building şi-a stins luminile aseară la New York, în omagiu victimelor masacrului de la Orlando, cum a mai făcut în noiembrie pentru cele de la Paris şi în martie pentru cele de la Bruxelles. Iar antena de pe One World Trade Center a fost luminată în culorile curcubeului, transmite AFP.

Primarul Bill de Blasio a anunţat că toate drapelele vor fi coborâte în bernă în cel mai mare oraş din Statele Unite şi că măsurile de securitate au fost întărite ca precauţie, în special în jurul celor mai importante locuri ale comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi trans), a precizat el.

Masacrul de la Orlando (Florida, sud) "nu este doar un atac împotriva unor fiinţe umane, dar şi un atac împotriva valorilor noastre", a declarat primarul într-o conferinţă de presă, citat de surse din presă.

Bill de Blasio a mai anunţat că în această seară va participa la un omagiu adus victimelor de la Orlando în faţa barului Stonewall Inn din New York, local emblematic al luptei pentru drepturile homosexualilor.

Mai multe sute de persoane s-au adunat ieri după-amiază în faţa localului din Greenwich Village, pentru a-şi arăta solidaritatea, depunând trandafiri, lumânări, cărţi poştale şi buchete de flori sub inscripţia "opriţi ura", potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse.

Pe de altă parte, ieri după-amiază, cinci drapele curcubeu - simboluri ale comunităţii LGBT - au fost instalate la balconul de la primul etaj al primăriei, care urma să fie luminată în culorile curcubeului la apusul soarelui. Ceremonia Premiilor Tony (recompense pentru excelenţă în teatru) care a avut loc la New York a fost dedicată victimelor de la Orlando.

Masacrul care a făcut 50 de morţi şi 53 de răniţi într-un club de noapte gay, după ce un individ înarmat a deschis focul, a fost revendicat de gruparea Statul Islamic. El a avut loc cu două săptămâni înainte de tradiţionala Gay Pride de la New York unde vor fi prezenţi mii de participanţi şi spectatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb