OCDE: Redresarea e mai lentă decât aşteptam

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 septembrie 2010

Noi măsuri de stimulare pot fi necesare

Redresarea economiei globale este mai înceată decât arătau estimările, iar cei responsabili cu politicile în domeniu ar putea fi nevoiţi să extindă programele de stimulare ca să sprijine creşterea, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de agenţia Bloomberg.

"Indicatorii recenţi arată o încetinire a ritmului redresării economiei mondiale, care este mai pronunţată decât anticipam", a afirmat, într-un raport, Pier Carlo Padoan, economist şef al OCDE.

Conform OCDE, economia celor mai industrializate state (G7) ar putea consemna o creştere de aproape 1,5% în semestrul al doilea, în ritm anual, nu de 1,7%, cât era previziunea anterioară. În primele şase luni din anul curent, expansiunea din G7 a fost de 3%.

În opinia specialiştilor OCDE, dacă încetinirea redresării este temporară, atunci guvernele ar trebui să amâne cu câteva luni eliminarea sprijinului financiar, respectiv să menţină planurile de reducere a deficitelor fiscale, astfel încât să readucă încrederea în rândul investitorilor. Însă, dacă expansiunea este ameninţată pe termen mai lung, atunci băncile centrale ar putea fi nevoite să cumpere active şi să practice dobânzi apropiate de zero, mai arată OCDE.

Conform estimărilor OCDE, Statele Unite vor avea o creştere economică de 1,2% în trimestrul al patrulea din acest an, după o creştere de 2% în trimestrul al treilea. Germania, cea mai mare economie din Europa, va consemna o expansiune de 1,1%, după un avans de 0,7% în trimestrul curent.

Potrivit organizaţiei, PIB-ul combinat al primelor trei economii din zona euro ar urma să crească cu 0,4% în trimestrul al treilea şi cu 0,6% în ultimul trimestru din acest an.

Pe de altă parte, OCDE avertizează că temerile legate de şomaj şi datoriile ar putea afecta consumul privat, iar redresarea comerţului mondial şi a pieţelor imobiliare îşi pierde avântul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb