Ministerul Energiei vrea ca AGA Electrica să aprobe politica de remunerare a administratorilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 ianuarie 2018

Acţionarii Electrica (EL) vor discuta, la Adunarea generală din 9 februarie, şi aprobarea politicii de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii, la solicitarea Ministerului Energiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform noii propuneri, politica de remunerare urmează să se aplice de la data aprobării acesteia de către adunarea generală ordinară a acţionarilor.

Un punct asemănător figura deja pe ordinea de zi, însă era specificată aplicarea politicii de la data de 1 ianuarie 2018, o dată anterioară AGA.

Acţionarii vor mai discuta, pe 9 februarie, aprobarea formei propuse a contractului de mandat pentru membrii Consiliului de Administraţie al societăţii şi împuternicirea reprezentantului Minis-terului Energiei, prezent în AGOA, în vederea semnării, în numele Societăţii, a contractelor de mandat încheiate cu membrii Consiliului de Administraţie.

De asemenea, AGA va decide limitele remuneraţiilor directorilor executivi ai societăţii.

În noiembrie 2017, Consiliul de Administraţie al Electrica a decis realegerea lui Cristian Buşu în calitate de preşedinte al companiei. Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Dascălu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Willem Schoeber şi Pedro Mielgo Alvarez.

În decembrie, conducerea Electrica a decis revocarea Iulianei Andronache din funcţia de Director Financiar, şi înlocuirea acesteia cu Mihai Darie, care ocupase poziţia de CFO la Nuclearelectrica.

Electrica a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net în scădere cu 79,6%, de 95 de milioane de lei, faţă de primele nouă luni ale anului 2016, de 466 milioane de lei.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 48,78% din companie, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare are 6,92%, conform datelor de la BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb