NU TE SUPĂRA, FRATE! / TRECI DE LA O CĂSUŢĂ LA ALTA: 7 ŞI 8 Propuneri de miniştri, altele decât cele stabilite de Dragnea

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Conducerea interimară a PSD s-a ocupat, în ultimele zile, doar de răfuiala cu cei aflaţi în echipa Dragnea. Acest lucru a putut fi constatat şi cu privire la nominalizările pentru ministerele unde va lua sfârşit, săptămâna viitoare interimatul funcţiilor de conducere: Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justiţiei şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Viorica Dăncilă şi colegii săi din Biroul Permanent Naţional şi din Comitetul Executiv Naţional al PSD au decis ca să modifice toate propunerile iniţiale stabilite de fostul preşedinte Liviu Dragnea. Astfel, în locul lui Eugen Nicolicea, a cărui nominalizare pentru portofoliul de ministru al justiţiei a fost res­pinsă de preşedintele Klaus Iohannis, va fi nominalizat actualul interimar, vicepremierul Ana Birchall. Natalia Iontotero, ce trebuia să plece la Parlamentul European, îşi va recăpăta portofoliul de la Ministerul Românilor de Pretutindeni. Practic, prin propunerea ei, conducerea interimară a PSD a decis să renunţe la nominalizarea senatorului Tit-Liviu Brăiloiu, un alt apropiat al fostului lider al partidului, Liviu Dragnea.

O propunere surpriză este aceea privindu-l pe Titus Corlăţean. Fostul ministru de externe din guvernul Ponta, care a gestionat prost organizarea turului al II-lea în Diaspora al alegerilor prezidenţiale din 2014, este propus de Viorica Dăncilă să ocupe funcţia de premier pentru gestionarea parteneriatelor strategice.

Dăncilă, noul preşedinte al PSD a declarat: "Unde se duce Titus Corlăţean e un portofoliu pe parteneriat strategic. Nu putem să spunem că Titus Corlăţean nu are experienţă pe externe. Portofoliul respectiv nu are legătură cu Dias­pora".

Nici deputatul Oana Florea, cea dorită de Liviu Dragnea drept ministru al Fondurilor Europene, nu mai reprezintă o opţiune pentru "noul" PSD. Florea este aliatul lui Dan Voiculescu, a condus în trecut FACIAS - un ONG fondat de şeful Antenelor şi este o prezenţă constantă la Antena 3.

Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv Naţional au decis ca deputatul Roxana Mînzatu să fie noua propunere pentru acest portofoliu, ea fiind persoana care se ocupă în acest moment în PSD cu gesrtionarea informaţiilor privind absorbţia şi accesarea fondurilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb