Nicolae Ciucă participă la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele UE

G.B
Politică / 1 septembrie 2021

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, la Ljubljana, în Slovenia, potrivit Agerpres.

Întâlnirea ministerială va debuta cu dezbateri privind angajamentele operaţionale ale Uniunii Europene, sesiune în cadrul căreia miniştrii apărării vor discuta pe marginea ultimelor evoluţii din Sahel, Libia, Mozambic şi Balcanii de Vest, arată un comunicat MApN.

De asemenea, tema rezilienţei se va regăsi pe agenda Reuniunii, în contextul definirii orientărilor politice şi obiectivelor specifice ale viitorului instrument de orientare al UE - Busola Strategică. Sesiunea dedicată acestui subiect se va concentra pe modalităţile de contracarare a ameninţărilor hibride şi a provocărilor, precum şi pe asigurarea accesului la bunurile globale comune (domeniile maritim, cibernetic şi spaţial).

Ultima parte a reuniunii va aborda provocările geostrategice comune şi oportunităţile pentru consolidarea cooperării cu NATO şi cu ONU. La activitate au fost invitaţi Secretarului General adjunct al NATO, Mircea Geoană şi Subsecretarul general al ONU pentru operaţii în sprijinul păcii, Jean - Pierre Lacroix.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca de obicei, orice slugoi mioritic care ia parte la intalnirile organizate de bruxellezi, se duce capra si se intoarce si mai bou! In cazul lui Ciuca, care nu mai e demult "al nostru", ci "al altora", pozitia de capra ii este dificila datorita gabaritului sau depasit, asa ca, la astfel de intalniri s-ar putea sa stea in patru labe !

    Se duce ca primeasca lista cu fiarele vechi pe care trebuie sa le cumpere. Stapanii lui au nevoie de bani.

    Dupa "victoria din Afganistan", acest Rambo are cu ce se lauda la UE. Bani risipiti intr-o misiune fara rost si fara o finalitate benefica tarii, tehnica militara de la fier vechi, inutilizabila, o armata care nu este puternica si care, dupa spusele presedintelui, pare sa fie in pericol de a fi data afara din NATO, legea pensiilor militare falsificata, pensionari militari discriminati, acestea sunt titlurile de glorie pe care a cest Rambo poate sa le fluture la reuniune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb