NICUŞOR DAN: "PSD pregăteşte o amnistie penală şi fiscală"

Ionuţ Stănescu
Politică / 29 noiembrie 2016

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România (USR) susţine, într-un comunicat trimis Redacţiei, că PSD, prin "portavocea Sebastian Ghiţă", vorbeşte despre o amnistie penală şi fiscală.

Nicuşor Dan se referă la iniţiativa Partidului România Unită (PRU) a lui Sebastian Ghiţă care propune o amnistie penală şi fiscală, adică iertarea "penalilor" şi plata prejudiciilor produse de aceştia, eşalonat.

Liderul USR a afirmat: "Sunt politicieni PSD şi PNL care însumnează 113 ani de puşcărie. Mai mult decât atât, prin faptele lor de corupţie, există la bugetul statului un prejudiciu mai mare de 1.000.000.000 (un miliard) de lei"

Nicuşor Dan i-a cerut lui Liviu Dragnea, să declare public, că, după alegeri, PSD nu va iniţia modificări ale Codului Penal, nu va iniţia legi de modificare a statutului DNA şi nu va iniţia o lege de modificare a ANI.

Nicuşor Dan a declarat: "În ultimul mandat parlamentar au avut 16 încercări de modificare fie a codului penal fie a legilor conexe, cu scopul de a scăpa de justiţie pe oamenii corupţi. Dintre aceste 16, zece au fost iniţiate de parlamentari PSD. Aceşti parlamentari, care au iniţiat aceste legi, sunt în momentul de faţă pe listele PSD sau ALDE: Şerban Nicolae (PSD Senat Bucureşti), Eugen Nicolicea (PSD Camera Deputaţilor Călăraşi), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE, Senat Bucureşti), Cristiana Anghel (ALDE, Camera Deputaţilor, Caraş Severin), Ovidiu Donţu (PSD, Senat Suceava), Ciprian Rogojan (ALDE, Senat, Maramureş) şi lista poate să continue. E o probabilitate mare ca oamenii ăştia să intre în parlament şi considerăm că există riscul ca ei să susţină acelaşi tip de legi".

Liderul USR a explicat ce poate face statul dacă ar recupera prejudiciul de un miliard de lei. "Sunt bani cu care poţi să faci şi cele 200 de centre primare de sănătate pe care le-am propus în programul nostru. Poţi să consolidezi 5.000 de apartamente care sunt încadrate în clasa de risc seismic sau, tot ca un echivalent din programul nostru, este bugetul anual al programului Şcoala după şcoală", a precizat Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb