NICU ŞTEFĂNUŢĂ, EUROPARLAMENTAR: "Pachet bugetar istoric, de 300 de miliarde de euro pentru anul 2022"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 iunie 2021

"Prioritatea mea este ca Parchetul European să aibă angajaţi suficienţi şi toate mijloacele necesare pentru a controla cheltuirea acestor bani europeni", susţine deputatul european Nicu Ştefanuţă.

"Prioritatea mea este ca Parchetul European să aibă angajaţi suficienţi şi toate mijloacele necesare pentru a controla cheltuirea acestor bani europeni", susţine deputatul european Nicu Ştefanuţă.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2022 trebuie să fie cel mai curat şi mai ferit de furt şi de aceea Parchetul European trebuie să aibă angajaţi suficienţi pentru a controla cheltuirea banilor europeni, a declarat, ieri, Nicu Ştefănuţă, europarlamentar USR PLUS, în calitate de raportor al grupului politic Renew Europe pentru bugetul respectiv. În această calitate, europarlamentarul va participa la discuţii şi va negocia din partea Parlamentului cu celelalte instituţii europene în ce domenii cheie să meargă banii europeni cu precădere.

"Avem un pachet bugetar istoric, de 300 de miliarde de euro pentru anul 2022. Acesta trebuie să fie cel mai curat buget şi ferit de furt. De aceea, prioritatea mea este ca Parchetul European să aibă angajaţi suficienţi şi toate mijloacele necesare pentru a controla cheltuirea acestor bani europeni. În al doilea rând, avem o generaţie de tineri care a suferit disproporţionat în timpul pandemiei. Pentru ei, prioritatea mea este ca resursele nefolosite din anul 2021 să poată fi folosite de urgenţă în 2022. Nu în ultimul rând, devine urgent ca România să adere în spaţiul Schengen. De aceea voi pune la dispoziţie toate mijloacele bugetare pentru pregăti zona Schengen de lărgire", susţine deputatul european Nicu Ştefănuţă.

Europarlamentarul USR PLUS arată că a discutat cu reprezentanţii celorlaltor grupuri politice din Parlamentul European priorităţile în construirea bugetului 2022 şi a reuşit să introducă drept teme prioritare: sănătatea, aderarea României la Schengen, statul de drept, redresarea economică, cercetarea, susţinerea IMM-urilor, bani pentru cercetare şi inovaţie, buget solid pentru apărare, utilizarea banilor nefolosiţi pe perioada pandemiei pentru programul Erasmus+ în anul 2022.

Bugetul anului 2022 este al doilea buget anual din Cadrul financiar multianual 2021-2027. Din acest motiv, bugetul va juca un rol important în dezvoltarea şi îndeplinirea obiectivelor pe termen lung şi a priorităţilor politice convenite de Uniune, contribuind la redresarea economiei europene în urma pandemiei COVID-19.

Amintim că, în şedinţa din 8 iunie 2021 a Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European, comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, a prezentat primul proiect de buget al Uniunii Europene pentru anul 2022, un proiect de 167.8 miliarde de euro, completat de 143.5 miliarde de euro, prin granturile Next Generation EU.

Proiectul de buget prezentat pe 8 iunie urmează să fie dezbătut şi amendat în Parlamentul European şi în Consiliul Uniunii Europene în această toamnă. Negocierile între instituţii vor dura până la finalul anului 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb