Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu, propunerile PNL pentru şefia Transporturilor

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Politică / 26 august 2013

Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu, propunerile PNL pentru şefia Transporturilor

Ponta a anunţat deja că o preferă pe Ramona Mănescu

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a decis, ieri după-amiază, să transmită premierului Victor Ponta două nominalizări pentru şefia Ministerului Transporturilor - Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu, a anunţat liderul liberalilor, Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul reuniunii.

Domnia sa a precizat, citat de Agerpres: "Am făcut BPN o propunere cuprinzând două nume. Domnul Nini Săpunaru - este o propunere pe care am menţinut-o, asta a fost şi părerea colegilor mei, atâta vreme cât unui om politic nu i se poate reproşa ceva politic şi moral. Am păs­trat propunerea bazată pe experienţa politică a acestui om, pe experienţa sa la nivelul administraţiei centrale. Un om care poate fi acceptat de premier, de preşedintele Traian Băsescu, dar care este susţinut de PNL, care nu se lasă intimidat de ameninţări de tip aproape mafiot. Am adăugat încă o variantă, având în vedere complexitatea acestui minister, cea a doamnei europarlamentar Ramona Mănescu, aflată la al doilea mandat de europarlamentar. Este un om cu experienţă internaţională, un om de anvergură. Partidul a votat în unanimitate, prin consens, aceste două variante, pe care i le voi înainta premierului".

Presa centrală a relatat că o firmă din Focşani, care i-a aparţinut deputatului PNL Nini Săpunaru, ar fi urmărită penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Săpunaru ar fi cedat, în urmă cu câteva săptămâni, acţiunile avute la această firmă.

Deputatul a declarat că nu mai are nicio legătură cu SC Europroiect SRL şi că, din anul 1997, de când a fost numit şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu s-a mai implicat în activitatea de management a acestei firme. Potrivit lui Nini Săpunaru, informaţia conform căreia ar fi cercetat penal pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei Europroiect SRL este total neadevărată.

Ieri, premierul Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens, informează Mediafax.

Ramona Mănescu este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007. Este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale. De asemenea, domnia sa face parte din delegaţiile Parlamentului European pentru relaţiile cu Peninsula Arabică şi Japonia.

Crin Antonescu a mulţumit, ieri, lui Relu Fenechiu pentru activitatea acestuia ca ministru al Transporturilor: "Relu Fenechiu a fost ministru în Cabinetul Ponta II. S-au dovedit două lucruri: Relu Fenechiu şi-a făcut datoria foarte bine ca ministru. În al doilea rând s-a dovedit un lucru, faptul că el era ministru nu a împiedicat cu nimic justiţia să-şi facă datoria şi judecătorii să dea ce decizie au crezut de cuviinţă".

În context, el a catalogat drept "o mare minciună" afirmaţiile făcute în presă potrivit cărora "PNL a desemnat un penal la Transporturi", cu referire la Ovidiu Silaghi, şi a adăugat că acesta a jucat un rol important ca şef la Transporturi în "deblocarea fondurilor europene". "Ovidiu Silaghi este un om asupra căruia nu exis­ta nicio suspiciune la momentul nominalizării la Transporturi, un om pe care PNL îl susţine în continuare", a subliniat Antonescu.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost eliberat, ieri, din funcţia de consilier personal al preşedintelui PNL, a declarat Crin Antonescu. Lidetrul PNL a spus: "Sorin Roşca Stănescu a spus public cum eu greşesc şi i-am dat dreptate, în sensul că dacă eu greşesc înseamnă că am consilieri proşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb