O publicaţie maghiară interpretează ultimele declaraţii ale preşedintelui Iohannis drept o instigare la ură

A.P.
Politică / 3 august 2020

KLAUS IOHANNIS

KLAUS IOHANNIS

Publicaţia Magyar Hirlap suprainterpretează declaraţiile făcute joi de preşedintele Klaus Iohannis, pe care le alătură forţat de o luare de poziţie a unui deputat FIDESZ pe tema celor doi maghiari din Ţinutul Secuiesc condamnaţi pentru terorism, conform g4media.

Mai jos, g4media prezintă integral articolul din Magyar Hirlap, preluat de Rador:

"Afară cu ungurii din ţară!". În opinia preşedintelui român Klaus Iohannis partidele majorităţii parlamentare, astfel social-democraţii şi UDMR, au provocat criza sanitară în mod intenţionat. Preşedintele şi-a prezentat cea mai proaspătă teorie conspirativă în declaraţia sa de presă de joi.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a reacţionat în replică afirmând că, după ce guvernul şi şeful statului au pierdut lupta împotriva epidemiei, Iohannis şi-a pierdut şi capacitatea de a judeca (de altfel, joi au fost identificate 1.356 de noi persoane infectate), iar liderul UDMR Hunor Kelemen l-a numit pe preşedinte drept un robot care instigă la ură.

Între timp, lucrurile au evoluat şi în privinţa atacului neofascist asupra cimitirului din Valea Uzului, anume că, potrivit opiniei Parchetului din Moineşti, "Afară cu ungurii din ţară!" nu constituie o instigare. În plus, deputatul Fidesz Istvan Bajkai a adus în cadrul informării sale de presă de vineri acuzaţii la adresa Bucureştiului privind deficitul în privinţa statului de drept, referindu-se la procesul condamnaţilor pentru terorism din Ţinutul Secuiesc, Istvan Beke şi Zoltan Szõcs".

Nota redacţiei: Tribunalul Braşov a respins definitiv, la începutul lunii iunie, cererea de eliberare condiţionată a lui Istvan Beke. Cererea de eliberare condiţionată a celuilalt bărbat din Târgu Secuiesc condamnat pentru terorism, Zoltan Szõcs, a fost respinsă de Judecătoria Braşov, pe 27 mai. Istvan Beke şi Zoltant Szõcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism.

Referirea la UDMR din declaraţia preşedintelui Iohannis de joi, 30 iulie, conform site-ului oficial al Administraţiei Prezidenţiale: "Guvernul şi-a făcut treaba, Preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR - să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR-ului, să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele - şi atunci PSD a acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ungurii astia tot cauta zanzanie si mint cu nerusinare.Cat dracu o sa mai fie Viktor Orban la putere?M-am saturat de el.O sa fie si asta pe viata ca Putin?Atunci da le fie viata scurta!

    de fapt bozgorii ii fac campanie electorala, il prezinta ca un bun roman

    Alte-s problemele care ARD acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb