ZIARUL BURSA

12 iulie 2016
Ediţia din 15.08.2024
 Modernizarea hidrocentralei Porţile de Fier 2, în atenţia DNA

Modernizarea hidrocentralei Porţile de Fier 2, în atenţia DNA

L.B.Anticorupţie / 12 iulie 2016

Actualizare 17:28 Remus Borza: "Au fost acordate contracte de sute de milioane de euro pentru retehnologizare la Porţile de Fier I şi II"

Avocatul Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat astăzi că, în 1997, la hidrocentrala Porţile de Fier I a fost acordat un contract de 194 milioane de euro pentru retehnologizare, iar în 2012, pentru hidrocentrala Porţile de Fier 2, a fost semnat un contract de 122 milioane de euro.

Actualizare 14:24

La ieşirea din sediul DNA, Borza a declarat că este vorba de două contracte demarate în urmă cu 15 ani, cu o valoare de aproximativ 500 milioane euro, aici fiind inclusă şi retehnologizarea Porţilor de Fier I, potrivit unor surse din presă.

----------

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a fost audiat astăzi într-un dosar cu un prejudiciu uriaş. Dosarul vizează contractul de retehnologizare de la Porţile de Fier2.

Sigla UNPR (Sursa foto: Facebook)

Partidul lui Traian Băsescu fuzionează cu UNPR

S.A.Politică / 12 iulie 2016

Actualizare 19:19 Băsescu: "Gabriel Oprea rămâne doar cu onoarea, după fuziune UNPR nu mai este"

Traian Băsescu, liderul PMP, a afirmat astăzi că Gabriel Oprea ''rămâne doar cu onoarea'' după fuziunea prin absorbţie a UNPR cu Partidul Mişcarea Populară.

Actualizare 19:10 PNL: Această fuziune este oficializarea unui mariaj care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea

Actualizare 18:55 Traian Băsescu: "Nu exclud ca unele organizaţii să fie nemulţumite de fuziune"

Avocatul Piperea are de gând să sprijine autonomia BNR

O NOUĂ IDEE, DUPĂ LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ Avocatul Piperea are de gând să sprijine autonomia BNR

F.A.Bănci-Asigurări / 12 iulie 2016

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, ieri, că intenţionează să sprijine autonomia Băncii Naţionale a României, în rolul său de emitent de monedă.

Ideea este ca BNR să fie singurul emitent de monedă din ţară. Pentru aceasta, avocatul Piperea promovează ideea interzicerii sistemului rezervelor fracţionare, sistem care permite emisiunea de monedă şi de către băncile comerciale.

În acest sens, domnia sa a spus că va iniţia o lege, pe care o va intitula "Legea autonomiei BNR în domeniul emisiunii monetare".

Dan Suciu: "BNR a avizat deja proiectul privind transpunerea directivei consumatorilor"

LA 21 MARTIE A EXPIRAT TEMENUL LIMITĂ, PENTRU EVITAREA INFRINGEMENTULUI Dan Suciu: "BNR a avizat deja proiectul privind transpunerea directivei consumatorilor"

A.A.Bănci-Asigurări / 12 iulie 2016

Banca Naţională a României (BNR) a avizat deja proiectul privind transpunerea Directivei europene 17/2014 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidenţiale, a precizat Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, pentru ziarul "BURSA".

Presa a prezentat, ieri, o serie de observaţii pro-bănci, pe marginea proiectului, transmise de BNR către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

ADVERTORIAL ANUNŢ AL COLEGIULUI CONSULTATIV AL CONSILIULUI CONCURENŢEI

Companii / 12 iulie 2016

I. Colegiul Consultativ anunţă declanşarea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de demnitate publică vacante în cadrul Consiliului Concurenţei, respectiv:

- un mandat vicepreşedinte,

- trei mandate de consilieri de concurenţă,

Mandatele supuse procedurii de selecţie au o durată de 5 ani.

NATO: ACCEPTAREA

NATO: ACCEPTAREA

CORNEL CODIŢĂInternaţional / 12 iulie 2016

De la încheierea războiului rece şi pînă acum, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a parcurs un drum lung. Nici pe departe drept, nu de puţine ori spre ţinte care au îndepărat-o de rosturile pentru care a fost creată: apărarea colectivă a membrilor, într-un spaţiu bine determinat geografic, cel care defineşte juridic, în termenii tratatului de bază, conceptul de arie euro-atlantică.

AdePlast caută manageri pentru pieţele externe

AdePlast caută manageri pentru pieţele externe

A.S.Companii / 12 iulie 2016

Piaţa termoizolaţiilor se află pe un trend ascendent faţă de anul trecut, la nivel naţional, susţine Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast, adăugând că, în oraşele mici şi medii, unde blocurile nu au suferit nicio intervenţie de 40-50 de ani, reabilitările sunt stringente.

"Deutsche Bank" a pierdut jumătate din valoarea sa de piaţă, anul acesta

"Deutsche Bank" a pierdut jumătate din valoarea sa de piaţă, anul acesta

A.V.Internaţional / 12 iulie 2016

"Deutsche Bank" AG, considerată odinioară cea mai bună bancă germană, respectiv cel mai puternic creditor pentru economia Europei, s-a confruntat, recent, cu declinul preţului acţiunilor până la niveluri minime record, alimentând temerile legate de sănătatea acestei instituţii financiare, informează Economic Times, arătând că au apărut semne de întrebare cu privire la siguranţa viitorului băncii.

Cristian Ghinea

CRISTIAN GHINEA: "Sebastian Ghiţă a trimis paparazzi să mă pozeze, voi cere protecţie de la servicii"

Politică / 12 iulie 2016

Actualizare 17:50

Deputatul Sebastian Ghiţă a negat acuzaţiile ministrului Fondurilor Europene şi a explicat că nu a angajat paparazzi ca să îl urmărească pe Cristian Ghinea.

---------

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îl acuză pe deputatul PSD Sebastian Ghiţă de încercare de intimidare, spunând că are tot timpul pe urma sa o maşină care îl pozează şi avertizează că va cere protecţie de la serviciile statului.

Neculai Onţanu, sub control judiciar

Neculai Onţanu, sub control judiciar

Politică / 12 iulie 2016

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis marţi înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar în cazul fostului primar al sectorului 2 Neculai Onţanu, în dosarul în care acesta este judecat pentru luare de mită.

Oficialii: "Cofinanţarea - principala problemă în accesarea fondurilor europene"

FONDURI EUROPENE: CONFERINŢA BURSA "ABSORBŢIA FINANŢĂRILOR EUROPENE - ŞANSĂ DE MODERNIZARE PENTRU ROMÂNIA" Oficialii: "Cofinanţarea - principala problemă în accesarea fondurilor europene"

Companii / 12 iulie 2016

Cofinanţarea a reprezentat principala problemă în accesarea fondurilor europene în exerciţiul 2007-2013, potrivit ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a subliniat că este esenţial pentru ţara noastră să se concentreze pe rezolvarea acestei probleme.

Prezent la cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei Bursa "Absorbţia Finanţărilor Europene - Şansă de modernizare pentru România", ministrul de resort a precizat: "Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce era de făcut, în privinţa absorbţiei de fonduri europene, încă din exerciţiul 2007-2013. Ţara noastră a dezangajat aproape un miliard de euro, la care se adaugă multe sute de milioane de euro - corecţii şi penalizări. Deşi am avut o rată de absorbţie bună, nu pot să mă declar mulţumit de felul în care au evoluat lucrurile. Avem de făcut tot ce putem pentru ca lucrurile să evolueze mai bine pe partea de absorbţie. Mi-am propus simplificarea cât mai mult a procedurilor de accesare".

George Osborne (Sursă foto: Facebook)

George Osborne, în turneu în SUA şi Asia

V.R.Jurnal de criză / 12 iulie 2016

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a început, ieri, un turneu în SUA şi Asia, urmând să se întâlnească cu unii dintre cei mai importanţi investitori de pe Wall Street pentru a-i convinge să nu renunţe la Marea Britanie în urma votului pentru Brexit (ieşirea din UE).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Cel mai lung pod de sticlă din lume, realizat în China

Cel mai lung pod de sticlă din lume, realizat în China

Companii / 12 iulie 2016

Construcţia celui mai lung pod de sticlă din lume - Zhangjiajie Grand Canyon - se apropie de sfârşit, acesta urmând să fie inaugurat de public în anul curent.

Podul este situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan din provincia chineză Hunan....

Daikin România şi-a crescut vânzările cu 19%

Daikin România şi-a crescut vânzările cu 19%

Companii / 12 iulie 2016

Reporter: Cum a evoluat piaţa internă pe segmentul dumneavoastră de activitate şi care sunt tendinţele acesteia?

Daniel Vasile: Din păcate, nu există statistici oficiale cu privire la evoluţia pieţei HVAC (n.r....

Investiţii de peste 130 milioane lei în Dolj

Investiţii de peste 130 milioane lei în Dolj

Companii / 12 iulie 2016

Consiliul Judeţean Dolj are un buget de investiţii pentru anul 2016 în valoare de 133,2 milioane de lei, cu finanţare totală sau parţială de la bugetul local, sursele de finanţare reprezentând alocaţii bugetare, credite interne sau venituri...

Proiect Casa Daria, Parter+Etaj

Proiect Casa Daria, Parter+Etaj

Companii / 12 iulie 2016

CARACTERISTICI:

S.desfăşurată = 196.80 mp + terasă acoperită 23 mp

S.construită = 98.40 mp + terasă acoperită 23 mp

S.utilă total = 157.45 mp

Două imobile cu spaţii mixte - gata până la finalul anului

Două imobile cu spaţii mixte - gata până la finalul anului

Companii / 12 iulie 2016

Două imobile cu destinaţie mixtă se află în construcţie, în Capitală. Acestea sunt prevăzute cu unităţi locative, birouri, spaţii comerciale şi de servicii. Construcţiile sunt, unul de tip lamă, cu regimul de înălţime subsol, parter, nouă etaje...

MACRO NEWSLETTER 12 Iulie 2016

MACRO NEWSLETTER 12 Iulie 2016

Internaţional / 12 iulie 2016

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut cu mult peste aşteptări în iunie 2016, cu 287 de mii, după o creştere cu 11 mii în luna precedentă (revizuită de la 38 de mii), conform sondajului realizat la nivelul companiilor.

Genocid cultural în Tibet

Cătălin AvramescuEditorial / 12 iulie 2016

Cătălin Avramescu

În 1950, trupele regimului comunist de la Pekin au invadat Tibetul şi au instituit un regim de ocupaţie. Se vorbeşte prea puţin despre suferinţele poporului tibetan şi despre lupta sa pentru independenţă. Se tace prea mult în spaţiul public...

REVISTA PRESEI 12.07.2016

Willy HomnerRevista Presei / 12 iulie 2016

ADEVARUL 

Declin demografic. România pierde net 247 de cetăţeni pe zi

Suntem mai puţini în fiecare zi ce trece cu 247 de persoane, cifră rezultată din decalajul mediu dintre numărul de decese şi cel al naşterilor, potrivit Institutului...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo