Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliţei, precizează reprezentanţii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), într-un comunicat de presă transmis, astăzi, Agerpres.
"Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliţă gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entităţi. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliţei. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii şi deţine de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în cuantum de un miliard de euro. Ne vom asigura că nu există sincope în soluţionarea daunelor şi vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguraţilor, plata directă a dosarelor. Avem toată încrederea că timpii de plată vor rămâne rezonabili şi că toate dosarele de daună vor fi achitate", a explicat directorul general al PAID, Nicoleta Radu.
În ceea ce priveşte instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, în situaţia în care distribuitorul poliţei nu va fi în măsură, iar în acest sens, compania pune la dispoziţia publicului numărul scurt 021/9930, apelabil non-stop, din orice reţea, notează sursa citată.
Potrivit datelor oficiale, în prezent sunt peste 1,8 milioane de locuinţe asigurate prin poliţa obligatorie împotriva dezastrelor naturale. Aceasta poate fi contractată direct pe site-ul https://www.paidromania.ro/, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurări.
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.
Conform prevederilor legale, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur - inundaţii - alunecări de teren.