Nouă grevă la "Amazon" Germania

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iunie 2014

Nouă grevă la "Amazon" Germania

Angajaţii germani ai companiei americane "Amazon.com" Inc. au derulat, în zilele de 30 şi 31 mai, o nouă grevă în cadrul disputei cu managementul pe marginea salariilor.

În urma apelului făcut de sindicatul german Verdi, vineri au stopat lucrul angajaţii depozitului din Leipzig şi cei de la alte două unităţi din Bad Hersfeld, la nord de Frankfurt.

Oficialii sindicatului Verdi consideră că managementul "Amazon" ar trebui să majoreze salariile lucrătorilor din centrele de distribuţie conform contractelor colective de muncă din sectorul livrărilor comenzilor prin poştă şi industria de retail din Germania.

Conducerea "Amazon" nu este, însă, de acord cu această cerere, susţinând că angajaţii din depozitele sale sunt consideraţi lucrători în domeniul logisticii şi, în plus, primesc salarii peste venitul mediu din industria de profil.

Disputa dintre părţi durează de aproape un an, însă unii salariaţi "Amazon" s-au distanţat de solicitările sindicaliştilor.

"Amazon", gigant al comerţului online, are un total de 9.000 de salariaţi în depozitele celor nouă centre de distribuţie din Germania - a doua mare piaţă pentru companie, după cea din SUA. Pe lângă aceştia, compania mai are 14.000 de lucrători sezonieri în ţară.

În trimestrul întâi din anul curent, vânzările grupului "Amazon" au sporit cu 23% la nivel mondial, în ritm anual, atingând 19,74 miliarde dolari. Profitul net a însumat 108 milioane de dolari, comparativ cu 82 de milioane de dolari în anul anterior. Compania a avut, însă, o pierdere operaţională de 60 de milioane de dolari, comparativ cu 16 milioane de dolari în anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb