ZIARUL BURSA

09 ianuarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Conducerea OMV a subliniat nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal şi legislativ

ŞEFUL OMV S-A ÎNTÂLNIT, AZI, CU PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS Conducerea OMV a subliniat nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal şi legislativ

A.S.Companii / 9 ianuarie 2018

Actualizare 15:20 OMV Petrom i-a prezentat lui Klaus Iohannis strategia de dezvoltare a companiei

Conducerea OMV AG a prezentat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, strategia de dezvoltare a companiei, care include o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităţilor existente în regiune, precum şi o creştere consistentă a investiţiilor începând cu anul acesta, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

--------

Preşedintele Klaus Iohannis va primi astăzi, la Cotroceni, o delegaţie a companiei austriece OMV, condusă de Rainer Seele, CEO OMV, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cresc facturile la gaze naturale pentru populaţie

DEŞI PSD A ÎNFIINŢAT O COMISIE DE ANCHETĂ ÎN URMA MAJORĂRII PREŢURILOR LA ENERGIE ŞI GAZE ÎN 2017 Cresc facturile la gaze naturale pentru populaţie

ANCUŢA STANCIUCompanii / 9 ianuarie 2018

Actualizare 15:09 Majorarea costurilor de achiziţie a gazelor a determinat o creştere medie de aproximativ 5,6% a preţului final al gazelor pentru populaţie

Ca urmare a creşterii costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea preţului final al gazelor naturale pentru populaţie în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie, potrivit unui comunicat de presă al ACUE, remis Redacţiei.

---------

Deputatul PNL Lucian Bode, membru în Comisia de anchetă a activităţii ANRE: "Conducerea ANRE a jucat o carte în interesul furnizorilor şi nu al populaţiei cum era normal"

Iulian Iancu, în octombrie 2017: "Liberalizarea pieţei de gaze s-a forţat de la 1 aprilie, iar efectele se văd deja: cost plus direct în efortul consumatorului final"

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG) de 88,28 lei/MWh, ceea ce va genera o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum, potrivit ANRE.

Doar falsele democraţii se tem de ştirile false

CĂLIN RECHEAInternaţional / 9 ianuarie 2018

CĂLIN RECHEA

Studenţii din Germania au început să ardă cărţile "subversive" în primăvara anului 1933, la doar câteva luni după numirea lui Adolf Hitler în fruntea guvernului. Sindicatul studenţilor germani şi-a trimis membrii în biblioteci şi librării nu pentru a citi, ci pentru a "colecta" cărţile în vederea arderii lor în cadrul "Acţiunii împotriva spiritului ne-german".

Analiştii BT: "Oferta precară şi lichiditatea redusă - frâne în vederea dezvoltării bursei"

Analiştii BT: "Oferta precară şi lichiditatea redusă - frâne în vederea dezvoltării bursei"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 9 ianuarie 2018

Toamna anului 2017 a reprezentat, pentru piaţa de capital din Româ-nia, ratarea promovării de la statutul de piaţă de frontieră la cel de emergentă, FTSE Russell, agenţia de rating a London Stock Exchange, arătând că Bursa de Valori Bucureşti (BVB) mai are de îndeplinit patru condiţii ca să poată primi calificativul de piaţă emergentă.

EximBank acordă BT Leasing 100 de milioane de lei

EximBank acordă BT Leasing 100 de milioane de lei

Bănci-Asigurări / 9 ianuarie 2018

EximBank şi BT Leasing (BTL), companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, au încheiat, la finele anului trecut, un acord prin care banca a acordat societăţii de leasing un credit în valoare de 100 de milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis ieri. Acesta are ca des-tinaţie acordarea de finanţări în lei pe termen scurt şi mediu pentru activitatea clienţilor BT Leasing, conform comunicatului.

Cel mai mare sindicat german, în grevă

Cel mai mare sindicat german, în grevă

Internaţional / 9 ianuarie 2018

IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a demarat ieri o serie de greve, solicitând o majorare salarială de 6% pentru cei 3,9 milioane de membri ai săi din sectorul electric şi al metalurgiei, precum şi posibilitatea reducerii săptămânii de lucru de la 35 la 28 de ore, pentru un echilibru mai bun între muncă şi viaţă, transmite AFP, conform Agerpres

INS: "Construcţiile rezidenţiale, pe trend de creştere"

ÎN TIMP CE PROIECTELE PUBLICE SUNT LA ZERO INS: "Construcţiile rezidenţiale, pe trend de creştere"

RAMONA RADUCompanii / 9 ianuarie 2018

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7,6% în primele 11 luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similară a anului 2016, arată un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), care mai precizează că în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2017 au fost eliberate 38.879 autorizaţii de construire.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Delirul numelor

Cătălin AvramescuEditorial / 9 ianuarie 2018

Cătălin Avramescu

Erau rotunde ca nişte turte. Ceva nu era în regulă. Eram la una dintre brutăriile "franţuzeşti" din Bucureşti, intrasem să iau micul-dejun, când ceva de pe raft mi-a atras atenţia. Scria croissant. Însă semănau cu nişte gogoşi umflate cu...

Uber, uber alles (I)

GHEORGHE PIPEREABănci-Asigurări / 9 ianuarie 2018

Utilizarea pe scară largă a unor platforme electronice şi virtuale de interacţiune între persoane a căror identitate este reciproc (şi, de regulă, intenţionat) ignorată sau a unor metode de anonimizare şi ascundere a identităţii celor care...

MACRO NEWSLETTER 9 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 9 Ianuarie 2018

Internaţional / 9 ianuarie 2018

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 2,7%, de la 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo