NOI MĂSURI DE RESTRICŢIE DE LA 1 AUGUST Masca de protecţie - obligatorie în pieţe, târguri, faleze şi în zonele de aşteptare aglomerate a mijloacelor de transport

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 30 iulie 2020

Guvernul a modificat, ieri, hotărârea privind prelungirea stării de alertă şi a introdus în anexă alte măsuri necesare pentru reducerea răspândirii pandemiei Covid-19.

La începutul şedinţei, premierul Ludovic Orban a spus: "Am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi la propunerea specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, am formulat câteva propuneri ce vor fi introduse în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. Printre cele mai importante măsuri se numără posibilitatea de limitare a programului pentru terase, în mod special. Acest lucru va fi decis de CNSU, la propunerea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, pe baza solicitării direcţiei de sănătate publică pentru localităţile sau judeţele unde există un risc ridicat de răspândire a virusului. Mai avem o propunere a CNSU de limitare a numărului de clienţi la terase la numărul de scaune existente în fiecare locaţie. Această măsură este necesară deoarece foarte multe dintre terase se transformă în cluburi - de fapt sunt nişte cluburi mascate - iar riscul epidemiologic este foarte mare. De asemenea, CNSU propune obligativitatea portului măştii şi în aer liber în anumite spaţii şi în anumite intervale orare. Noi vom împuternici comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă această măsură pentru spaţiile aglomerate în aer liber unde nu se poate asigura distanţa fizică minimă de protecţie de 1,5 metri. Sunt pieţe foarte aglomerate, unde circuitele nu permit păstrarea distanţei fizice, unde se formează cozi şi interacţiunea dintre persoane este foarte frecventă. De asemenea, este vorba despre faleze, unde nu se poate păstra această distanţă, târguri, festivităţi ce vor fi organizate în perioada electorală, când se organizează zilele localităţilor. Purtarea măştii va fi obligatorie şi în zona feroviară, pe peroanele de aşteptare pe rutele aglomerate, unde nu se poate păstra distanţarea fizică. La fel şi în staţiile de autobuz din zonele aglomerate".

Şeful Guvernului a precizat că măsurile respective vor fi permise prin hotărârea de guvern adoptată ieri, dar că luarea efectivă a deciziilor va cădea în sarcina comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, la propunerea direcţiilor de sănătate publică, direcţii ce vor trebui să facă în prealabil o evaluare a riscului epidemiologic.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de ieri s-a aflat şi ordonanţa de urgenţă privitoare la dublarea alocaţiilor copiilor. Conform informaţiilor oferite de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, alocaţiile vor fi dublate în cuantumul prevăzut de legea aprobată în Parlament în decembrie 2019, pe baza următorului calendar. În prima etapă, de la 1 septembrie 2020, alocaţiile vor fi majorate cu 20%, urmând ca în 2021 şi 2022 să fie adăugată câte o majorare de 20% la datele de 1 ianuarie şi 1 iulie. Practic alocaţiile vor fi dublate efectiv la data de 1 iulie 2022.

Rămâne de văzut dacă noul act normativ va fi respins de majoritatea parlamentară din jurul PSD, dacă va fi atacat la Curtea Constituţională sau dacă social-democraţii vor introduce moţiunea de cenzură împotriva Executivului pentru nerespectarea legii dublării alocaţiilor şi legii majorării punctului de pensie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ordonanța face minuni : nu trage fonduri europene. De ce ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb