Numai o bursă a răspuns invitaţiei CNVM

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2008

Numai o bursă a răspuns invitaţiei CNVM

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare îi invitase ieri pe reprezentanţii celor două burse autohtone să discute problemele pieţei de capital, cauzate, în special, de criza financiară internaţională. La întâlnirea programată pentru ora 12, însă, numai Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei sibiene, a răspuns "prezent". Domnia sa ne-a spus că a venit încă de duminică în Capitală, pentru a fi sigur că nu întârzie la Comisie.

Deşi, săptămâna trecută, sugerase Comisiei să fie atentă la tranzacţiile de la Sibiu, Stere Farmache, preşedintele-director general al Bursei de Valori Bucureşti, nu a venit la discuţia programată la autoritatea pieţei, să îşi argumenteze poziţia, după cum susţine preşedintele Bursei de la Sibiu.

Domnul Farmache nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi motiva absenţa. În cursul dimineţii Stere Farmache a fost prezent la evenimentul organizat de BVB cu ocazia listării fondului de investiţii "STK Emergent".

Potrivit preşedintelui Sibex Teodor Ancuţa, bursa sibiană chiar a ajutat BVB pe timpul crizei, prin faptul că derivatele tranzacţionate intens la Sibiu, pe SIF2 şi SIF5 corespund acţiunilor care au scăzut mai puţin decât celelalte. Domnia sa a ţinut să precizeze că "atâta timp cât s-a umflat balonul, nimeni nu avea nimic de comentat în legătură cu vreo presupusă influenţă defavorabilă a Bursei sibiene asupra celei de la Bucureşti".

Sarcastic, Teodor Ancuţa a declarat ziarului "BURSA": "Stere Farmache m-a găsit vinovat de căderea Bursei de la Bucureşti, şi m-a chemat să fiu judecat de CNVM; dar, vineri şi luni, BVB a dat semne de redresare, aşa că n-a mai fost cazul să participe la întâlnirea pe care a solicitat-o. Probabil că mă consideră şi mă va chema să vin de la Sibiu, ori de câte ori i se va întâmpla să aibă dificultăţi. Eu vin. Îmi place să ajut."

Teodor Ancuţa a mai profitat de întâlnirea comisarilor CNVM pentru a le solicita o grăbire a procesului de aprobare a regulamentului pentru activitatea de market making. După cum susţine domnia sa, mai multe instituţii doresc să fie market makeri (n.r. formatori de piaţă) la Sibiu, însă sunt împiedicaţi de faptul că, deocamdată, funcţionează numai programul pilot.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Atitudinea acestor institutii este rezultatul discreditarii sistematice la care a fost supusa CNVM de toate patrtidele, guvernele si cei care au fost la conducera Romaniei. Bataia de joc fata de CNVM a constat in lipsa banilor, pana la autofinantare, lipsa sediului, lipsa personalului de specialitate, numirea in comisie a unor betivi corupti si santajabili care au subminat institutia din interior, atitudinea ostila a lui Isarescu si a lui COnstantinescu fata de unii membri ai comisiei, actul criminal de revocare si arestare di n 2000, implicarea fra vina a unor membri in procesul Rompetrol, mentinerea unor personaje dubioase in personalul institutiei. Asta au dorit cei care nu puteau sa fure din cauza CNVM. Au fost ajutati de Constantinescu, Isarescu, Nastse, Florin Georgescu, Hrebenciuc, Patriciu, Dorin Marian, Iacubov, directorii SIE si SRI si altii care au pus la cale la Cotroceni desfiintarea Comisiei.

    1. Fara a scuza in vreun fel pasivitatea domnului Farmache, se pune intrebarea cum isi permite domnul Ancuta sa sustina urmatoarea aberatie: "derivatele tranzacţionate intens la Sibiu, pe SIF2 şi SIF5 corespund acţiunilor care au scăzut mai puţin decât celelalte"

      Pai cat a scazut BET-FI din maxime si cat a scazut BET? BET-FI a scazut cu -70,8%, iar BET doar cu -57%!!!! 

      Se stie ca SIF-urile evolueaza "in turma", iar tonul e dat exact de SIF2 si SIF5 care au fost si sunt constant manipulate pentru ca sa iasa jocurile la Sibiu. 

      Cand un indice iti scade cu mai mult decat 20% comparativ cu ceilalti, sa vii si sa spui ca Sibiul are o influenta benefica mi se pare cel putin...supra-realist. 

      Dintre toate cele cinci SIF, SIF 2 si 5 au scazut, in procente anul acesta cel mai putin. Deci declaratia are acoperire. Simplu, bazat pe date. Iar influenta benefica este cea pentru hedgeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb