nvestitorii straini atrag atenţia asupra problemelor sistemului de pensii private

F.A.
Macroeconomie / 27 octombrie 2009

Organizaţiile profesionale şi de reprezentare ale investitorilor străini din România au adresat autorităţilor guvernamentale o scrisoare deschisă pentru a atrage atenţia asupra problemelor încă nerezolvate din sistemul de pensii private obligatorii (pilonul II), arată un comunicat al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Aceste probleme, susţin semnatarii, afectează atât interesele participanţilor, cât şi pe cele ale investitorilor străini, acţionari ai companiilor de administrare a fondurilor de pensii private de pe piaţa locală.

Adresată prim-ministrului în funcţie, Emil Boc, şi ministrului de finanţe în funcţie, Gheorghe Pogea, scrisoarea conţine şi un raport de tip "white paper", care vorbeşte despre nivelul contribuţilor, iniţiativă nocivă de "garantare a inflaţiei" şi alte aspecte aduse în discuţie de diferite părţi, în ultimul an şi jumătate, de la startul efectiv al Pilonului II.

"Este convingerea noastră că, dacă Guvernul nu revine la calendarul iniţial de contribuţii virate către Pilonul II de pensii private, aceasta va afecta cu siguranţă veniturile viitoare ale salariaţilor români de astăzi, dar va avea şi un impact negativ asupra întregii economii a României. Investitorii străini care au fondat aici companii de administrare a fondurilor de pensii private îşi pierd încrederea în acest sistem şi în România, dacă aceste reforme nu continuă aşa cum au fost ele propuse la startul sistemului. Reducerea populaţiei active, care contribuie la bugetul public de pensii, combinată cu procesul de îmbătrânire a populaţiei pun o presiune tot mai mare pe sistemul public de pensii existent în România", a declarat Nuria Simon Artigas, director executiv al Camerei de Comerţ a Olandei din România, cu ocazia transmiterii scrisorii către autorităţile din România .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb