NICOLAE IVAN S-A ÎMPIEDICAT LA MAL: Actele pentru listarea "Fondului Proprietatea" nu au fost depuse la termen

Alexandra Mariş
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 11 mai 2006

Schimbarea Consiliului de Supraveghere al "Fondului Proprietatea" a împiedicat ieri depunerea documentaţiei la CNVM în vederea listării fondului pe Bursă. Nicolae Ivan, fostul preşedinte şi actualul director executiv al fondului, ne-a declarat "că nu poate fi vorba de depunerea actelor pentru listare cel puţin pînă cînd noul Consiliu de Supraveghere va fi înregistrat la Registrul Comerţului, însemnînd o amînare de circa 3- 4 săptămîni".

Noul preşedinte al "Fondului Proprietatea" este Alexandru Păunescu, pînă în prezent inspector în cadrul Direcţiei Supraveghere din BNR. Domnul Păunescu ne-a declarat că a fost înştiinţat că va ocupa această funcţie încă de pe data de 9 mai şi că zilele acestea urmează să preia efectiv conducerea "Fondului Proprietatea". Consiliu de Supraveghere are şi patru noi membri: Ciorcodă Silvia, Ioan Hidan, Claudia Roşianu şi Nicolae Dincă, doi dintre vechii membri păstrîndu-şi funcţiile (Bogdan Huţucă şi Ingrid Zaraur).

Consiliul de Supraveghere al Fondului va conlucra şi cu un "Consiliu Consultativ", alcătuit din reprezentanţi ai actualilor şi viitorilor acţionari. Nicolae Ivan a declarat ieri în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii proprietarilor că a luat decizia de a crea acest comitet datorită tuturor comentariilor negative apărute în presă la adresa membrilor Consiliului de Supraveghere. Totuşi, domnia sa susţine că aceasta este o alternativă care acum rămîne la latitudinea noii conduceri. Consiliul Consultativ ar urma să fie compus din 13 membri: zece reprezentanţi ai proprietarilor şi trei acţionari ai "Fondului Proprietatea".

"Fondul Proprietatea" nu a cîştigat încă încrederea foştilor proprietari şi a potenţialilor investitori

La întrunirea de ieri, reprezentanţii foştilor proprietari au continuat să-şi exprime neîncrederea în acest mecanism de despăgubire.

Preşedintele Forumului Civic Românesc, Adrian Iuraşcu, a declarat că "acest tip de despăgubire nu este legal, întrucît averile ce trebuie despăgubite reprezintă o valoare certă, în timp ce titlurile la fond au valoare negarantată". Domnia sa a susţinut că deocamdată îi sfătuieşte pe foştii proprietari să nu intre în acest joc deoarece "Fondul nu prezintă încredere". De asemenea, Marius Murgu, reprezentantul foştilor proprietari din zona Banatului, ne-a declarat că acţiunile "Fondul Proprietatea" nu stîrnesc nici interesul fondurilor de investiţii străine, reglementările din ţările membre ale Uniunii împiedicîndu-le să cumpere astfel de titluri. Domnia sa susţine că, în primele luni, acţiunile Fondului se vor tranzacţiona la 50% din valoarea lor reală, iar toţi proprietarii astfel despăgubiţi care vor alege să vîndă, vor avea foarte mult de pierdut. Marius Murgu susţine că singura soluţie viabilă ar fi listarea Fondului pe o Bursă din străinătate, precum cea din Londra, Viena sau Frankfurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb