Nova Trade îşi apără drepturile la Astra

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2008

SC Nova Trade SA consideră că prin preluarea companiei de asigurări Unita de către compania Uniqa Group Austria aceasta din urmă a încălcat parteneriatul pe care îl avea cu Nova Trade la Astra.

Nova Trade a anunţat, ieri, că va întreprinde masurile legale ce se impun pentru apărarea drepturilor sale, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit Nova Trade, între Uniqa Group Austria şi Nova Trade există un parteneriat ale cărui baze contractuale au fost puse în anul 2005 şi care a vizat o colaborare complexă şi pe termen lung, parteneriat valabil şi în prezent.

Astfel, grupul Uniqa Group Austria, în calitatea sa de deţinător al unei participaţii de 27% din capitalul social al Societatea Comercială de Asigurare Reasigurare Astra S.A., este acţionarul cu deţinerea cea mai semnificativă la capitalul social al Astra, cu toate consecinţele ce decurg din acest fapt, inclusiv aceea de a contribui la dezvoltarea Astra.

În aceste condiţii preluare integrală de către Uniqa Group Austria a companiei de asigurări Unita de la Viena Insurance Group încalcă, în opinia Nova Trade, obligaţiile asumate în calitate de acţionarul cu deţinerea cea mai semnificativă la capitalul social al Astra.

Potrivit acestor angajamente contractuale, Nova Trade şi Uniqa Group Austria au obligaţia ca pentru orice achiziţie în România a unei companii care activează pe aceleiaşi piaţă cu Astra, să acţioneze împreună ca parteneri egal îndreptăţiţi.

Prin preluarea integrală a companiei Unita, au fost încălcate grav drepturile de partener egal cu Uniqa Group Austria ale Nova Trade. De asemenea, preluarea integrală de către Uniqa Group Austria a companiei de asigurări Unita reprezintă şi o încălcare a obligatiei asumate fata de Nova Trade de a nu întreprinde nicio activitate care ar putea intra direct sau indirect în concurenţă cu activitatea Astra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb