Oamenii lui Sobolewski părăsesc BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 ianuarie 2018

Oamenii lui Sobolewski părăsesc BVB

Surse: Zuzanna Kurek va renunţa la funcţia de Director adjunct Business Development & Marketing al BVB, după ce Daniela Şerban, directorul Departamentului de Relaţii Publice şi Relaţii cu Investitorii a plecat, în octombrie

Zuzanna Kurek va renunţa la funcţia de Director adjunct Business Development & Marketing al Bursei de Valori Bucureşti, potrivit mai multor surse din piaţă.

Poloneza venise la BVB, în august 2014, în mandatul lui Ludwik Sobolewski, şi era, împreună cu Daniela Şerban, fostul Director al Departamentului de Relaţii Publice şi Relaţii cu Investitorii, unul dintre oamenii de bază ai fostului CEO, al cărui mandat s-a încheiat pe 21 august 2017.

Daniela Şerban a anunţat, în octombrie, că pleacă de la BVB la McGuireWoods, pe funcţia de coordonator relaţii publice şi comunicare strategică.

Astfel, completarea echipei de conducere va fi printre priorităţile noului director general Adrian Tănase, numit de Consiliul Bursei, în luna decembrie. Acesta urmează să fie avizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, înainte să îşi preia atribuţiile. Se pare că el a fost deja intervievat, iar Consiliul ASF urmează să voteze, într-una din primele şedinţe din acest an.

BVB este, din 2016, în monitorizare pentru a fi promovată la statutul de piaţă emergentă de către agenţia FTSE Russell. Anul trecut nu au fost însă înregistrate progrese, lichiditatea fiind singurul criteriu pe care îl mai avem de îndeplinit.

Anterior, Adrian Tănase a ocupat poziţia de Chief Investment Officer NN Pensii România, după ce se alăturase Grupului NN în 2006. Acesta are peste 16 ani de experienţă pe piaţa de capital, cu focus pe management de portofoliu.

În octombrie, BVB a anunţat că Ludwik Sobolewski a demisionat din funcţia de director general, deşi mandatul său se încheiase din august 2017 şi nu a fost prelungit. Atunci, Sobolewski a apelat la un truc de comunicare, susţinând că îşi continuă mandatul, deşi nu mai are un contract în vigoare, o afirmaţie contrară prevederilor Codului Civil, din ţara noastră, dar care, în mod ciudat, a fost susţinută şi de preşedintele BVB Lucian Anghel.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aproape toti oamenii pietei de capital si toata presa l-au sustinut pe Sobolewski la conducerea BVB, unde polonezul a facut rahatul praf. Si pentru rahatul praf, a fost platit 2 milioane de euro. A fost un mandat fraudulos, cu daune si multi complici. Autorii principali: Florin Pogonaru si instrumentul sau Anghel.

    1. Sa stii ca asa mi se pare si mie. Timp de 4 ani brokerii care apareau prin presa ridicau ode. Ar fi tare funny ca bursa sa faca un top al celor mai slugarnice si profunde osanele. Eu as pune in top comparatia cu mourinho..nu mai stiu ce ametit a fost in stare sa o produca.

      Bine ca se scrie de aceste nulitati efemere. Cand "au plecat" , incurajati de Sobolewski si de d-na Simulescu, oameni cu 10-15 ani de BVB, cu experienta in piata si care erau incomozi pentru nulitatile amintite, nu ati scris nimic. Nimeni nu a sesizat sau comentat manevrele lui Sobo de a inlatura oameni valorosi, dar incomozi, care incercau sa tempereze parjoleala acestui parazit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb