NUNTĂ REGALĂ: Harry şi Meghan Markle

V.D.
Internaţional / 19 mai 2018

Harry şi Meghan Markle

Actualizare Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost declaraţi soţ şi soţie

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost declaraţi soţ şi soţie în cadrul unei ceremonii ca-n poveşti derulată sâmbătă în capela St. George a castelului Windsor, transmite Press Association.

Nepotul reginei Elisabeta a II-a şi fosta actriţă, care a primit rangul de Alteţă Regală şi titlul de ducesă de Sussex, şi-au jurat dragoste eternă într-o atmosferă în care basmul s-a împletit cu istoria, într-o ceremonie urmărită, din faţa televizoarelor, de milioane de oameni de pretutindeni din lume.

Mireasa, care face parte acum din familia regală britanică, a purtat o rochie cu mâneci lungi, uluitor de elegantă şi de simplă, creaţie a designerului britanic Clare Waight Keller, director artistic al casei de modă franceze Givenchy

-------

Actualizare Ceremonia religioasă a început

-------

Actualizare 14:00 Meghan Markle a sosit la capela St. George în rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung purtat de doi băieţi îmbrăcaţi în negru, pentru căsătoria cu prinţul Harry. Ea a păşit spre altar la braţul prinţului Charles.

Prinţul Harry, viitorul duce se Sussex, a sosit alături de fratele său mai mare prinţul William, duce de Cambridge. Ambii sunt îmbrăcaţi în uniforme.

Meghan Markle a fost primită pe traseu cu urale şi aplauze, zeci de mii de oameni fluturând steaguri britanice.

Mama miresei, Doria Ragland, a fost foarte emoţionată în aşteptarea momentului.

Prinţul Charles este cel care a condus-o pe Meghan Markle la altar. El este însoţit de Ducesa de Cromwell.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată într-un costum verde de culoarea mentei, a sosit la capelă împreună cu prinţul Philip.

Domnişoare şi cavaleri de onoare, doar copii aleşi pentru ceremonie, printre aceşti cei mai importanţi fiind prinţesa Charlotte şi prinţul George, au venit la capelă împreună cu mama lor, ducesa de Cambridge.

Printre invitaţii speciali se află camarazi de război ai prinţului Harry, colegi de pe platourile de filmare ale serialului "Suits", colegii lui Meghan Markle, dar şi vedete: Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham.

---------

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi unesc sâmbătă destinele la castelul Windsor, din apropiere de Londra, devenind duce şi ducesă de Sussex, conform unui anunţ făcut de Palatul Buckingham, transmite Press Association.

Nepotul reginei Elisabeta a II-a, al şaselea în ordinea descendenţei la tron, va depune în faţa altarului capelei St. George din Windsor jurământul de iubire pentru soţia sa. Cu câteva ore înainte de ceremonie, Palatul Buckingham a anunţat că prinţul Harry şi Meghan vor primi, în afara ducatului de Sussex şi titluri nobiliare în Irlanda de Nord şi Scoţia. Astfel, cei doi vor deveni conte şi contesă de Dumbarton şi baroni de Kilkeel.

Zeci de mii de admiratori ai familiei regale britanice s-au adunat deja în parcul şi pe străzile din jurul castelului Windsor, în timp ce importante efective ale poliţiei au instalat puncte de control şi au securizat întregul perimetru.

Printre pasagerii primului tren care a părăsit sâmbătă dimineaţa gara London Waterloo cu destinaţia Windsor se numără patru tinere stewardese care lucrează pentru o companie aeriană canadiană. Acestea se aflau la Londra şi au declarat că nu aveau cum să rateze oportunitatea de a asista la un astfel de moment istoric.

"Este o oportunitate care se iveşte o dată în viaţă. Noi transmitem dragostea canadienilor pentru cuplul regal", a declarat una dintre ele.

Meteorologii au anunţat vreme însorită pe întreaga durată a zilei, aşa că Meghan şi prinţul Harry vor putea călători cu o caleaşcă descoperită prin Windsor, după nuntă, pentru a-i saluta pe oamenii care au dormit pe străzi pentru a ocupa un loc cât mai bun în aşteptarea trecerii alaiului regal.

Aproximativ 250 de militari vor participa la ceremonii, iar camarazii de arme ai prinţului Harry, care a luptat în Afganistan, vor forma un cordon de securitate de-a lungul străzilor străbătute de alai.

După ceremonia religioasă ce va dura aproximativ o oră, Meghan Markle va primi rangul de Alteţă Regală.

Vineri seară, prinţul Harry, foarte relaxat, a ieşit la o plimbare prin jurul castelului Windsor, însoţit de fratele său care-i va fi şi cavaler de onoare, prinţul William, şi a stat de vorbă cu oamenii adunaţi să-i ureze noroc şi fericire în căsnicie.

Apoi, cei doi prinţi s-au îndreptat spre hotelul Coworth Park din Ascot, unde prinţul Harry şi-a petrecut ultima noapte ca burlac, departe de viitoarea sa soţie, conform tradiţiei.

Între timp, la aproape 25 de kilometri distanţă de locaţia unde se afla prinţul, viitoarea sa soţie zâmbea fermecător angajaţilor hotelului de lux Cliveden House, din Taplow, Berkshire, unde a sosit alături de mama sa, Doria Ragland, pentru a-şi petrece noaptea dinainte de nuntă.

La nuntă vor participa aproximativ 30 de membri ai familiei regale, printre care regina Elisabeta a II-a şi soţul său, ducele de Edinburgh, în vârstă de 96 de ani, care se simte bine după o operaţie suferită recent la şold. Arhiepiscopul de Canterbury, care va oficia serviciul religios, a vorbit despre legătura sufletească puternică pe care a remarcat-o între Harry şi Meghan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb