Dragnea: "Din decembrie, Borc nu va mai rămâne în viaţa publică"

Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2016

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că vicepremierul Costin Borc i-ar fi spus ieri, în cadrul întrevederii pe care au avut-o la sediul PSD, că "'din decembrie nu vrea să mai rămână în viaţa publică în România''.

Liderul PSD a spus că l-a sfătuit pe Borc să vorbească mai puţin de politică şi mai mult de economie: "Ceea ce l-am sfătuit eu, dacă pot numi sfat, că ar face foarte bine dacă în toate apariţiile publice ar vorbi mai puţin de politică, aproape deloc, şi mai mult de economie şi de domeniul pe care îl coordonează, cred că ar fi mult mai bine (...) Oamenii aşteaptă de la acest guvern tehnocrat să facă lucruri, aşteaptă mai puţine discuţii, mai puţine analize politice, mai puţine previziuni politice şi să facă lucruri concrete. Şi eu, ca simplu cetăţean, am aceleaşi aşteptări mai ales că i-am şi votat şi atunci sugestia mea a fost să se ocupe mai mult de a face lucruri decât de a vorbi despre politică''.

Borc şi Dragnea au avut ieri o întrevedere la sediul PSD, în contextul în care liderul PSD l-a acuzat pe vicepremier că are contacte cu PNL pentru a intra în partid. "'În primul rând, domnul Borc - e condamnabil că nu se face la vedere - are contacte serioase cu cei de la PNL pentru a intra în partid la un moment dat, pentru a candida, pentru a fi într-un ipotetic guvern PNL viitor'', a afirmat Dragnea într-o emisiune televizată, potrivit Mediafax. Întrebat dacă Borc ar putea fi chiar un eventual preşedinte al PNL după unificarea totală a PNL cu PDL, Dragnea a spus că "'a auzit şi zvonul ăsta''.

Pe de altă parte, vicepremierul Costin Borc a declarat sâmbătă, într-o emisiune TV, că nu-şi doreşte să fie prim-ministru, dar nu exclude o asemenea variantă dacă i s-ar propune. "N-am venit mânat în această luptă nici de dorinţa de galoane, de a-mi îmbunătăţi CV-ul. Când îţi propune preşedintele să fii premier, nu ştiu ce aş face. Gândul meu azi, şi spun cu toată onestitatea, e că nu îmi doresc funcţia de premier. Onoarea de a ţi se oferi funcţia de premier e extraordinară. Nu ştiu ce aş face atunci, n-am reflectat", a afirmat vicepremierul Costin Borc, într-o emisiune Digi24.

Totodată, el a mai afirmat că este posibil ca, după alegerile parlamentare din toamnă, să fie format un guvern de uniune naţională, care ar putea fi condus de actualul prim-ministru, Dacian Cioloş.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb