Nicu Marcu, preşedinte de nici un an la ASF, acuzat de nereguli grave în exercitarea funcţiei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2021

Nicu Marcu

Nicu Marcu

Claudiu Mureşan, preşedintele Comisiei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat: "Din documentele prezentate, reiese că o parte din faptele sesizate ar putea fi, eventual, de natură penală"

Cristian Muntean, angajat al ASF: "Instituţia a deturnat atenţia de la plângerea la DNA pe care am făcut-o"

ASF a văduvit bugetul de stat cu cel puţin 30 de milioane de euro, acuză Muntean

Cristian Muntean, angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie ce "supraveghează" cele mai mari pieţe financiare nebancare din România, l-a acuzat ieri în Senat pe Nicu Marcu, preşedintele ASF, că a angajat fără concurs zeci de persoane, inclusiv pe ginerele liderului PSD Olt Paul Stănescu, pe numele său Robert Marius Modan.

Amintim că BURSA a scris anul trecut că Marcu a fost numit cu susţinerea tacită a PSD în condiţiile în care unul dintre susţinătorii lui Marcu din interiorul social-democraţilor este Paul Stănescu, şeful organizaţiei Olt.

Muntean a avut ieri o audiere în Comisia de finanţe, bănci şi piaţă de capital din Senat şi a divulgat o serie mai lungă de nereguli din cadrul instituţiei.

El le-a vorbit senatorilor inclusiv despre cum ASF favorizează asiguratorii prin aplicarea de sancţiuni simbolice ori angajări pe criterii de rudenie (gineri, soţii) şi interese personale (amante). Acesta le-a prezentat senatorilor un memoriu în care îl acuză printre altele pe preşedintele Nicu Marcu că a angajat fără concurs zeci de persoane.

"În primele 30 de zile de la instalarea în funcţie a lui Nicu Marcu, acesta a numit prin delegare, fără concurs, în funcţie de conducere pe ginerele leaderului PSD Paul Stănescu, care se numeşte Robert Marius Modan. În acest fel, ginerele lui Paul Stănescu a ajuns să câştige 4.000 de euro net/lună + prime, toată lumea din instituţie ştiind faptul că ginerele lui Paul Stănescu este protejatul lui Nicu Marcu", a spus Muntean.

Potrivit surselor BURSA, pe Paul Stănescu şi Nicu Marcu îi leagă o prietenie mai veche. De altfel, la numirea lui Marcu a existat un consens mai rar întâlnit în politică, Marcu fiind sprijinit anul trecut inclusiv de ALDE şi de către Victor Ponta, care ar fi negociat la rândul lui susţinerea lui Marcu. Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, a fost renumit ulterior vicepreşedinte la Curtea de Conturi în locul lui Marcu.

Claudiu Mureşan, preşedintele Comisiei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, ne-a declarat ieri: "Nu am avut o audiere, a fost de fapt o prezentare a unor documente de către un avertizor de integritate din cadrul ASF. Din documentele respective, reiese că o parte din faptele sesizate ar putea fi, eventual, de natură penală. Din păcate, nu vă pot oferi mai multe informaţii, pentru că persoana care este avertizor de integritate ne-a solicitat confidenţialitate în privinţa datelor şi informaţiilor furnizate. Am primit respectivele date, voi întocmi un proces-verbal despre acestea pe care îl voi înainta Biroului Permanent şi conducerii Senatului".

Memoriul prezentat de avertizorul de integritate senatorilor din cadrul Comisiei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital cuprinde per total şi mai multe aspecte negative cu privire la activitatea ASF în domeniul asigurărilor, fapte care au adus pierderi importante de 30 de milioane de euro pentru bugetul de stat, precum şi cu privire la modul în care noul preşedinte, Nicu Marcu, a înţeles să conducă instituţia respectivă. Documentul cuprinde modul în care promovările au fost făcute de către actualul şef al ASF numai pe criterii politice: Robert Modan, ginerele liderului PSD Paul Stănescu, a fost promovat într-o funcţie ce trebuia ocupată prin concurs şi nu prin delegare - funcţia de Şef Serviciu - Serviciu analiză şi suport tehnic Sal-Fin.

Muntean susţine că în lunile februarie, martie şi aprilie 2021, Nicu Marcu, a făcut presiuni asupra unor angajaţi determinându-i să semneze un act adiţional de micşorare a salariului, pentru că "e greu să îţi găseşti serviciu în timp de pandemie". 99% dintre angajaţii cărora li s-a solicitat acest lucru au semnat acel act adiţional. Însă, în tot acest timp, atât preşedintele, cât şi întreg consiliul ASF nu şi-au micşorat salariile în semn de solidaritate, astfel încât au fost reduse salariile personalului tehnic, în timp ce veniturile de zeci de mii de euro pe lună + bonusuri ale consiliul ASF au rămas intacte", acuză Cristian Muntean în memoriu.

De menţionat că salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2.000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating şi 14.000 de euro.

În privinţa modului în care se fac angajările în ASF, Muntean arată că membrii Consiliului ASF, pentru a evita angajările prin concurs, angajează la cabinetele membrilor executivi persoane pe post de consilier/expert în management, urmând ca apoi să le detaşeze în cadrul diverselor direcţii din ASF, fără concurs.

"Prin acest artificiu se ocoleşte legea şi se angajează persoane «agreate» fără concurs în posturi pentru care ar trebui organizate concursuri. Zeci de persoane au fost angajate în acest fel la ASF fără concurs şi mutate discret, tot fără concurs, în diverse departamente. După cunoştinţele mele, numai de la numirea lui Nicu Marcu la conducerea instituţiei au fost angajate peste 10 persoane în acest mod. Despre aceste persoane, se discută în autoritate că ar fi conexiuni politice din zona PSD", acuză Muntean.

Amenzi simbolice date asigurătorilor şi procese pierdute

Cristian Muntean reclamă printre altele faptul că "din iulie 2020, sub mandatul lui Nicu Marcu, presedinte al ASF, gradul de conformitate al asigurătorilor s-a deteriorat semnificativ, iar în consecinţă, numărul de reclamaţii a crescut exponenţial".

"În luna iulie 2020, ASF înregistra aproximativ 2.200 de reclamaţii/lună, iar la zece luni distanţă de la preluarea mandatului de preşedinte al ASF al lui Nicu Marcu, ASF înregistrează aproximativ 5.500 de reclamaţii/lună", se arată în memoriu.

Muntean mai arată că, anul trecut, ASF a primit 41.544 de reclamaţii la adresa firmelor de asigurări, iar consumatorii au avut dreptate în 60% din cazuri, adică aproximativ 25.000 de situaţii în care asiguratorul a încălcat legea, fără ca ASF să aplice amenzi semnificative.

"Având în vedere procentul de 60% reclamaţii întemeiate, ar rezulta că în 6.000 de cazuri (numărul se referă doar la drepturile cesionate) asiguratorii au încălcat legea şi ar fi trebuit sancţionaţi. Amenda minimă este conform legii 132/2017 de 50.000 de lei, adică echivalentul a 10.000 de euro. 6.000 de sancţiuni x 10.000 de euro = 60 milioane de euro reprezintă sancţiuni pe care ASF ar fi putut să le aplice, dar nu le-a aplicat, doar prin nerecunoaşterea valabilităţii contractului de cesiune de creanţe. Jumătate din valoarea amenzilor aplicate de către ASF ajung la bugetul de stat. Asta înseamnă că ASF a vaduvit bugetul de stat cu 30 milioane de euro numai prin nerecunoaşterea contractului de cesiune de creanţe, în contra practicii instanţelor de judecată", precizează Muntean.

"Cu privire la refuzul ASF de a aplica amenzi pieţei de asigurări aşa-zis supravegheate, am sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, iar ulterior, informaţii despre denunţul meu au ajuns în media în luna ianuarie 2021", mai arată acesta, adăugând: "Până la acel moment, ASF nu aplicase nicio sancţiune pentru asemenea deficienţe. Imediat dupa ce media a relatat despre sesizarea facută de către mine la DNA, ASF, pentru a deturna informaţia care privea Autoritatea, a anunţat că a sesizat DIICOT cu privire la posibile infracţiuni în legatură cu activitatea de control pe piaţa asigurărilor, respectiv că s-ar fi identificat erori majore în documente oficiale prezentate de angajaţii mai multor direcţii membrilor Consiliului ASF, erori suspectate a fi intenţionate, pentru avantajarea asiguratorilor. La două zile de la apariţia în presă a denunţului meu către DNA, ASF a amendat şi asiguratorii Euroins şi City Insurance, în baza neconformităţilor identificate pe baza reclamaţiilor primite de la consumatori. Toate acestea, însă, abia după ce informaţii despre denunţ au apărut în presă, şi după ani de pasivitate a Autorităţii".

City Insurance şi Euroins au scăpat cu doar câteva sancţiuni şI au câştigat procesele cu ASF pe considerente care ţin de vicii de procedură

Muntean mai spune că, în ultimul an, ASF a constatat nereguli majore la City Insurance şi Euroins, le-a aplicat câteva mici sancţiuni, dar, în mod paradoxal, atunci când asiguratorii au contestat sancţiunile în instanţă, ASF a pierdut procesele, pe considerente care ţin de vicii de procedură ale actelor întocmite de ASF (iar nu de fondul neregulilor constatate). Mai exact, instanţele au dat câştig de cauză asigurătorilor deoarece actele de sancţionare au fost întocmite incorect de către angajaţii ASF.

"Legea prevede că ASF trebuie sa aplice amenzi semnificative, de la 50.000 la 500.000 lei asiguratorilor, pentru fapte precum neplata integrală sau la termen a despăgubirilor. Deşi consumatorii de asigurări reclamă constant aspecte ce ţin de neplata despăgubirilor, iar reclamaţiile sunt, statistic, găsite întemeiate în aproximativ 60% din cazuri, ASF aplică foarte rar amenzi, sau eventual, avertismente, chiar dacă faptele sunt repetate. (...) Sancţiunile aplicate de ASF conducerii EUROINS au fost anulate de instanţă deoarece ASF nu şi-a motivat decizia de sancţionare. O asemenea eroare flagrantă este, din punctul meu de vedere, inexplicabilă în mod logic, având în vedere aparatul tehnic de specialitate de care dispune ASF şi care nu putea ignora procedurile elementare aplicabile", potrivit lui Cristian Muntean.

La începutul acestui an, în luna februarie, ASF anunţa public amendarea cu sume importante a conducerii societăţii City Insurance. Opt membri din conducere au fost sancţionaţi cu 450.000 - 500 000 de lei fiecare.

Potrivit lui Muntean, sancţiunea a fost aplicată deoarece persoanele din conducerea firmei City Insurance au refuzat să pună la dispoziţia ASF-ului contractul lor de reasigurare al firmei de asigurări City Insurance.

"Acest lucru este foarte grav, întrucât ASF nu cunoaşte, la acest moment, cine este reasiguratorul către care City Insurance cedează majoritatea primelor de asigurare încasate. Ar putea fi o societate înregistrată într-un paradis fiscal sau ar putea fi un reasigurator fictiv. Este vorba despre banii a circa 3 milioane de şoferi asiguraţi la City Insurance, care sunt cedaţi unui asigurator necunoscut, cel mai probabil în afara ţării, pe baza unui contract pe care City Insurance refuză sa îl pună la dispoziţia ASF chiar dacă ASF îi sancţionează cu amendă cumulată de 3,78 milioane de lei. Desigur că asiguratorii nu se conformează câtă vreme conducerea City Insurance are câştig de cauză şi suspendă în instanţă deciziile ASF de aplicare a amenzilor", potrivit angajatului ASF.

Într-un alt proces, în care City Insurance a contestat decizia ASF prin care societatea de asigurări era obligată să îşi majoreze capitalul social cu 16,5 milioane de lei şi să recalculeze rezervele tehnice pentru 100.000 de dosare de daună, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a formulat cereri de intervenţie accesorie în favoarea ASF, urmărind să sprijine apărările formulate de Autoritate şi decizia ASF.

"Inexplicabil, ASF a solicitat în instanţă, în mod repetat, la mai multe termene de judecată, respingerea cererii Confederatiei Transportatorilor (COTAR) de intervenţie ca parte în proces de partea ASF, prin care se aduceau argumente în sprijinul deciziei ASF. Aceasta, în condiţiile în care ASF pierduse deja un set de acţiuni cu societatea City Insurance. Instanţa de judecată, insă, a admis cererea de intervenţie a transportatorilor, iar City Insurance a pierdut procesul cu ASF", se mai arată în memoriu.

"ASF este în prezent o instituţie politizată, eşuată, incapabilă să protejeze cetăţenii acestei ţări"

Potrivit lui Muntean, pierderea procesului de către City Insurance aduce după sine două consecinţe: reanalizarea rezervelor tehnice pentru aproximativ 100.000 de dosare de daună şi obligaţia de ducere a bun sfârşit a aportului de capital de 16,5 milioane de euro.

"Decizia stabilită de către ICCJ este definitivă si ar fi trebuit realizată «de îndată» de către City Insurance. (23 martie 2021). De la pronunţarea acestei decizii definitive şi care ar fi trebuit dusă la îndeplinire «de îndată» de către City Insurance, ASF aşteaptă de aproape 2 luni ca City Insurance să transmită documente doveditoare privind îndeplinirea criteriilor de lichiditate. În tot acest timp, City Insurance vinde hârtii sub denumirea de poliţe RCA, fară să facă dovada îndeplinirii «de îndată» a măsurilor stabilite de către instanţă şi ASF, fără să facă dovada că dispune de capitalul social impus de instanţă, fără să fie clară situaţia rezervelor şi fără să fie cunoscut dacă şi unde sunt reasigurate riscurile asumate de City Insurance. În locul recalculării rezervei tehnice pentru cele 100.000 de dosare de daună şi injecţia de capital de 16,5 milioane de euro, City Insurance anunţă public faptul că societatea de asigurări se află în procedură de vânzare. ASF nu a formulat nicio obiecţie faţă de City Insurance cu privire la posibila neîndeplinire a obligaţiilor mentionate mai sus. Astfel de vicii severe ale actelor emise de ASF, precum şi refuzul autorităţii de a fi susţinută, ajutată juridic, în mod gratuit, în procesele în care este chemată de asiguratori, nu se pot explica, în opinia mea, decât fie prin incompetenţă, situaţie în care ar fi trebuit să se intervină corectiv, fie prin corupţie, printr-o intenţie, prezumabil, pe baza unor înţelegeri subterane cu asiguratorii, de a vulnerabiliza actele autorităţii, astfel încât să devina anulabile. Oricare ar fi situaţia, consider că este gravă şi trebuie luate măsuri", spune Muntean.

Acesta afirmă că Autoritatea de Supraveghere Financiară "este în prezent o instituţie politizată, eşuată, incapabilă de a proteja cetăţenii acestei ţări şi care a ratat majoritatea obiectivelor pentru care a fost înfiinţată".

Opinia Cititorului ( 36 )

  1. mai catzule

    mai sasule 

    mareata clasa politica din romania 

    ne scoateti ochii cu tot felul de prostii inventate sau sarcini exterioare primite 

    acest ASF dovedeste inca odata, daca mai era nevoie, ca sunteti varza in managementul eficient si campioni in managementul coruptiei 

    tot acest stil de abordare a resurselor economice interne ale tarii dovedesc inca odata ca scopul vostru real este sa daramati tot, sa furati cu nemiluita, sa prostiti multimea etc 

    nu va intereseaza deloc aceast a tara si neam 

    de loc 

    nici de o judecata nu ar trebui sa va mai bucurati  

    Vlad Tepes ar trebui reinventat

    si asta cat de repede! 

    1. p.s.

      foarte bun artifcolu, Bursa

      Jos cu palaria! 

    Ce fata de chelner are Marcu!

    1. Fata de chelner hot/

      Dacă vezi fotografii cu Marcu când purta mustață in elegantul “stil Liviu Dragnea”, aveai impresia ca vezi fata unui actor amator de filme XXX de mâna a 3 a.

      Sa vezi comportamentul si vocabularul. De vidanjor promovat sef de echipa, de vataf pe mosia lu ma-sa.. Un penibil, un parvenit si un habarnist. Soviani iii face o radiografie nemiloasa si uluitoare pentru orice om de bun simt in tara asta.

      Abia acum ai observat ?

      Ce zici de Catzu, dar de Ciolos ?

      Perfect ai zis! Boier hiclean de la PNL! A fost preferat fata de Zamfir care se luptase cu băncile...Au pus pe lup paznic la oi! Supercalificat omul, diplome peste diplome ca Ontanu, Oprea...Dar fata îl da de gol, adevărat...

    Sunt uimit de curajul acestui am încă angajat in ASF.

    Cu totii bănuiam mizeriile făcute de Nicu Marcu și ceilalți golani din consiliul ASF, dar omul asta a spus răspicat ca ASF este un cuib al infractorilor.

    Respect! 

    1. Tot ce a spus avertizorul este adevarat. A avut mare curaj fata de unii lingai sau fricosi din asf. Sa dispara si relicva aia de la SRI care creede ca in Romania unii combinatori pot trai bine insinuand frica.

      Da' ce cuib!!!! Parlamentul dragnist a numit o conducere de "valori" la asf care sa hrănească neamurile din banii platiti de noi! Nu? Bravo, avertizorule! Frățiorul lu aurica socol? e bine? tot la asf?

      Căutați postări cu și despre acest “avertizor” la fel spoturi video și veți vedea ca de mult timp se lupta cu sistemul de asigurări și corupția din ASF și probabil l-au angajat la asf ca sa ii închidă gura doar ca nu s-a potrivit și dl. Muntean C . A adunat probe ( ceea ce nu e foarte greu in sistemul corupt sl ASF -ului ) și când a considerat ca are armele pregătite a pornit din nou la lupta așa cum făcea acum niște ani . Acest gen de oameni trebuie pus in poziții decizionale pentru ca au dovedit dorința de corectitudine și integritatea profesională .

    Sub conducerea lui ASF cere brokerilor sa impuna DECLARAREA VENITURILOR FAMILIALE, tuturor celor care tranzactioneaza la bursa. Mie mi se pare o aberatie totala.

    Marcu a determinat angajatii ASF sa semenze acte aditionale de micsorare a salariilor??? Bine, boss! Rar de tot auzim asa ceva, iar ASF chiar este o institutie care are de unde, daca intelegi ce vreau sa zic. Bravo, Marcu, frumos. Sper sa nu fie exacta informatia legata de ginerele lui Stanescu, ti-ar anula bila alba pe care o primesti azi.

    Pentru cei de mai sus (sau jos) cu chelnerul, vidanja si alte nebunii: prieteni, aici suntem civilizati si seriosi. Hai sa lasam caterinca asta pentru alte site-uri de profil si sa discutam pe fapte si cifre, nu pe mustata de actor XXX si alte jigniri fara legatura cu subiectul sau cu bunul simt.  

    1. Sa îți dea și tie un covrig

      Civilizati zici ? Marcu impostorul brajilor este foarte civilizat , plagiaza fara decenta, zice Soviani ca a fraudat Posta Romana, baiatul asta are dovezi cum Asf civilizat face jocul asiguratorilor. Fara caterinca zici ? Caterinca a fost cand Armeanu a salivat la banii nostri cu Oug 114 ? Da, nici nu poti sa faci caterinca de Gradinescu si de Stefanoiu, ca sunt si destepti si frumosi ! Si nici de mustata de talhar din filmele indiene lui Rosu sau de limbajul de maidan al lui Dascalu.!

      Marcule, ai agitat serparia. Esti pe drumul cel bun. Continua igienizarea in ASF!

      Ei na, il agita doar pe rosu si pe golovatic pe care iar l-a pus la butoane ca sa acopere mizeria cu euroins si city. Il agita pe Ionescu care e vax albina in asigurari si face pe el de frica sa nu se afle ce bube are el de cand o ardea pe la bvb. Atat despre agitarea serpariei. Dar sa vezi agitatie cand vine DNA si il intreaba ce serparie a bagat si in Posta Romana?

      In prima luna de când a fost pus in conducea ASF de Paul Stanescu și Ludovic Orbán, Nicu Marcu a înființat un serviciu nou in ASF, serviciu care nu exista înainte, special pt Beizadeaua de Robert Modan. Așa a ajuns ginerică la 4000 de ieuro pe luna. Ești un adevărat penelist, Marcule!

    Au mai existat reclamantii la Parlament privind neregulile de la ASF si nu s-a intamplat nimic. Se pare ca trebuie sa faci scandal in presa pentru Parlamentul sa isi faca treaba.

    1. unii din primii beneficiari ai faptelor ASF sunt cei din parlament!

    Cea mai grava acuzatie mi se pare, de departe, acuzatia ca ASF e mana in mana cu corporatiile din asigurari, adica le netezeste acestora cararile ca sa incaseze sume cat mai mari de bani din buzunarul romanilor.

    In rest, nepotism exista peste tot.. inceapand cu Curtea de Conturi de unde a venit acest fost ospatar la conducerea ASF.  

    Daca il dai jos pe Nicu Marcu din functie si il vezi pe strada, nu dai doi bani pe el, crezi ca-i taximetrist sau ceva.. nu are fatza de finantzist ci de invartitor.

    Clasa politica din Romania e complice la crima la buzunaru romanilor ! 

    1. corect!

    Cititi pe blogul lui Soviani cum a analizat asa-zisele lucrări stiintifice ale lui Nicu Marcu. Plagiat peste plagiat. Intreaga carieră a acestui asa zis inalt functionar public este o impostură. Pe postul de președinte al consiliului ASF ar trebui să fie o somitate in domeniu, care să cunoască ce inseamnă reglementarea si supraveghea pe 3 piete financiare pensii, asigurări si piata de capital. In realitate Parlamentul a numit un plagiator cu repetitie.

    1. Si infloreasca PNL,USR-PLUS,UDMR, in frunte cu stimatul/mult-iubitul presedinte, K.W.JOOOOOHAAAANIS, striga de la microfon Ludovic Orban ...!!!

    Cat ar trebui sa mai asteptam ca aceste instituții sa si faca treaba . Cat mai trebuie sa suferim , sa plătim pana acești oameni nu s arestați pt abuz in funcție .

    Asta e buna guvernare promisa de Președinte romanilor! Oameni buni, luați aminte când votați! Nu uitați sunt și banii voștri în joc! Uitati-va la golanii ăștia care au pus mana pe frâiele tarii, nu se mai satura !

    asf si bnr (cloaca mai cu staif) au fost de foarte multa vreme locuri calde pentru rude politice si pile intensive .... nimic nou sub soare.... doar banii sunt foarte multi .. si munca... asa.... o zi da, o saptamana nu ...

    1. Cunosc niste oameni cu pile ... angajati temporar la ASF care nu au mai avut loc de neamurile unor si mai cu pile ca ei. Ex: Radu Soviani si-a gasit culcus la ASF doar in vremea lui Dan Radu Rusanu.. dupa care a zburat de acolo doar dupa cateva luni, fiind inlocuit de unul si mai pilos ca el.

    Din pacate ASF-ul este condus de incompetenti, oameni care nu au experienta in domeniu numiti fara concurs, ...Sunt atatia oameni cu experienta si vechime in sectorul financiar dar din pacate nu au loc si nu sunt apreciati ...neaparat trebuie sa sustina concurs pentru a vedea daca sunt competenti :-(

    1. ASF trebuie desființat urgent si separat ….asigurarile de piata de capital si pensii. Nu are cum un presedinte sa faca fata si sa se priceapa la toate cele 3 piete. La asigurari trebuie sa vina oameni pregatiti si impartiali care sa aiba pe primul plan consumatorul nu asiguratorii sau service auto. Un pagubit nu are voie sa astepte nici o secunda dupa despagubire. Asa cum achita anticipat o polita RCA obligatorie tot asa trebuie sa i se achite dauna integral si la timp. In domeniul asigurarilor toleranta fata de asiguratori care incaseaza prime anticipat trebuie sa fie zero,astfel cum in tarile civilizate se aplica sanctiuni majore ( punctuale ) pentru fiecare abatere si amenzile sunt de 10 ori mai mari decat aici. Trebuie sa avem o autoritate care sa aplice legea rapid si eficient

    Eu nu inteleg câte nenorociri trebuie sa se mai intample pentru ca Parlamentul sa facă o ancheta serioasă si sa ia masuri.

    1. City și Zeroins vor intra in faliment in câteva luni și sute de mii de păgubiții vor fi in fata la ASF și la Parlament. Atunci vom vedea ce explicații vor da in fata oamenilor.

    Acest ins a parazitat toate instituțiile din tara asta parvenind pe baza de aranjamente politice. Un zero absolut profesional, corupt, a deținut firme prin diverși interpuși pe care a derulat milioane de euro din fonduri europene după care i-a lăsat muritori de foame. Una din aceste furme este Eulink SRL. Oare ANI chiar nu stie? Aceste milioane le-a împărțit cu cei care l-au numit pe funcțiile astea. Dar sa conduca 3 piete de o anvergură imensa este de neacceptat. Oricine se intersectează cu el isi da seama ca omul este zero. Salariatii ASF sunt pe buna dreptate revoltați dar in aceeasi măsură vinovati ca tac și acceptă mitocaniile lui și ale celeilalte savante Dascălu.

    Președinte ASF e doar in mintea lui și pe statul de plata. Nicu e un parvenit și o sluga a asiguratorilor. Nici pe departe nu îl recunoaște nimeni decât nevasta ca mare șef . Pana nu il scoate ca pe ăilalți dinaintea lui cu duba nu pricepe sa stea acasă și sa își mănânce milioanele liniștit . Despre gigeii d-astia nu ai cum sa vorbești civilizat ca nu îți vin vorbele frumoase . Sunt pur și simplu dezgustători .

    nenea Vasile Muresan a plecat din ASF ( acasă, speram- la etatea d-lui.), nemulțumit ca nu mai are putere sa facă angajări și mutări, măriri de salariu, nu mai este șef peste Cancelaria asf ului ci un simplu referent. A fost organizata o petrecere intima la plecarea lui, I a dat nen ea Nicu 8 salarii bonus la plecare pentru ca să nu simpta lipsa salariului cumulat cu pensia asa cum incasa când era mare săf la Asefeu. Nu e gluma- 8 salarii a încasat Muresan la închiderea contractului de munca la AsF. Unor salariați le micșorezi salariul și.lui Mureșan ii dai 8 salarii bonus - ce mârșăvie!!!! Un grup infra îl consiliază pe Nicu Marcu, greșit și cam penal Valentin Ionescu Marinela Musat, Laurentiu Munteanu plus Dănuț, Cristi și Doinita din consiliulcasf

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb