Norofert, lider în producţia de inputuri organice şi biotehnologie pentru agricultură în România, a finalizat o emisiune de obligaţiuni de 6,95 milioane de lei, potrivit comunicatului emis redacţiei. Obligaţiunile vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul "NRF29", iar oferta publică a fost intermediată de TradeVille S.A.
Noua emisiune de obligaţiuni Norofert constă în 69.503 titluri nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile, cu o valoare nominală de 100 lei fiecare. Aceste obligaţiuni oferă o rată fixă a cuponului de 10% pe an, plătibilă semestrial, şi au o maturitate de cinci ani, cu scadenţă în 2029. Obligaţiunile emise de Norofert au o maturitate de cinci ani, cu scadenţă în 2029. Rambursarea anticipată este permisă, iar preţul "clean" va fi de 101% în al doilea an şi de 100,5% în al treilea an, oferind astfel flexibilitate investitorilor.
Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert a declarat: "Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată. Este a doua serie de obligaţiuni pe care Norofert o emite, un pas important considerând perioada dificilă pentru agricultura românească şi pentru contextul politic local. Deşi nu am atins pragul propus iniţial, considerăm oferta publică un succes. Extinderea în pieţele din SUA şi Brazilia reprezintă o prioritate strategică pentru noi în următorii trei ani, având în vedere necesitatea reducerii riscurilor asociate concentrării activităţii într-o singură piaţă. În plus, investiţiile în sistemele de irigaţii de la ferma Zimnicea vor echilibra fluxul de numerar al companiei, reducând incertitudinile legate de lipsa precipitaţiilor."
Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru extinderea sistemului de irigaţii la ferma din Zimnicea, pentru accelerarea dezvoltării pe pieţele externe, inclusiv în SUA şi Brazilia, şi pentru rambursarea obligaţiunilor anterioare (NRF25), cu scadenţă în 2025.
Norofert a înregistrat o cifră de afaceri de 35,5 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2024, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Creşterea a fost susţinută de producţia şi comercializarea de inputuri agricole, inclusiv rezultatele din SUA. În ciuda unui context agricol dificil în România, cu secetă şi preţuri scăzute ale recoltelor, compania a demonstrat rezilienţă, având un profit net în creştere de 24% şi a ajuns la 1,4 milioane lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 14:31)
6.95 milioane din 15, cat au vrut sa strângă...
Ce sa zic, mare succes ????????????
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 14:45)
Sa se observe cat de putin s-a mai subscris dupa ce a facut Alexe arogante pe aici.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 15:01)
o mai subscris doar Alexe :) cu mai multe ordine.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 16:47)
s-au subscris inca 2 milioane in 3 zile. Na, la voloarea ta, putin
2. Opinie personala
(mesaj trimis de Vlad în data de 17.12.2024, 14:50)
Nici nu stiu daca mai are rost sa comentam. Oricum ni se sterg comenariile daca nu sunt de bine si nu periem firma.
Vroiam doar sa atrag atentia asupra NRF25 pentru care nu vor fi bani. In T4 vor avea pierderi. Iar 6-7 milioane nu stiu daca vor primi de la banci cu ce active mai au disponibile ( care nu sunt ipotecate deja ). Plus ca au nevoie si de capital de lucru, si-au tot redus stocurile ca sa mai plateasca din datorii.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 14:50)
nrf25 sunt 11,5 m si mai e si ultimul cupon deci 12 minim.Si V Popescu insira o gramada de destinatii pentru bani,bineinteles ca nrf25 e la urma.In bilant e jale,in declaratii pare ca bubuie de cash.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 15:00)
O companie care de 4 ani isi dezamageste crunt actionarii. Trendul companiei este clar in jos.Chiar daca o vor scoate la capat cu obligatiunile scadente in ianuarie vor avea mari probleme anul viitor.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de Teo836 în data de 17.12.2024, 15:37)
Da ce zici de acționarii BNET?
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 15:40)
Aveau probleme mari si pana acum.De acum vor fi mai mari cu partea neacoperita de obligatiuni.Actionarii sunt foarte dezamagiti ani la rand.Ei vorbesc despre proiecte,fantasme cand NU pot performa pe actualele baze si in plus datoria se adanceste rapid.Sunt in carje si ne spun ca alearga, dribleaza si suteaza ca la Campionatul Mondial.
4.3. Despre BNET (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de Norbert în data de 17.12.2024, 16:07)
imi aduc aminte ca era o actionara care a zis public pe iff ca iese, imediat s-a oparit logo ca nu e ok face, ca de fapt e cea mai buna firma, ca e subevaluata daca te uiti la ce se uita el, ca trb sa citesti manualul actionarului si sa inveti invataturile lui buffet cu care fratii au stat de atatea ori la masa. Cotatia e -70% de cand a iesit investitoarea respectiva, trageti voi concluziile. A, si vedeti ultimele aga ca s-au suparat si agista.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2024, 16:29)
ce de haitari cand e pe minus e nasol, cand e pe plus e nasol, cand cer bani pt investiti e nasol, daca fac asocieri sa intre pe alte piete e nasol, cand o sa achite obligatiuni o sa fie nasol.
la vivre, bnet nu am vazut sa bage 2 milioane de lei vreun actionar din banii lui cand s-au stricat lucrurile, au fugit ca sobolanii sau au inceput cu masinatiuni financiare.
e riscanta firma ? normal ca e, dar ce nu e riscant in viata ? la pacanele sansele de castig sunt 1 la 1milion si sute de mii de romani joaca si dau din banii lor munciti unor escroci.
Cand apare o firma si iti cere bani sa faca ceva concret nu domne e teapa, stiu eu ca e teapa.