Nou vicepreşedinte la Autoritatea de Audit

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 8 martie 2023

Nou vicepreşedinte la Autoritatea de Audit

Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi are un nou vicepreşedinte, după ce în funcţia respectivă Parlamentul a votat-o, ieri, pe Camelia Pricopie, propunerea PSD pentru acest post. Funcţia rămăsese vacantă după ce Parlamentul l-a revocat din ea pe Nicolae Bădălău, care a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă. La exercitarea votului de ieri, parlamentarii USR, Forţa Dreptei şi Reper au părăsit sala de plen, deoarece consideră că PSD a numit în funcţia respectivă o persoană care va sluji intereselor social-democrate, mai ales că Autoritatea de Audit are competenţe nu doar în verificare modului în care sunt cheltuiţi banii de la bugetul de stat şi de la bugetele locale, ci şi modul în care sunt cheltuite fondurile europene alocate ţării noastre.

Camelia Pricopie, noul vicepreşedinte al Autorităţii de Audit (care va deţine din această funcţie şi pe aceea de consilier al Curţii de Conturi), a fost, potrivit CV-ului, din anul 2012 şi până acum consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României. În perioada 2009-2012, a fost expert în cadrul Unităţii Executive de Finanţare a Învăţământului Superior, iar între 1997 şi 2005 a fost chimist în cadrul unei unităţi militare ce aparţine Serviciului Român de Informaţii.

Soţul acesteia este Remus Pricopie, aflat la cel de-al treilea mandat de rector al SNSPA, fost ministru al Educaţiei (2012-2014) în guvernul Ponta. Remus Pricopie a fost propunerea de premier a PSD după ce, în februarie 2020, guvernul Orban a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură. De asemenea, în decembrie 2019 Remus Pricopie a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios, după ce în prealabil organizase la sediul SNSPA dezbaterea dinaintea turului II al alegerilor prezidenţiale din 2019. Soţul noului vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a mai deţinut şi funcţia de preşedinte al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţie fondată de Gabriel Oprea, când acesta din urmă deţinea funcţia de ministru de interne şi vicepremier.

Tot ieri, plenul Parlamentului a decis numirea Monicăi Gubernat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Şi de la acest vot au lipsit parlamentarii USR, Forţei Dreptei şi Reper.

Maria Monica Gubernat a mai deţinut această funcţie, dar a fost demisă în iunie 2021, când Parlamentul - cu voturile PNL, care acum a votat pentru noul preşedinte a CNA - a respins raportul de activitate al instituţiei pe perioada 2018-2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb