ODATĂ CU AVANSUL COTAŢIILOR ŢIŢEIULUI Furnizorii americani de servicii petroliere îşi reiau planurile de listare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 ianuarie 2018

Furnizorii americani de servicii petroliere îşi reiau planurile de listare

Companiile de servicii petroliere din SUA se pregătesc să lanseze oferte publice iniţiale, după mai multe renunţări în acest sens, anul trecut, generate de preţul redus al petrolului, conform documentelor depuse la autorităţile de reglementare, dar şi potrivit estimărilor analiştilor, informează Reuters.

În prezent, preţul petrolului este aproape de cel mai ridicat nivel al ultimilor trei ani, ceea ce alimentează cererea pentru servicii petroliere, mai precis pentru instalarea de noi sonde de forare în vederea producţiei de şist.

Conform unui sondaj realizat luna trecută în rândul directorilor de companii petroliere, aceştia vor să crească semnificativ activităţile de forare, în condiţiile în care preţul ţiţeiului depăşeşte 60 de dolari barilul. Ieri dimineaţă, pe piaţa americană, un baril de petrol WTI era cotat la circa 62 de dolari, iar un baril de ţiţei european Brent - la aproape 68 de dolari.

"Liberty Oilfield Services", societate americană care asigură servicii de fracturare hidraulică pentru producătorii de ţiţei din şisturi, a depus documentele pentru lansarea unei oferte publice iniţiale prin care vrea să strângă circa 160 de milioane de dolari, scrie Reuters.

Compania intenţionează să vândă 10,7 milioane de acţiuni la un preţ de circa 15 dolari/titlu.

Dacă se va bucura de succes, oferta "Liberty" ar putea deschide calea pentru alte listări sau preluări ale rivalilor. "Liberty" este una dintre cele patru companii de servicii petroliere care au renunţat la listare anul trecut, în condiţiile în care producătorii de petrol şi-au redus cheltuielile pe motiv că preţul petrolului a scăzut la 45 de dolari barilul.

Oficialii "Liberty" nu au comentat informaţiile publicate de Reuters. Agenţia de ştiri adaugă că şi alţi furnizori de servicii petroliere şi-au actualizat solicitările depuse la autoritatea de reglementare.

"Am putea asista la o accelerare rapidă a ofertelor publice iniţiale, deoarece există tot mai multe companii într-o poziţie bună, care se vor lista odată ce condiţiile de pe piaţă se îmbunătăţesc", afirmă A.J. Erick-sen, partener la firma de avocatură Baker Botts, care reprezintă subscriitorii ofertei "Liberty".

Conform Reuters, "BJ Services", "FTS International" şi "Nine Energy Service", furnizori de sonde pentru fracturare hidraulică, şi-au depus la Securities & Exchange Commi-ssion, în 2017, documentele pentru listare, dar nu au mers mai departe cu procedura.

Reprezentanţii companiilor nu au făcut vreo declaraţie cu privire la o posibilă actualizare a procedurii de listare. În schimb, Richard Spears, vicepreşedinte al firmei de cercetare "Spears & Associates", este de părere că toate societăţile care şi-au depus documentele în 2017, dar nu au luat măsuri adiţionale, sunt posibili candidaţi la listare în 2018. În opinia sa, până la cinci frunizori de servicii petroliere s-ar putea lista în primul trimestru din anul curent.

Anul trecut, compania "Keane Group" Inc., care oferă servicii de pompare sub presiune, s-a listat la un preţ de 19 dolari/acţiune, iar în luna mai un titlu al acesteia valora 12,51 dolari. Ulterior, acţiunile companiei s-au redresat, iar ieri dimineaţă erau tranzacţionate la peste 18,50 dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb