NYT: Al-Qaida nu este vinovată de atacul de la Benghazi din 2012

F.A.
Internaţional / 29 decembrie 2013

Organizaţia Al-Qaida nu a participat direct la atacul împotriva consulatului american la Benghazi, soldat cu moartea a patru americani, printre care ambasadorul, pe 11 septembrie 2012, a relatat ieri cotidianul New York Times (NYT), citat de AFP.

Potrivit unei anchete publicate pe site-ul cotidianului şi bazată pe investigaţii realizate în oraşul libian, New York Times a afirmat că moartea ambasadorului american Chris Stevens şi a trei concetăţeni ai săi a fost cauzată de atacanţi locali, transmite Agerpres.

Jurnalul afirmă, de asemenea, că atacul ar putea fi, într-adevăr, opera manifestanţilor furioşi care se îndreptau spre misiunea diplomatică în urma difuzării la posturi locale de televiziune a unui film anti-islam produs în Statele Unite.

Bazat pe interviuri cu locuitori din Benghazi care, potrivit publicaţiei amintite, aveau cunoştinţă directă despre atac, New York Times "nu a întâlnit nicio dovadă că Al-Qaida ori alte grupări internaţionale au jucat vreun rol în atacul" asupra misiunii americane.

New York Times, citând responsabili americani cu privire la o anchetă criminală asupra morţii celor patru americani în misiune, menţionează că unul dintre principalii suspecţi ar fi liderul rebel local Ahmed Abu Khattala.

Potrivit anchetei cotidianului, Ahmed Abu Khattala s-ar fi aflat în misiunea americană în momentul atacului. Într-un interviu acordat New York Times, liderul rebel a recunoscut că era în interiorul consulatului, însă a negat că ar fi organizatorul atacului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb