NOUL BĂSESCU: Ponta vrea să tranşeze problema "băieţilor deştepţi" din energie

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 13 iunie 2012

Ponta vrea să tranşeze problema "băieţilor deştepţi" din energie

Premierul Victor Ponta şi-a programat să discute, astăzi, în şedinţa de Guvern, situaţia contractelor încheiate de Hidroelectrica SA cu "băieţii deştepţi din energie", sus-ţin surse guvernamentale. Aceleaşi surse mai afirmă că Victor Ponta este nerăbdător să tranşeze problema acestor contracte (vrea să aplice noi majorări de tarife şi reduceri de cantităţi), mai ales că se apropie vizita delegaţiei FMI, în faţa căreia s-a angajat să aducă preţurile pentru "băieţii deştepţi" cât mai aproape de media pieţei libere.

Surse apropiate negocierilor ne-au spus că, de fapt, "băieţii deştepţi" plătesc deja tarife cu circa 30% mai mari pentru energia hidro, în urma negocierilor încheiate cu echipele desemnate de foştii miniştri Ariton şi Bode. Furnizorii privaţi au acceptat şi ajus-tări ale cantităţilor contractate.

Sursele noastre mai spun că celebra formulă de ajustare a preţurilor din cadrul acestor contracte directe este necunoscută furnizorilor, care nu au avut ocazia, până acum, să o dezbată cu autorităţile. De fapt, mai susţin sursele citate, Ministerul Economiei abia acum pritoceşte minunata formulă, care, dacă va fi aplicată corect, are şansa să aducă mai aproape de rea-litate preţurile din contractele cu "băieţii deştepţi".

Amuzant este că Victor Ponta spumegă de furie la adresa lui Adriean Videanu, fost ministru PDL al Economiei, care a permis prelungirea acestor contracte până în 2018, când am fi putut scăpa de ele în perioada 2012-2014 (data iniţială de valabilitate). Opinia publică a uitat că aceste contracte au fost încheiate sub Guvernul Năstase (2000-2004), sub oblăduirea fostului ministru Dan Ioan Popescu. Ponta îl ameninţă acum cu DNA-ul pe Videanu, "uitând" că această instituţie are, deja, acces la celebrele contracte şi a deschis o investigaţie încă din 2006-2007, fără să ajungă, deocamdată la vreo concluzie. Ajunge doar să notifice DNA-ul că mai are de analizat nişte acte adiţionale ale celebrelor contracte....

Adriean Videanu a anunţat, ieri, că îi cere lui Victor Ponta să aibă curajul şi responsabilitatea de a face publice toate datele privind activitatea Hidroelectrica. Domnia sa arată, într-un comunicat: "Premierul Victor Ponta vorbeşte mult. Şi prost. Avalanşa de acuzaţii, fără probe, ale domnului mai sus amintit, dăunează grav informării corecte a opiniei publice. În consecinţă, îi cer lui Victor Ponta să facă publice toate datele referitoare la activitatea Hidroelectrica pentru ca cetăţenii să afle, cu probe evidente, cine sunt cei care au prejudiciat instituţia: PSD sau PDL? În cazul în care Victor Ponta refuză să prezinte informaţiile reale şi fuge de dezbaterea publică la care îl provoc, înseamnă că ori Victor Ponta nu ştie despre ce vorbeşte când abordează acest subiect, ori încearcă, prin diversiune, să-i protejeze pe adevăraţii vinovaţi".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca tontacu va analiza contractele va avea o mare surpriza .Contractele sunt lungi si pe la mijlocul lecturii va adormi. sau va spune ca a fost gresit informat. Nu de alta dar surpriza va veni dela seful latrinelor care are un contractut care-i aduce fo niscaiva zeci de milioane de euroi. Cum sa dea in tetea?

    Aveti grija cu contractele "baietilor prosti" ca sunt invatati cu miliarde si sute de milioane salarii . Poate asistati la sinucideri din partea sefilor de acoloin cazul in care un salariu nu le mai ajunge de o masina super. lasatii sa faca si ei profit bunnnnnnnnnnn anual, nu il mai comparati cu cel de la hidroelectrica

    Cum sa avem incredere in mesaj cand autorul nu cunoaste gramatica elementara?

    Interesant e faptul ca s-a tot dat prin presa o lista cu "baietii destepti" printre care se regasesc societati cu flux continuu si consumuri pe masura gen Alro,Sidex,Elsid Titu, Electrocarbon, Electromagnetica (care si produce energie) si ni s-a spus ca ei sint cei rai.

    Toate aceste firme nu cred sa se incadreze in sintagma, mai degraba se poate considera o forma de ajutor de stat. Nu cred ca e lista completa. Poate ne spune dl. Ponta de ce Energy Holding cumpara energie hidro doar petru a revinde.

    Mai sint oare si altii care doar revand energie sau nu ? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb