SCRISOAREA LUI NICULAE BĂDĂLĂU CĂTRE PSD: "Partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne"

Ziarul BURSA #Politică / 9 ianuarie 2018

Preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a anunţat, ieri, că a prezentat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului o propunere de proiect politic pentru anul 2018.

El a menţionat că documentul, prezentat sub forma unei scrisori, va fi discutat la următorul CexN: "În anul 2019 avem două rânduri de alegeri şi sunt extrem de multe lucruri. Le-am scris acolo, dacă o să analizaţi, o să vedeţi că este un lucru bun".

Scrisoarea deschisă adresată partidului a fost catalogată de presă drept un atac la Liviu Dragnea.

"Pas cu pas partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm", arată Niculae Bădălau, în scrisoarea deschisă adresată conducerii partidului, adăugând: "-PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură; - decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie au fost anunţate şi apoi abandonate; fluiditatea schimbării în funcţiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa; nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern".

Biroul Permanent Naţional trebuie să redevină forul de conducere executivă a partidului, a mai transmis acesta: "Viaţa de partid trebuie să renască, nu o putem lăsa acaparată de activitatea guvernamentală sau de cea din parlament".

Bădălău susţine că primului ministru trebuie să-i fie asigurat un cadru instituţional pentru discutarea sistematică, regulată şi transparentă a politicilor guvernamentale cu conducerea colegială a PSD: "Este cazul să fie pus în aplicare Statutul partidului, iar Biroul Permanent Naţional, al cărui membru este şi Primul Ministru, trebuie întrunit săptămânal. Mai mult, la şedinţele BPN ar trebui să participe şi miniştrii cei mai semnificativi sau cei cu responsabilităţi pe anumite domenii, în func-ţie de ordinea de zi".

Liderul PSD mai arată că deşi Klaus Iohannis "este un preşedinte neconvingător", el poate câştiga un nou mandat dacă PSD va trimite în finala alegerilor prezidenţiale un candidat nepotrivit". Acesta arată necesitatea ca PSD să stabilească, în prima parte a anului, profilul şi, eventual, numele candidatului PSD la prezidenţiale.

În opinia lui Bădălău, reforma administrativ teritorială trebuie să redevină o prioritate: "(...) diferenţele între regiuni şi, adesea, între oraşe şi sate, în loc să se reducă, ele se adâncesc şi devin periculoase pentru funcţionarea unitară a statului român. Sunt regiuni întregi din România sărace şi lipsite de speranţa prosperităţii. Trebuie să oprim acest fenomen şi să găsim soluţii pentru dezvoltarea regiunilor celor mai sărace".

Nicule Bădălău a mai arătat că partidul are nevoie de o viziune pentru Europa: "Din păcate, influenţa PSD în politica europeană nu este pe măsura reuşitelor noastre electorale. De asemenea, într-un context în care se dis-cută şi negociază transformarea Uniunii Europene, România adoptă o atitudine pasivă, aşteptând să hotăras-că alţii pentru noi. Trebuie să depăşim complexele istorice de inferioritate, să nu mai acceptăm ideea că suntem « săraci» şi «corupţi», ci să ne asumăm rolul pe care ni-l acordă respectarea principiilor europene precum şi ponderea populaţiei şi a teritoriului".

Referitor la scrisoarea lui Bădălău, Liviu Dragnea a precizat, răspunzând unei întrebări: "Să vă spun cu sinceritate, eu am apucat să mă uit puţin pe ea, dar nimeni nu a putut să o analizeze. E un document bun, care va face parte dintr-un document propus pentru a fi adoptat la CEX-ul de la sfârşitul lunii pentru activitatea partidului, înfiinţarea departamentelor, despre modul cum o să funcţionam şi să ne oprganizăm în 2018. E un document bun, un punct de vedere al domnului Bădălău şi or să mai fie şi alte documente şi propuneri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb