Niţă: "Calendarul de listări nu se modifică, dar să vedem ce zic consultanţii"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2014

Niţă: "Calendarul de listări nu se modifică, dar să vedem ce zic consultanţii"

Ciurel: "Posibilă întârziere la Complexul Oltenia, din cauza unor majorări de capital"

Calendarul listărilor Electrica, Hidroelectrica şi Complexului Energetic Oltenia nu a fost modificat, operaţiunile fiind programate pentru luna iunie a acestui an, a declarat, ieri, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

Domnia sa a explicat, referindu-se la întâlnirile pe care le-a avut în această săptămână cu reprezentanţii FMI: "Nu avem întârzieri în calendarul de listări, dar să vedem ce spun consultanţii. Toate cele trei listări sunt prevăzute în acord pentru luna iunie. Deocamdată nu sunt motive să schimbăm acest calendarul. Eventualele modificări le vom pune pe masa FMI în momentul în care avem datele de la consultanţi. Pot interveni schimbări în calendar din cauza anumitor proceduri premergătoare listării precum majorări de capital, creanţe, evaluări de terenuri".

Directorul general al Complexului Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat, ieri, că singurul lucru care ar putea întârzia listarea companiei este majorarea capitalului social cu valoarea unor terenuri cu suprafeţe mari, care ar putea duce la creşterea cu 2-3 procente a participaţiei statului. Domnia sa susţine: "Consultanţii au ridicat obiecţia că sunt multe terenuri care au fost aduse în companie prin decrete de expropriere. Suntem obligaţi să majorăm capitalul cu valoarea acestor terenuri. Este posibil să avem o reacţie în instanţă din partea celuilalt acţionar, Fondul Proprietatea. Suprafeţele sunt foarte mari, iar valoarea lor este de sute de milioane de dolari, astfel că ar putea influenţa cu 2-3% structura acţionariatului".

În urmă cu două săptămâni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, declara că Hidroelectrica şi Electrica vor fi listate la bursă în iunie, iar Complexul Oltenia, cel mai probabil, în octombrie. Guvernul s-a angajat să vândă pe bursă 51% din Electrica, 15% din Hidroelectrica şi 15% din Complexul Oltenia. Toate operaţiunile se vor derula printr-o majorare de capital, iar banii vor merge la companii pentru investiţii. În cazul Electrica şi Hidroelectrica, autorităţile doresc o dublă listare la Bucureşti şi la Londra (prin certificate globale de depozit), încurajaţi fiind de succesul listării Romgaz.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. draga domnule Ministru,

    sunteti un adevarat politician si imi place cum actionati, aveti autoritate si faceti un lucru bun pentru Romania. Dati atentie insa la retratare conform Intreprinderii Agricole Stat numar 29, caci mari companii au dus cu zaharelul pana la initiativa legislativa a domnului ministru Georgescu din 2012 si ulterior in primavara lui 2013. Ce ma face sa ma simt bine este faptul ca doamna Gheorghe in ciuda faptului ca este suparata gandindu-se ca nu avem iesire la mare la Pitesti, cel putin poate savura opera marelui Goethe in limba sa natala. A durat intre 3 si 4 ani , da nici eu nu am fost mai rapid, cu papagalul ma descurc bine, insa la scris fac greseli gramaticale. Dar cu timpul nu le mai iei in seama. Cand iti spune cineva ca 1.367 e egal cu 443 poate ca are dreptate. Va urez mult succes si reprezentati Romania asa cum v-am admirat la seminarul IHK desfasurat in Ludwigshafen probabil chiar in anul intrarii Romaniei in UE. Cu drag, Virgil 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb