Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, ieri, că intenţionează să sprijine autonomia Băncii Naţionale a României, în rolul său de emitent de monedă.
Ideea este ca BNR să fie singurul emitent de monedă din ţară. Pentru aceasta, avocatul Piperea promovează ideea interzicerii sistemului rezervelor fracţionare, sistem care permite emisiunea de monedă şi de către băncile comerciale.
În acest sens, domnia sa a spus că va iniţia o lege, pe care o va intitula "Legea autonomiei BNR în domeniul emisiunii monetare".
"Elveţia va avea în 2017 un referendum pentru interzicerea rezervei fracţionare bancare", a scris Gheorghe Piperea pe Facebook, adăugând: "Make de la BURSA m-a întrebat ieri de ce nu are România o astfel de lege. Răspunsul meu: pentru că nimeni nu a propus aşa ceva până acum".
Actul de magie (sau de alchimie, cum îl denumea domnul Isărescu, Guvernatorul BNR) se întâmplă nu numai când împrumutul se perfectează cu persoane fizice, ci şi atunci când în jocul îndatorării pe bani creaţi ex nihilo sunt firme, state şi organizaţii internaţionale. Dacă extratereştri s-ar împrumuta, şi "semnătura" lor ar crea bani din îndatorare".
Potrivit lui Gheorghe Piperea, sistemul, în mod evident, nu e inventat în România şi nici nu s-a născut ieri: "A fost perfectat de baronul de Rothschild acum mai mult de 100 de ani şi a fost impus, ca regulă de aur, peste tot în lume. Inclusiv în Elveţia, desigur.
Până la această invenţie, băncile erau obligate să pună în circulaţie cu titlu de împrumut doar bani proprii (atraşi de la acţionari) sau banii deponenţilor (remuneraţi cu dobânzi şi garantaţi 100%).
Nu a murit nimeni din această regulă milenară, aşa că nu va muri nimeni dacă se revine la ea.
Oricum, nu va plânge nimeni de dorul acestei invenţii. De când cu această invenţie, banii - datorie aflaţi în circulaţie au ajuns să fie de 2-300 de ori mai mulţi decât cei emişi de state şi bănci centrale. În Marea Britanie doar 3% din bani mai sunt emişi de stat. Restul sunt bani - datorie, bani care ne ţin obligaţi faţă de bănci şi ca datornici, şi ca cetăţeni plătitori de taxe şi impozite obligaţi să salveze periodic băncile (bail out) şi ca deponenţi (obligaţi, mai nou, să suporte falimente de bănci mascate, prin bail-in, confiscarea depozitelor). Nu va fi niciodată posibil să se achite aceste datorii. Nu va fi niciodată posibil ca riscurile antrenate de aceste datorii să fie gestionate. Întotdeauna băncile vor fi în insolvenţă, mai mult sau mai puţin absconsă. Pentru a nu colapsa, aceste datorii trebuie rostogolite la infinit şi mărite, pentru a da iluzia creşterii economice. Din când în când, pentru a reduce proporţiile monstruosului bulgăre de zăpadă care se acumulează, sunt printaţi bani, iar asta dă iluzia că marfa e convenabilă, iar salariile decente. Dar bulgărele deja nu mai încape într-o singură planetă. Probabil de aceea domnul Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, se consultă cu şefii altor planete...
Sistemul rezervei fracţionare este cauza tuturor relelor. Trebuie desfiinţată.
Dacă tot nu am reuşit o soluţie islandeză în România, măcar putem să le-o luăm înainte elveţienilor. Până la referendumul lor putem avea noi o lege care să interzică rezerva fracţionară în România.
Voi propune o astfel de lege în septembrie, o lege pe care, la sugestia aceluiaşi Make de la BURSA, o voi intitula legea autonomiei BNR în domeniul emisiunii monetare".
Conform avocatului citat, legea poate fi propusă ca iniţiativă parlamentară (după legea dării în plata, parlamentarii au învăţat banchereza şi, în plus, au văzut că şefimea bancară şi lobby-iştii de pe lângă ei sunt nişte păuni fără pene în coadă) sau ca iniţiativă cetăţenească - ne trebuie o sută de mii de semnături de susţinere.
Va fi o serie de 2-3 dezbateri publice pe această temă, pentru familiarizarea cu mecanismele de funcţionare a rezervei fracţionare şi pentru fixarea motivaţiei sănătoase economic pentru interzicerea ei, dar legea se va face. E un adevărat proiect de ţară, că tot e la modă termenul: acţionarii băncilor vor fi nevoiţi să aducă de-acasă atâţia bani câţi au pus în circulaţie cu titlu de împrumut (suma depăşeşte suta de miliarde de euro) sau, după caz, să atragă bani de la deponenţi (ăstora va trebui să li se plătească dobânzi real pozitive, şi nu negative, ca acum, şi, în plus, să li se garanteze depozitele, integral)"
Astfel, Gheorghe Piperea apreciază că BNR îşi va recăpăta poziţia de autoritate de control şi supraveghere, putând, în sfârşit, să iasă din postura de Autoritate de Protecţie cu Orice Preţ a Băncilor şi de avocat din oficiu al băncilor.
1. s-ar putea chiar sa fie bucuros domnul Isarescu
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 00:20)
deoarece prin aceasta propunere intrarea in zona euro se amana la calendele grecesti:-) Cu toata stima care o am pentru domnul avocat Piperea, desi in cazul Oltchim este mai nepregatit decat cei de la PCC, Nu rezrvele fractionare sunt problema ci starea ecnomiei. Restul e doar o teorie frumoasa.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 08:00)
Teoria e frumoasa,dar trebuie începută însănătoșirea de undeva.
Bancherii au coșmaruri cu Piperea.
1.2. Problemele domnului Treichl in Romania (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 09:59)
nu aveau pana de curand o imagine clar definita. Erau un fel de naluca. Acum e ceva palpabil, e un fel de Dracula. Probabil ca acesta a fost si motivul pentru care BCR nu a modificat raportul pe 2014, desi la nivel consolidat Erste a facut-o. 86 de milioane inregistrate fals. Un munte de argint:-)
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:22)
Haha
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de OLT în data de 12.07.2016, 11:16)
Domnul Avocat Piperea are o misiune sa rezolve privatizarea combinatului intr-un mod corect si cat mai transparent. Aici trebuie sa focusese atentia cel mai mult. Un esec va insemna disparitia lui de pe scena publica. Adica tot ceea ce va face incontinuare nu va insemna nimic. Rezolvarea combinatului OLT si va fi un erou pentru miile de familii care acum traiesc de pe o zi pe alta.....
1.5. El este un idealist. Are o inima curata (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 11:37)
Si timpul il va ajuta sa implineasca dorintele valcenilor de a lucra in intreprinderea care si-au construit-o prin rodul muncii lor. Este daca vrei un Robespierre al zilelor noastre. Citind raportul PCC pe anul 2015 am constat ca fara Oltchim concernul domnului Preussner ar fi avut rezultate in domeniul numerellor intregi si nu al celor naturale:-)
1.6. timpul nu este de partea nimanui (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anton paul în data de 12.07.2016, 14:02)
Prietene, timpul nu ne ajuta... Intre timp, in ultimii 3 ani, dintre disponibilizatii Oltchim au murit catiba oameni, altii au fost executati silit... Timpul curge altfel atunci cand traiesti pe muchie de cutit. Marelui om Piperea ii sta vesnic pe buze un citat din Cicero: Bogatul nu-i crede saracului. Si exact asa si face, nu are mama, nu are tata in problema Oltchim. Pe cat de mult bine a facut in lupta cu sistemul bancar toxic si recalcitrant, pe atat de mult isi umileste semenii in problema Oltchim. Paradoxal, nu? Probabil ca la judecata de apoi sa fie tanda pe manda... Asa arata un mantuitor, parca...
1.7. timpul nu a trecut in zadar... (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 14:41)
cunosc odissea Oltchim cel putin din anul 2008 si asa cum a relatat presa vremii a existat o polemica denn de o epopee greaca pentru a decide viitorul societatii. De la scrisoarea adresata UE in data de 29 ianuarie 2010 si pana la atentionarea KPMG asupra inadvertentelor pe care nu le-au observat, trimisa cu ajutorul formularului web de pe pagina firmei de Audit in 21 ianuarie 2014, au fost trasate caile directoare pe care concernul Oltchim va reusi da le implementeze.Nu poti sterge cu buretele suferintele acesor oameni a caror sinceritate a fost exploatata intr-o maniera atat de brutala. Domnul Piperea a facut si face ceea ce considera ca Este mai bine pentru concern. Sunt convins ca va reusi.
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de OLT în data de 12.07.2016, 15:28)
Intr-un interviu Dl Piperea spunea: "combinatul nu poate sa primeasca credit de la nici o institutie financiara pentru ca se afla in insolventa..." sigur pana la sfarsitul anului OLT va fi pe profit dar ceva foarte suptire. E nevoie de investitie iar intrebarea mea este de ce nu se face privatizarea?
1.9. @OLT & anton paul (răspuns la opinia nr. 1.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 15:54)
V-ati gandit ca poate Piperea are mai mult de castigat daca dispare combinatul decat daca il pune inapoi pe linia de plutire?
1.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.9)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 16:00)
P.S. Poate avocatul Piperea ne explica si noua de ce a batut palma cu sindicatele (inclusiv Vincea)in detrimentul salariatilor. Poate ne explica si de ce il tine in brate pe penalul Gutau, ca doar se pretinde om onest, aparator al legii.
1.11. il ajutam si va obtine creditul, domnul Piperea (răspuns la opinia nr. 1.8)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 16:09)
Dumneavoastra ati da un credit unei firme al carei Capital social areo valoare de 1 miliard de Lei. In privinta aceasta domnul Piperea nu ar trebui sa-si faca griji.Prietenul neu, domnul Fink de la Blackrock a fost in aceeasi situatie cu Petrom la unul din fondurile Sale ETF. De aceea a asteptat ca domnul Georgescu sa des OMF 1121 per 2012 pentru a modifica valoarea capitalului social micsorand-o cu 13 miliarde Lei. Dupa aceea in anul urmator, cu bilantul frumos aranjat Petrom a rost preluat din nou in ETF BLACKROCK si neclaritatile s-au rezolvat.Fiindca Oltchim si Petrom au dispus de auditul Deloitte sunt convins de faptul ca exista competenta in echipa domnului Hassan.Daca va mai reevalua activele la valoarea continua si nu de lichidare succesul erste garantat
1.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de OLT în data de 12.07.2016, 16:11)
Nu face privatizarea OLT nu poate avea credit... atunci exista alte interese iar la umbra legilor face jocul unor terti?
1.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de manipulare în data de 12.07.2016, 17:18)
In numele legii suntem manipulati. De ce a prelungit cu sase luni privatizarea OLT? pentru ca are alte interese. Daca era capabill putea sa faca in asa fel incat sa se realizeze privatizarea pana pe 16 iulie.... DNA sa intre pe fir si va descoperii ca spun adevarul!
1.14. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.13)
(mesaj trimis de borza în data de 12.07.2016, 17:49)
Daca Borza era la carma oltchim pana acuma valcea devenea fruntea.....
1.15. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.14)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 18:43)
Un penal care se plimba de mana cu condamnatul Gutau. Anul trecut in iarna a venit la combinat cu un jeep nou cu numere rosii si nu a vrut nici macar sa se uite inspre oamenii care isi cereau drepturile.E clar ca omul e sustinut din spate de mafia din judet.
1.16. cand se modifica capitalul social (răspuns la opinia nr. 1.13)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 18:47)
atunci vine si privatizarea. Dupa aceea transfer de la Petrom rafinarie si avem profit in primul an de la privatizare...
1.17. Pt toti comentatori (răspuns la opinia nr. 1.15)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 18:53)
Toti spuneti ca avocatul a facut a dres nimeni nu spune de politic, toate firmele construite au soarta Oltchim sau taiate la fier vechi.
1.18. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.15)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 18:53)
Hei, vezi de cine vorbesti! Daca dl. Piperea era de rea credinta demult Oltchim era oale si ulcele.
1.19. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.14)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 18:55)
fruntea cozii, mai exact.
1.20. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.18)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 20:02)
Oltchim e oale şi ulcele. Conţopistul şi-a tras o grămadă de bănet din drepturile salariale ale oamenilor, fapte dovedite încă din 2013, există şi petiţii online pentru gonirea cu pietre hârţogarului hoţ de la Oltchim. Bravo celor de acolo că ies în faţă şi spun adevărul despre aprod.
1.21. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.18)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 20:05)
P.S. Eşti o epifanie a nesimţirii, îi injuri pe ăia furaţi de Piperea doar pentru că ţie ţi-a băgat Rilă Piperilă nişte mărunţis în buzunar. De ăia cărora le-a luat bani nu te doare nici in cot, faceţi cu ăştia de la Oltchim aşa cum făceaţi şi cu ăia tineri care se plângeau că le cresc avansurile.
1.22. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Chinez în data de 12.07.2016, 21:19)
Ceea ce ma face sa ma simt gunoi este fatarnicia cu care se afiseaza ca binefacator. Piperea credec ca noi suntem prosti. Are ambitii politice si vrea sa se imbogateasca peste noapte. Face parte din grupul gulerelor albe care se prezinta ca niste binefacatori. In toti acesti ani s-a laudat cu tot felu de interesati de combinat si nimic mai mult. Misiunea lor este sa continue distrugerea. Piperea and company vor face mai rau decat Diaconescu. Locul lor este langa Dan Diaconescu. Este un infractor imbracat de legislatie.....
1.23. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 21:43)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
1.24. ce te deranjeaza la domnul Piperea (răspuns la opinia nr. 1.22)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 22:24)
te rog prezinta concret ce te face sa ai o parere asa negativa. Fiecare are ambitii, ce e rau in a avea un tel...
1.25. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.24)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 23:04)
Ceea ce citesti pe internet referitor la marele cinstit Piperash, nu te deranjeaza, deloc? Faptul ca sunt pusi postacii GCCC sa spurce lumea ca sa ii ia apararea lui sau nevestei lui Zamfir, aici si pe Facebook, nu te enerveaza sau ti se pare normal?
1.26. @anonim&The Brute (răspuns la opinia nr. 1.25)
(mesaj trimis de Anton Paul în data de 13.07.2016, 10:34)
Pentru "anonim": sunt unul dintre "postacii GCCC". Nu imi aduc aminte sa te fi umilit si injurat, nici in public si nici in privat. Poate asa te comporti tu. Eu insa nu prea imi permit, nu asa am fost educat.
Pentru The Brute: Acest domn, Piperea Gheorghe, si-a permis sa nu imi plateasca drepturile salariale cuvenite prin disponibilizarea pe care a dispus-o. Toate mesajele pe care le supra-mediatizeaza sunt in contradictie cu bunul simt si cu legile in vigoare. Faptul ca inca este in libertate se datoreaza ploconelii pe care o au autoritatile publice locale din judetul Valcea. Minciuna pe care o propaga acest personaj in documentele oficiale (in documentele din dosarele din diverse instante, sub semnatura proprie si a colegului sau, Nicolae Balan), a condus si inca mai conduce spre nenorociri ale celor peste 900 de disponibilizati din 14 iunie 2013.
Spuneam si mai sus ca are un citat favorit, citat pe care nu cred ca il si intelege. Dar chiar este frumos sa vorbesti din carti atunci cand vrei sa minti frumos. Dureros este faptul ca minciunile sunt in documente publice si nimeni nu ia atitudine.
Chiar nu ma intereseaza ce face el la Oltchim, daca il baga in faliment (si asa pare) sau il va transforma intr-o poveste de succes. Este obligatia autoasumata prin postura de administrator judiciar. Dar acest grup este unul de o josnicie atat de mare incat un lucru bun facut in cazul legii Darii in plata nu poate fi compensat prin nimic din ceea ce a facut la Oltchim.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 00:27)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
2.1. aspirati la un fotoliu de viceprimar, alde Tudy... (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 00:40)
deoarece argumentele dumneavoastra in ciuda limbajului elevat nu aduc o opinie complementara. Este primul comentariu unde observ ca v-a lovit in punctul sensibil. Aveti cumva actiuni la vreo banca, sunteti un membru al consiliului de conducere sau ce alta pasiune va urneste sa fiti atat de excitat?
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 00:54)
Dar, Make, cum iti permiti sa cenzurezi o astfel de opinie profesionala?!
Lasa sa vada si poporul creditat ce inseamna adevaratele maniere de bancher!
2.3. Super (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Raspuns la opinia 2 în data de 12.07.2016, 07:16)
Va manifertati in plenitudinea intelecuala pe care pretindeti ca o aveti.Sunteti in sevraj .
Redactia nu-i cenzurati,sa vada toata lumea calitatea "doctilor"din banci si de sub banci.
2.4. precis era un TUDY financiar... (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 10:07)
sunt pe cale sa cumpar Plai cu Boi, recolta lunii iulie.Dupa ce analizez bilantul si fac o evaluare a intreprinderii pot sa-l imprumut cu placere
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:26)
Brutus te invifiez ca ai prins la opinia 2, cred ca era suculenta :)))))))))
2.6. a fost extrem de colorat mesajul (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.07.2016, 11:09)
intai m-am gandit ca e domnul Treichl, dupa aceea mi-am dat seama ca nu stie romaneste si gramatica era prea corecta, pentru un baiat aflat in calduri ca Number 2.Apoi stiind ca domnul Treichl este pozitia 2 in BCR nu mai stiu ce sa.gandesc...Poate o fi domnul Manea, ca rapoartele nu le citeste, are insa acces la slangul de Chisinau:-)
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 18:54)
Haha :)
2.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 21:47)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 01:06)
Astfel de initiative se iau de profesori doctori in economie nu de lautari urechisti ca Piperea
3.1. Taci ca-i bine (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Un Camatar în data de 12.07.2016, 05:58)
O astfel de lege ne-ar impulsiona nobila meserie, multzumim dom' Make si dom' Piperea....
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 09:24)
Rezerve de 100% inseamna depozite garantate de banca, un business bancar sustenabil si o prevenire a schemelor Ponzi.
Camataria este ilegala. Jocurile piramidale si schemele Ponzi bancare, bail-out si bail-in sunt legale.
3.3. Profesori doctori in economie nu au vazut criza ! (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de CARPACIUL în data de 12.07.2016, 10:30)
Sunt de decor in societate!
3.4. studiu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 11:53)
In loc de a te lua aiurea de Piperea mai bine ai face ceva util sau daca chiar nu ai ce incearca sa inveti de la un viceprimar de cateva zile al Bucurestiului :)
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 14:55)
De la viceprimar sa invete seful tau ca si asa e singur si fara ocupatie, poate isi gaseste si el ceva sa isi umple timpul si sa isi...verse frustrarile.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 01:13)
RO e pe drumul cel bun cu astfel de oameni...
taman s-a votat o cota obligatorie pt. producatorii locali in magazine-uraaa incet incet ne putem intoarce la comertul din anii 90
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 01:18)
vouchere di vacanta doar pt turismukintern
adica protectionism pe fata
ceea ce duce desigur la preturi marite si plafonarea investitiei in calitate-ce antreprenor ar.mai investi cand are asigurata prin lege jumate din tort
etc
piperea
eu zic sa oprim electrificarea
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 01:24)
sa dam t inapoi
un post de televiziune ar fi suficient
piperea e reteta clasica a populismului
spunei poporului ca x e dusmanul si c toate.relele.i se datoreaza lui
d.na le pen sustine ca dak franta ar emite hartie- franc adica- ar curge lapte si miere
aici populistii se contrazic..ori e prea multa hartie, orri prea putina, ori nu e de care trebe
piperea...bunastare a unei tari NU se face cu gargara, referendumuri , protectionism, inventarea apei calde etc
aia cu rotschild spune-o la otv-rtv
4.3. Dar nici cu bancheri platiti cu milioane (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:33)
In euro
5. fără titlu
(mesaj trimis de Iordanescu în data de 12.07.2016, 02:35)
Bre nea Pipereo, cu Rothschild ai bagat-o, din alea cu egregori, overlorzi, trilobiliti, cenobiti, Illuminati, masoni, Soros, Bilderberg, cand bagi? Vezi ca ti-o ia Necula inainte.
Da' niste mistocareala la adresa tinerilor sau a tinerilor profesori sau juristi, asa cum ai mai bagat matale, cand mai vedem si noi, sa ne mai amuzam un pic de netarmurita-ti "intelepciune"?!
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 03:13)
Gigele, dar cu scaderea preturilor la apartamente, cu caderea pietei imobiliare si toate profetiile tale din emisiunea de la TVR la care ai fost impreuna cu Voinea, ce se mai aude? Ca aia de la Coldwell Banker, specialisti in domeniu imo, recunoscuti in America inca din 1906, cica zic ca nu scad preturile in urmatoarele luni nici daca le dai cu apa rece.
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de gabi în data de 12.07.2016, 08:46)
Tot astia erau si in 2007 2008 mari specialisti si puneau ca preturile nu iau decat in sus. Cred ca sunt mai gigei aia ca Piperea. Degeaba ne lamanetam, ne place sau nu la um moment dat tot trebuie sa facem pasul asta, sa renuntam la rezervela fractionare, intrabrea e daca vine la pachet cu WW3.
6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 09:20)
Si in 2008 estimau o crestere usoara. S-au prabusit cu 50% in 4 luni.
6.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:35)
Ww3?
6.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 11:58)
Aia de la Coldwell zic ca piata e blocata si ca pretul de vanzare real e si cu 10% mai mic.Ia da tu detalii unde au zis ca nu vor scadea.Sau taci daca minti.
6.5. Doar postacii GCCC sunt platiti sa minta ! (răspuns la opinia nr. 6.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 13:52)
Baga ochiu' aici ce zic aia de la Coldwell:
*
"Preturile de vanzare ale apartamentelor din Bucuresti nu se vor modifica in urmatoarele luni, nivelul actual fiind o reflectare corecta a realitatii, este de parere Alexandru Pricop, managing partner al Coldwell Banker.
"Un pret mediu corect nu ar trebui sa depaseasca 1.000 euro pe metru patrat", a mai spus el.
In prezent, piata imobiliara este in stand-by, cumparatorii si vanzatorii asteptand clarificarea efectelor legii darii in plata, decizia bancilor cu privire la nivelul avansului pentru credite si reluarea programului Prima Casa. Chiar si asa, exista dezvoltatori care vand off plan, in momentul in care au autorizatia de constructie pentru locuinte."
*
Deci, unde e falimentul pietei imo pe care il trambita hartogarul Piperea din moment ce dezvoltatorii vand de pe hartie?
6.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 19:58)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
6.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.6)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 20:09)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
6.8. Hahaha (răspuns la opinia nr. 6.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 20:16)
Daca intrebi un zambaret de la spital constati ca el chiar crede ce spune.
6.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.8)
(mesaj trimis de Fără Credit în data de 12.07.2016, 20:25)
Te cred pe cuvânt, tu chiar ai experienţă în zâmbăreţii din spitale. Constat după felul şi frecvenţa cu care postezi că ai ieşit de curând din rândul lor.
7. fără titlu
(mesaj trimis de Felix Rahoveanu în data de 12.07.2016, 03:21)
Bravo Gigi, mare om esti! Vezi ce faceti ca stii treaba cu baietii aia care cauta chiriasi pentru apartamente. Sa vorbesc cu Camelia sa mai bage niste materiale pe post in care sa-i spurcam pe aia care vor sa-si cumpere case? Sau crezi ca e prea mult si se prinde lumea? Raspunde aici ca eu ma uit mereu atunci cand nu scriu pe blog. Nu uita ca te asteapta Adita Ursu sambata la emisiune.
Te pup.
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 09:22)
Cami asigura propagarea informatiilor. Se strange latul.
8. Eu stiam ca Bnr e singurul emitent de lei
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:20)
Este obligatoriu asa ceva.
Oricum sunt alegeri acum se poate intreba cetateanul simplu: Vreti sa emita doar Bnr moneda (lei) sau si bancile comerciale; Da, Nu.
Make daca ideea ti-a venit de la exemplul meu de ieri cu 1+1, astep o cafea :))))
1+1 = 1,1 - 1,9 dobanda; care mai nou poate merge si spre 0 si spre -1
1+1 = 7 -25 dobanda.
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:30)
eu unul m am cam saturat de rafuieli personale piperea/banci, zamfir/banci, in numele bunastarii poporului, cand de fapt nu este cazul. Nu mai bine faceti intai un studiu de impact al diverselor initiative, inainte de le avea? O analiza riguroasa, dupa consultari cu specialisti, concretizate formal intr un studiu de impact, v ar ajuta sa conduceti o dezbatere publica consistenta. Altfel, mie nu mi pare altceva decat populism, lucru facut superficial, cu argumente superficiale, care genereaza o pierdere inutila de energie in spatiul public.
9.1. Bail-out (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 10:41)
Asa am zis si eu in gand si la prieteni cuniscuti.
Dar politicul a acordat peste vointa mea ajutoare e stat bancilor si nu numai din bani mei!(dela Gigi B. Citire).
Tot peste vointa mea bancile imprumuta masiv statul lunar, pe care si eu ii platesc.
10. Asa o sa fie bani in seif Raiffaisen Bistrita
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2016, 12:08)
Asa poate afla si cel care a dat tun de 19 000 ron la Bistrita ca bancile nu au cash.
Are mai mult un agent curier 80-300 de mi ron. Asta ne spune ca oameni firmele prefera casul si nu au incredere in banci.
Daca bagi 50000 euro in banca si vrei sa ii scoti a doua zi iti trebuie cerere ca banca nu are nici in seif aceasta suma.
Spune ca are la masina, ca are la Bnr,
11. fără titlu
(mesaj trimis de Wlad în data de 12.07.2016, 20:35)
Bancul National al României ar deveni autonomă cu adevărat doar odată cu plecarea lui Cizmărescu, altfel rămâne tonomatul băncilor comerciale care bagă fisele să asculte "muzica" ce le place.
11.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 20:41)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
11.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 21:17)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
11.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 11.2)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.07.2016, 21:42)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
11.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2016, 08:01)
Haha