Cercetătorii britanici încearcă să stabilească dacă răspândirea rapidă în sudul Angliei a noii variante de coronavirus care provoacă Covid-19 are legătură cu mutaţii majore detectate la tulpină, informează news.ro.
Mutaţiile includ schimbări ale proteinei cu "ţepi" pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o foloseşte pentru a infecta celulele umane, a anunţat un grup de cercetători care urmăresc genetica virusului. Nu este clar dacă aceste mutaţii conduc la mai multe infecţii.
"Au loc eforturi pentru a confirma dacă oricare dintre aceste mutaţii contribuie la transmiterea mai mare", au spus cercetători din cadrul COVID-19 Genomics UK (COG-UK) Consortium, într-un comunicat.
Noua variantă, pe care cercetătorii britanici au numit-o "VUI - 202012/01", include o mutaţie în regiunea genomului viral care codifică proteina cu ţepi. În teorie, aceasta ar putea avea ca rezultat răspândirea mai uşoară între oameni a Covid-19.
Guvernul britanic a anunţat, luni, o creştere a noilor infecţii, despre care a spus că ar putea fi parţial legată de noua variantă Restricţiile din Londra şi alte zone cu număr mare de infecţii au fost incluse în categoria cu cel mai ridicat nivel de restricţii legate de Covid-19.
Începând cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua variantă, predominant în sudul şi estul Angliei, a au anunţat autorităţile.
Dar, în prezent, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecţii severe cu Covid-19, sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă.
"Ambele întrebări necesită studii suplimentare", au spus cercetătorii COG-UK.
Mutaţiile sau modificările genetice apar în mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe măsură ce se reproduc şi circulă în populaţiile umane. În cazul SARS-CoV-2, aceste mutaţii se acumulează la o rată de aproximativ una până la două mutaţii pe lună la nivel global, potrivit specialiştilor în genetică ai COG-UK.
"Ca urmare a acestui proces continuu, multe mii de mutaţii au apărut deja în genomul SARS-CoV-2 de la apariţia virusului, în 2019", au spus ei.
Majoritatea mutaţiilor observate până acum nu au avut niciun efect aparent asupra virusului şi doar o minoritate este susceptibilă să schimbe virusul într-un mod semnificativ - de exemplu, făcându-l mai capabil să infecteze oamenii, mai probabil să provoace boli severe, sau mai puţin sensibil la apărarea imună naturală sau indusă de vaccin.
Susan Hopkins, consilier medical, a declarat că "nu este un fapt neaşteptat ca virusul să evolueze şi este important să observăm rapid orice modificare pentru a înţelege riscul potenţial". Ea a spus că noua variantă "este detectată într-o geografie largă, mai ales în cazul în care este detectat un număr mai mare de cazuri", potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 16.12.2020, 11:54)
pe la final de Ianuarie 2021 dupa ce trece din UK in UE si in restul lumii vor observa oamenii ca vaccinurile dezvoltate nu acopera noul virus
da, se numeste covid21 !
In Feb 2021 va vui presa cu numele asta: covid 21. Covid 19 intra in istorie.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Vali în data de 16.12.2020, 11:59)
nu e vorba ca intra covid 19 in istorie ca dispare fizic.
Disparitia efectiva (sau "adormirea" sa pentru aprox. 8-10 ani, ca sa fiu exact) e programata prin martie-aprilie 2022.
Doar ca iese din lumina atentiei publice (presa, guverne, etc).
Covid 21 va fi noua vedeta media :) .... in numele careia multe state vor arunca la gunoi orice abordare democratica.
Cand veti vedea la tv oameni fugariti de politie si armata pe strada sa fie injectati cu forta veti intelege la ce ma refer (ma refer strict la vestul Europei si SUA). . . apropo, asta incalca prevederile medicale asociate procesului de la Nuremberg (conf. carora nu pot fi executate tratamente medicale unui om in deplinatatea facultatilor mentale impotriva vointei sale).
... sau poate or fi nebuni toti cei ce nu vor sa se vaccineze? :)) ...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.12.2020, 19:44)
Ai votat AUR asa-i? Spune drept...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Vali în data de 16.12.2020, 21:12)
sorry , nu
nu le am nici cu fotbalul
nici cu ultrasii
nici cu cei care baga batul in gard sa irite Rusia (dar concomitent iau si masuri care sa conduca la scoaterea Romaniei din NATO si UE!) ...figure that out !
de votat am votat la senat si cam.dep. PNL - si rog sa nu imi sara nimeni in cap ca pro-sau contra-. E optiunea mea si cu asta basta.
Nu as putea vota AUR datorita extremismului lor care nu e compatibil cu ideile mele, cu gradul meu de educatie si cu orizontul meu mental si cultural.