Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru utilizare în agricultură. Laboratorul este situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeştii de Pădure, deţinută de companie, şi este singurul de acest tip din România. Acest laborator are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, ci şi de a comercializa tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, cu tehnologii adaptate cerinţelor pieţelor locale şi internaţionale, conform unui comunicat de presă al companiei.
Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert:
"Laboratorul de cercetare şi multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor. Cercetarea şi dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creştere pe termen mediu şi lung, cel mai puternic diferenţiator într-o piaţă europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie. Astfel, un element cheie pentru investiţia în laborator este şi adresabilitatea sa internaţională."
Un aspect important al acestei prime etape îl reprezintă colaborarea strânsă dintre echipa de cercetători şi tehnicieni ai Norofert şi Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti. Astfel, compania are acces la expertiză ştiinţifică şi resurse universitare, contribuind la izolarea şi dezvoltarea microorganismelor deţinute şi înregistrate în nume propriu.
Produsele finite rezultate din activitatea de cercetare şi multiplicare a laboratorului sunt proiectate să răspundă nevoilor variate ale comunităţii agricole, oferind soluţii inovatoare şi sustenabile atât pentru agricultura convenţională, cât şi pentru cea ecologică. Acest laborator, unic în ţară, se distinge prin flexibilitatea în producţia de tulpini derivate noi, adaptate provocărilor schimbărilor climatice.
Prima etapă a proiectului marchează finalizarea construcţiei unui laborator de dimensiuni medii, reprezentând un spaţiu tehnologic avansat şi bine echipat, în care compania a investit 3 milioane de lei. Etapa a doua a proiectului va începe spre finalul anului 2024, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la peste 6 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2024, 02:25)
foarte bine, continuati
2. eu merg pe CHRD cu agricultura ecologica
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2024, 09:15)
am avut NRF dar am vandut si am cumparat CHRD, chromosome dynamics mi se pare mai subevaluata pe imputuri ecologice, este producator ca si NRF, cei de la chrd au si cateva proiecte super cu aplicatii online pentru fermieri si o retea sociala care ar putea sa aduca venituri importante pe viitor
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2024, 13:00)
Mie mi se par supraevaluate amandoua, dar macar in NRF am incredere sa investesc... in bondurile lor mai precis :))