Noble Securities: "Desenele animate" aduc profit

C.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 noiembrie 2012

Noble Securities: "Desenele animate" aduc profit

Victor Safta: Investiţiile trebuie să fie precedate de verificarea casei de brokeraj prin care o persoană intenţionează să investească

Acţiunile listate la bursele americane au avut în acest an evoluţii semnificative în ambele sensuri - de la scăderile înregistrate de Facebook, Hewlett-Packard sau McDonald's, până la randamentele foarte bune marcate de Apple, Walt Disney şi Wal-Mart, potrivit unei analize realizată de casa de brokeraj Noble Securities, sucursala România.

Walt Disney s-a aflat printre companiile care au adus randamente foarte bune investitorilor la bursă, realizând după primele 10 luni ale anului un profit de aproape 30%. Lider cu vechime al îndrăgitei industrii a desenelor animate, Walt Disney a devenit în timp cea mai mare companie de entertainment din lume, incluzând - alături de "lumea lui Mickey Mouse" - reţeaua americană de producţii şi televiziune ABC ("Anatomia lui Grey", între alte seriale de succes), conglomeratul media ESPN (axat prioritar pe programe de sport), Lucasfilm Ltd (achiziţionată de Walt Disney în 2012), alte case de producţie şi dis­tribuţie de film (care în 2012 au lansat, între altele, filmul "The Avengers", cu încasări record) şi alte firme din domenii adiacente.

Acţiunile Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, au adus, la rândul lor, după primele zece luni ale anului 2012, un profit de circa 25%. În octombrie, acţiunile Wal-Mart - cel mai mare angajator privat la nivel mondial - au atins maximul istoric, ca urmare a creşterii consistente a vânzărilor în magazine încă dinaintea startului sezonului Sărbătorilor de Iarnă.

Victor Safta, Director General Noble Securities - sucursala Româ­nia, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding, a declarat: "Desigur, nu putem vorbi despre profitul pe care l-au adus investitorilor acţiunile unor firme americane fără să analizăm Apple, cea mai valoroasă companie din toa­te timpurile. Acţiunile sale au înregistrat un maxim istoric în luna septembrie, după care au intrat într-o perioadă de declin, în contextul unui cumul de factori: competiţia în creştere pe această piaţă foarte mobilă, raportarea unor rezultate în creştere dar sub aşteptările lumii financiare, unii investitori nemulţumiţi de anumite caracteristici ale produselor lansate în această toamnă etc. Cu toate acestea, acţiunile Apple au adus după primele 10 luni ale acestui an un profit de circa 45%".

La polul opus, acţiunile Facebook au scăzut cu circa 49% de la lis­tarea lor la bursă în luna mai şi până la finele lunii octombrie. "Faţă de primele luni după listare, în octombrie volatilitatea acţiunilor Facebook a mai scăzut într-o oarecare măsură: investitorii au încredere în perspectivele companiei, dar nu ştiu câtă încredere să aibă... Cel mai probabil însă, fiind o companie foarte inovatoare, Facebook < mai are multe de spus >", a precizat Victor Safta.

Acţiunile Hewlett-Packard s-au depreciat, la rândul lor, cu aproape 48% după primele 10 luni ale aces­tui an, compania confruntându-se cu ample programe de restructurare, pe fondul scăderii consistente a cererii de imprimante, calculatoare, alte echipamente pentru centrele de date etc. În aceeaşi perioadă de timp, McDonald's a înregistrat o depreciere de circa 14% a acţiu­nilor sale, în contextul scăderii vânzărilor.

După maximul istoric atins la începutul lunii octombrie, acţiunile Google au intrat pe un trend des­cendent (ajungând astfel la doar 4% creştere pe primele zece luni din acest an), după ce compania a anunţat rezultatele financiare sub aşteptări şi le-a publicat mai devreme decât prevăd uzanţele din SUA.

"O evoluţie interesantă ar putea avea în viitor acţiunile Microsoft: compania < se reinventează >, pasul important în acest sens fiind făcut deja prin intrarea sa în acest an pe piaţa tabletelor", a arătat Victor Safta.

Domnia sa a adăugat: "Investitorii trebuie să cunoască foarte bine companiile pe care le vizează, să fie la curent cu planurile acestora, cu calendarul lor de acţiuni şi anunţare a rezultatelor financiare şi, desigur, trebuie să cunoască evoluţiile la nivel macroeconomic. Însă, foarte important, investiţiile trebuie să fie precedate în primul rând de verificarea casei de brokeraj prin care o persoană intenţionea­ză să investească, şi anume să fie o companie autorizată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare sau de o instituţie similară, de preferat din UE".

Prin intermediul platformelor online de tranzacţionare, investitorii din România au acces la instrumente financiare bazate pe acţiuni de pe întreg mapamondul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb