Nicuşor Dan, liantul aşa-zisei drepte unite

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 18 octombrie

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, reales prin votul bucureştenilor, este pe cai mari. Atât de mari, încât se gândeşte din ce în ce mai serios ca peste cinci ani să candideze la prezidenţiale. Desigur, după ce consolidează întreaga Capitală. Şi uite aşa, omul a devenit un simbol şi totodată un liant al aşa-zisei drepte unite.

Acest fenomen a fost observat cât se poate de clar şi nu de către extratereştri plasaţi în farfurii zburătoare, ci de către orice analist al scenei noastre politice. După ce zilele trecute s-a încăierat cu un primar de sector, punând şi poliţiile locale în situaţia de a se încăiera, lui Nicuşor Dan i-a venit o idee de geniu. Să facă ceea ce nu mai există în nicio capitala europeană. Să concentreze întreaga putere în mâna sa. Să lipsească primăriile sector, care cunosc cel mai bine problemele cetăţenilor din zonă şi în general problemele de tip urban, de orice fel de atribuţii privind reparaţii, reabilitări de utilităţi sau construcţii de locuinţe, de spitale şi aşa mai departe. Imaginaţi-vă ce debandadă s-ar generaliza, în condiţiile în care Nicuşor Dan nu reuşeşte cu anii să citească, să studieze şi să semneze aproape niciunul dintre dosarele care-i sunt prezentate. Dar când vor fi de şapte ori mai multe? Sau mergeţi cu imaginaţia mai departe şi închipuiţi-vă ce s-ar întâmpla la Paris dacă primarii de arondismente ar fi lipsiţi de atribuţii, acestea fiind preluate de primarul general.

Dar nebunia nebuniilor este că în jurul acestui proiect al lui Nicuşor Dan, zămislit la capătul unei încăierări cu un primar de sector, s-au strâns ciorchine reprezentanţii aşa-zisei drepte unite. Dreapta unită ar fi PNL, care în ultimii ani s-a dus cătinel către stânga neomarxistă, USR, care din capul locului, definindu-se drept partid progresist, a fost în realitate neomarxist, partidul condus de Ludovic Orban - nici nu mai ştiu cum se numeşte, şi PMP, condus Eugen Tomac, un puiuţ făcut de Traian Băsescu pe vremea în care acesta se pretindea de dreapta, dar semnaliza şi el în stânga, pentru a deveni frecventabil. Toate bune şi frumoase! Visul lui Klaus Iohannis de a-i găsi un succesor succesorului său prinde pe zi ce trece contur. Dreapta unită contra "ciumei roşii".

Numai că toţi aceşti corifei politici s-au împiedicat de un detaliu şi au căzut în nas. Sunt prima persoană care a semnalat faptul că proiectul nebunesc al referendumului propus de Nicuşor Dan şi pus la cale de aceşti vajnici şefi de partide prin intermediul consilierilor municipali nu este decât o fentă. Şi, alergând după fentă, aceşti importanţi oameni de stat au scăpat din vedere faptul că trebuie să cunoască şi să respecte legea. Şi, în conformitate cu legea, nu poate fi organizat un referendum local simultan cu alegerile prezidenţiale. Ci doar unul naţional. Teoria mea s-a confirmat. Aşa că acum Marcel Ciolacu le dă sfoară ca să se spânzure. Premierul spune că, în principiu, el personal nu are nimic împotrivă, dar cu condiţia ca ministrul Justiţiei, liberala Alina Gorghiu, să iniţieze un proiect de lege pentru a schimba regulile jocului din mers. Care proiect de lege evident că nu va fi votat de majoritatea parlamentară. Astfel încât aşa-zisa dreaptă unită se va mai face o dată de ruşine.

Dar ce contează? Obiectivul principal a fost realizat. Aceste partide s-au unit ca nişte puişori în jurul lui Nicuşor Dan aflat în rol de cloşcă.

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Numai autisti gaseste dreapta :))

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Mai bine autist de dreapta decat borfas de stanga.

      Cu PSDul orasele explodeaza, strazile sunt pavate cu borduri peste borduri, azilele sunt jefuite, imobiliarele sunt tepuite, companiile de stat sunt capusate, primariile, spitalele sunt spaguite drogurile sunt generalizate, justitia este la ordin si politia este partenera interlopilor.

      Cu PSDul la guvernare, Romania va arata ca partidul -plina de infractori. 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Nicusor Dan trebuie sa inteleaga un lucru foarte important: a ajuns primar nu pentru ca este bun, ci pentru ca bucurestenii au votat impotriva tutei de Voluntari. A fost un vot negativ impotriva tutei si a clanului Piedone si nicidecum un vot pro Dan.

    In Romania nu esti ales pentru ca esti bun (pentru ca in partide nu este loc pentru oamenii de calitate), ci pentru ca ceilalti sunt mai nocivi. Trist mod de a ne stabili conducatorii. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Presa aservita tine prima pagina cu Nicushor... altfel nu stia nici drku nici ca exista nici ca e primarul Capitalei daca il intalnea pe strada.

      De tuta de la sectoru 1 ce se mai aude?

      N-am inteles niciodata de ce primarii in functie au mai fost lasati inca 5 luni pe scaun... Ca sa poata fura mai bine ce a mai ramas de furat sau ce ? 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Nu avem nici cea mai mica indoiala .Propunerile lui Nicusor Dan vor deveni realiate .Impactul acestor propuneri va defini cistigatorul alegerilor Prezidentiale .Nicusor Dan a identificat ,in tot ceea ce inseamna omul(romanul absolut )Nicolae Ciuca, o imensa si un extraordinar simt al omeniei care nu exista la nici unul dintre competitori .Diferenta intre omul Ciuca si ceilalti candidati este uriasa .Chiar daca limitele discursului lui Nicolae Ciuca sunt vizibile uneori omenia si romanismul atasat persoanei Ciuca transcede discursul , primitiv si fara de esenta al contracandidatilor ce sunt vizibil marcati de un politicianism ieftin si nonproductiv .Singurul in masura sa aduca romanilor viitorul democratic al natiuni este „Generalul ”.Nicusor Dan pune si el umarul la dezvoltarea natiunii romane .Sa ii ajutam la vot .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Nu stiu exact cum e la altii, dar as zice ca ne diferentiaza doua lucruri. Primul: acolo se stie cine ce trebuie sa faca (ce atributii are fiecare, etc ) si cred ca totusi primarul general are in mana strategia generala, iar conducatorii diferitelor diviziuni (arondismente, boroughs din Londra, etc) au puteri subsumate, nu paralele primarului general. Al doilea: as tine un pariu ca acolo conducatorii diviziunilor respective nu sunt niste mici Dumnezei locali (gen Piedone, Baluta si Negoita) care isi pun toate rudele in sistem, ci oameni care, fara a fi perfecti, se uita in principal la interesul local. Nicusor Dan are defectele lui, dar mergeti putin in orice sector in care au fost primari PSD si veti vedea (dincolo de niste chestii de luat ochii, gen bancute si spatii verzi) o gramada de chestii care ne arata ca ei sunt niste vatafi pusi pe imbogatire, nu niste oameni cu interesele comunitatii la inima. Din cauza asta, sunt mai inclinat sa fiu cu Nicusor Dan, nu cu baietii astia si nu as varsa o lacrima daca ei si-ar pierde puterile.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb