Oana Schmidt Hăineală, fost secretar de stat în MJ, la DNA

Jose Fierro
Anticorupţie / 7 februarie 2017

Oana Schmidt Hăineală, fost secretar de stat în MJ, la DNA

Oana Schmidt Hăineală, fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei în timpul redactării ordonanţei 13, s-a prezentat marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată de către procurori în dosarul deschis în urma OUG 13, relatează Digi24.

Oana Schmidt Hăineală nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

În acelaşi dosar, ieri, a fost audiat de anchetori fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, procurorul Constantin Sima.

Cei doi au fost citaţi în dosarul în care se fac investigaţii pe marginea modului în care a fost elaborată Ordonanţa de Modificare a Codului Penal.

La plecarea de la DNA, Constantin Sima a spus că are calitatea de martor în dosar. Întrebat de reporteri dacă a contribuit la redactarea ordonanţei, Costantin Sima a răspuns: "Nu, nu am contribuit".

Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie

DNA a solicitat ministerului Justiţiei toate documentele care au legătură cu elaborarea şi emitera OUG privind Codurile Penale.

Procurorii anticorupţie au cerut minsterului şi o documentaţie cu privire la corespondenţa între instituţii cu privire la actele cu modifcările Codurilor Penale. Se mai solicită şi numele şi prenumele dar şi data de identificare ale persoanelor care au participat la redactarea codului.

Ministerul Justiţiei consideră acest demers al DNA ca fiind o imixtiune gravă în activitatea puterii executive şi o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale.

Ministerul Justiţiei susţine că nu are în vedere reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, vineri, cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.

Draftul OUG 13 ar fi fost scris de Alina Bica

Draftul Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Codului Penal, care a scos sute de mii de români în stradă, ar fi fost scris de Alina Bica, fostă şefă a DIICOT, au declarat pentru Hotnews.ro surse apropiate situaţiei. Aceasta a negat, însă, orice legătură cu redactarea acestui document.

Draftul a fost însuşit de ministrul Florin Iordache, care a mai făcut câteva modificări.

Alina Bica are deja două condamnări în primă instanţă: una la 4 ani de închisoare, alta la 3 ani şi jumătate. Ea a participat la redactarea noului Cod Penal.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Redacția Bursa, dacă vreți să vă feriți de un proces pe care Bica vi-l va intenta, luați un punct de vedere de la ea. Este o minciuna a celor de la Hotnews, potrivit dnei Bica.

     

    Cei de la RTV i-au luat un punct de vedere asa cum este normal de la o presa ca nu minte si dezinformeaza. Vi-l rezum aici. 

    Bica: Este profund enervată de lansarea acestei minciuni. Nu numai ca nu a scris ordonanta dar si declara ca oug 13 este redactata in mod penibil si incompetent. Va da in judecata pe cei de la Hotnews dar si pe toate punctele de presa care vor prelua aceasta minciuna fara sa ii ceara un punct de vedere. 

    Sunteți de trei luni la Bursa. Se poate să mai faceți greșeli. Vă ajut eu cu punctul de vedere exprimat de Alina Bica ce a apărut la RTV și a fost preluat și de unele publicații care consideră echitate să ceară părerea cuiva acuzat de ceva. Ar fi legal să îl preluați și în articol. Ar putea fi ilegal să nu îl preluați.

     

    Alina Bica neagă orice legătură cu Ordonanţa de Urgenţă 13. 

     

    "Este atât de prost scrisă şi atât de handicapat redactată, încât neg vehement orice alăturare a numelui meu în Ordonanţa de urgenţă privind modiificarea Codului penal", a declarat Alina Bica la România TV. 

     

    Ea a spus că îl va da în judecată pe jurnalistul Hotnews care a publicat informaţia, căruia îi va cere daune, şi se gândeşte la acelaşi lucru în privinţa site-urilor care au preluat ştirea fără să-i ceară şi ei punctul de vedere. 

    Pe lângă RTV, EVZ, ziare.com au preluat punctul ei de vedere. Este Bursa mai de proastă calitate decât ei? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb