Nicolae Ciucă: "Voi promova, ca preşedinte, cu toată puterea, o atmosferă socială de respect şi încredere"

S.B.
Politică / 15 septembrie

Nicolae Ciucă: "Voi promova, ca preşedinte, cu toată puterea, o atmosferă socială de respect şi încredere"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că intră în cursa pentru Preşedinţie pentru a fi garantul păcii sociale, promovând o atmosferă de respect şi încredere, informează Agerpres.

"Ca preşedinte, voi fi garantul păcii sociale. Nu pot promite ceea ce este ireal, populist şi amăgitor pentru oameni. În schimb, pot să îmi asum că voi promova, cu toată puterea, o atmosferă socială de respect şi încredere. Ca militar am fost mereu fidel ţării şi am apărat-o când a fost nevoie. Ca politician înţeleg fidelitatea mea faţă de ţară ca promovare a respectului şi încrederii", a spus Ciucă, duminică, la Consiliul Naţional al PNL.

El a explicat de ce candidează la funcţia supremă în stat.

"Sunt un om împlinit profesional, care a avut şansa să performeze şi politic. Am fost ministru, apoi prim-ministru şi am suprema onoare şi sunt preşedintele celui mai frumos, nobil, elegant partid politic din România. (...) PNL este mai mult decât partidul-istorie, este partidul care face istorie şi nu ne vom opri să facem istorie, pentru România de azi şi pentru România de mâine. (...) Candidez la funcţia supremă în statul român pentru că, nefiind un om care şi-a petrecut toată viaţa în sediul de partid, înţeleg mai bine aşteptările poporului român, văd mai bine decât alţii oportunităţile şi marile pericole care ne ameninţă. (...) În tot ceea ce am făcut în viaţă, Dumnezeu ne-a ajutat şi m-a ajutat", a detaliat Ciucă.

Nicolae Ciucă a arătat că îşi doreşte "o economie vie şi dinamică în care să conteze ideile şi munca".

"Vreau să continuăm să susţinem antreprenorii, să reducem birocraţia şi să atragem investiţii care creează locuri de muncă. Îmi doresc ca satul românesc - aşa cum spuneam - să prospere. Trebuie să credem în clasa de mijloc din mediul rural şi să venim cu politici concrete, care să o dezvolte şi să o consolideze. Agricultura trebuie să devină un motor economic. Voi sprijini fermierii şi modernizarea comunităţilor rurale, pentru ca viaţa la ţară să fie o opţiune demnă şi tradiţiile noastre să dăinuie. Sistemul de sănătate trebuie să fie accesibil pentru toţi, să fie unul modern şi eficient, atent la nevoile oamenilor. Avem nevoie de investiţii în spitale, în echipamente, dar mai ales în cei care salvează vieţii, aşa cum avem nevoie de un proiect pe termen lung pentru educaţie. Vreau să pregătim tinerii pentru viitor, să punem accent pe inovaţie şi cercetare, să avem şcoli, universităţi de care să fii mândri, pentru că viitorul educaţional al tinerilor e viitorul societăţii în ansamblu", a punctat Ciucă.

Liderul PNL a remarcat că "şi grija pentru mediu înseamnă grija pentru ziua de mâine". "Vedem cu toţii cât de grave sunt efectele inundaţiilor din sudul Moldovei. România trebuie să devină un lider în energie verde şi protejarea naturii, să lăsăm generaţiilor viitoare o ţară curată şi sănătoasă", a adăugat Nicolae Ciucă.

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţia României.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb