Obama denunţă politica lui Trump într-un discurs

A.M.
Internaţional / 18 iulie 2018

Barack Obama

Barack Obama

Fostul preşedinte american Barack Obama abia şi-a disimulat marţi atacurile contra succesorului său Donald Trump, atacând scepticii faţă de modificările climatice, politici ale imigraţiei bazate "pe rasă" şi politicieni care "nu încetează să mintă" şi "estompează limitele dintre divertisment şi informaţii", relatează AFP.

Într-un discurs politic foarte aşteptat, la Johannesburg, cu ocazia centenarului naşterii lui Nelson Mandela, primul preşedinte sud-african de culoare, Barack Obama, a avut grijă să nu-l numească vreun moment pe actualul locatar al Casei Albe, însă multe dintre aluziile la Donald Trump au fost transparente pe stadionul Wanderers, pe care l-a cucerit, transmite şi News.ro.

"Având în vedere epoca incertă şi stranie în care trăim, informaţiile îşi aduc în fiecare zi mulţimea de titluri deranjante care dau ameţeli", a spus fostul preşedinte american la începutul intervenţiei sale în faţa a peste 10.000 de persoane.

Preşedintele Trump a consternat cu o zi înainte America, întorcându-le spatele aliaţilor Statelor Unite şi oferindu-i garanţii lui Vladimir Putin. La Johannesburg, Barack Obama a denunţat de asemenea "politica fricii şi ranchiunii" şi pe cea a "oamenilor puternici", conform surselor citate.

El a atacat politicieni care "nu fac decât să mintă". "Politicienii par să respingă conceptul de adevăr obiectiv, oamenii inventează", a declarat el, declanşând un val de râsete. "Trebuie să crezi în fapte", a insistat el, în contextul în care succesorul său a denunţat toată ziua "fake news". "Negarea faptelor poate pune democraţia în dificultate". "Eu nu pot să găsesc teren de înţelegere cu cineva care spune că modificările climatice nu există, când toţi oamenii de ştiinţă spun contrariul", a continuat Barack Obama. Unul dintre primele gesturi ale lui Donald Trump la Casa Albă a fost să retragă Statele Unite din Acordul de la Paris privind lupta împotriva încălzirii globale, pe care a denunţat-o drept "injustă" faţă de industria ţării sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb