Nicolae Ciucă: "Un institut cultural român va fi deschis în curând la Seul"

F.D.
Politică / 10 mai 2023

Nicolae Ciucă: "Un institut cultural român va fi deschis în curând la Seul"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că un institut cultural român va fi deschis în curând la Seul, dar că se fac demersuri şi privind un birou de ştiinţă şi tehnologie, relatează Agerpres.

Precizările au fost făcute după ce Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe omologul sud-coreean, Han Duck-Soo.

Premierul a declarat că discuţiile au vizat o foaie de parcurs asupra aspectelor convenite în decembrie 2022, când a fost stabilită o agendă de colaborare ministerială şi sectorială, în marja parteneriatului strategic semnat în urmă cu 15 ani.

"Am stabilit să continuăm identificarea oportunităţilor şi folosirea întregului potenţial în sectoare precum energia regenerabilă, infrastructura, digitalizarea şi energie nucleară, precum şi deschiderea unui birou de ştiinţă şi tehnologie la Seul, concomitent cu continuarea demersurilor pentru deschiderea unui alt punct de referinţă în relaţiile culturale dintre România şi Coreea de Sud, şi anume un institut cultural român la Seul. Domnul ministru Aurescu a confirmat derularea procedurilor, ca atare vom avea cât mai curând un institut deschis la ambasada noastră de la Seul", a spus Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat relevanţa relaţiilor economice bilaterale, menţionând că "există oportunităţi foarte bune" pentru dezvoltarea acestora.

În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul aderării României la OECD, iar Coreea de Sud şi-a exprimat susţinerea faţă de ţara noastră.

Cei doi premieri au discutat de asemenea despre situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi din zona indo-pacifică.

"A fost subliniată relevanţa strategiei pentru Indo-Pacific a Coreei de Sud şi împărtăşim întru totul ceea ce înseamnă o coordonare la nivel internaţional, chiar dacă la distanţă atât de mare, pe aspectele care vizează mediul de securitate", a spus Ciucă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ciuca+guvern+seul+cultura=înc ă o țeapă dată fraierilor care încă mai plătesc taxe.

    România nu poate asigura servicii consulare decente pentru cetățeni, datorită imbecililor angajați in ministerul de externe, da de cum sa promoveze cultura românească. Cultura pe cale de dispariție ,de care oricum nu e mai nimeni interesat nicăieri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb