NICOLAE CIUCĂ: ''Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă''

G.U.
Politică / 8 decembrie 2021

''Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă''

Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi noile măsuri privind gestionarea pandemiei de COVID-19 aferente perioadei sărbătorilor de iarnă, a declarat, astăzi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

"Astăzi vom aproba hotărârea de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă", a anunţat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Marţi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat propunerea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie, stabilind, printre altele, eliminarea interdicţiilor de circulaţie pe timpul nopţii, renunţarea la portul măştii în spaţiile deschise cu excepţia celor aglomerate, creşterea capacităţii de la 30% la 50% în cazul cinematografelor, teatrelor, activităţilor sportive şi al altor activităţi.

Şeful DSU, Raed Arafat, menţiona că aceste modificări au fost propuse de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării prin hotărâre de guvern.

"Bineînţeles, în hotărârea de guvern pot surveni modificări în timpul discuţiilor din cadrul şedinţei de guvern", explica şeful DSU.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nimeni nu se întreabă de ce constituția permite doar 30 de zile? Daca scopul era să stea tara 1 an în stare de alertă de ce nu treceam direct în constituție asta? Altfel spus, plugingirea asta continua cu cate 30 de zile este neconstituțională pentru că însăși scopul e sa fie o limită rezonabilă.

    Nu mai exista nici un motiv real pentru starea de alertă: valul e urmărit, numerele se stiu, spitalele știu ce au de făcut. Efectiv nu mai e nimic demn de alert. Drept dovadă că valul 4 a fost gestionat de la sine cu un guvern demis. 

    Probabil că România nu va mai vedea alegeri fara stare de alertă, etc. 

    Desi Justitia a dat hotarare prin care considera ca aceasta "stare de alerta" nu este constitutionala! Dar ce mai conteaza pt Plavan, maCiuca lui si bestiile din jurul lor acest amanunt, intr-o Colonie bananiera transformata din martie 2020 intr-o Dictatura securist-medicala! Cat de curand, toate Iudele astea vor trebui sa-si faca mari griji, pt ca va fi "stare de alerta continua" pt................... vietile lor imputite!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb