Oferta publică "Flamingo" a fost suprasubscrisă

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2005

Interesul investitorilor de pe Bursă pentru noi emitenţi este încă o dată demonstrat prin receptivitatea la oferta publică iniţiată cu titlurile "Flamingo International". Înainte cu o zi de încheierea ofertei publice, cererea a fost de aproape 22 de milioane de acţiuni "Flamingo", depăşind numărul de 17 milioa-ne de acţiuni care sînt oferite spre vînzare.

Oferta publică iniţială are ca dată limită de subscriere ziua de astăzi. Cel mai probabil cererea va creşte semnificativ, susţin brokerii, după ce investitorii îşi fac o idee mai apropiată despre preţul la care vor fi alocate titlurile.

În cadrul şedinţei de ieri, rata de suprasubscriere a fost de 1,28, care, în opinia brokerilor, nu este foarte mare.

Distribuirea acţiunilor subscrise în piaţă pe paliere de preţ se prezintă după cum urmează: 8,16 milioane de acţiuni subscrise la 24.000 lei/acţiune, 7 milioane de acţiuni la 19.000 lei/acţiune, 2,12 milioane la 18.000 lei/acţiune, 1,2 milioane la 21.000 lei/acţiune şi un număr de 1,12 acţiuni subscrise la 22.000 lei/acţiune.

Liviu Avram, director de tranzacţionare al "Prime Transaction", consideră: "Nu sînt şanse foarte mari ca în cazul în care preţul final să fie de 24.000 lei/acţiune, cotaţia să crească mult după listarea la Bursă. Investitorii vor ţine cont şi de rezultatele financiare ale societăţii, de cele prognozate la finalul anului. Conducerea companiei a bugetat mai mult pentru anul curent comparativ cu anul trecut, însă dacă luăm în considerare diferenţa de curs valutar, mai precis reducere a euro, creşterile nu sînt foarte mari". Domnia sa susţine că rezultatele societăţii sînt influenţate şi de vînzările ciclice care cresc foarte mult în ultima perioadă a anului.

Totuşi, avînd în vedere situaţia dată, cu o rată redusă a suprasubscrierii, domnul Avram consideră că stabilirea preţului final se va face sub 21.000 lei/acţiune, pentru a face posibilă creşterea mai rapidă a cotaţiei odată cu listarea la Bursă.

După închiderea ofertei publice numai anumite ordine vor rămîne în piaţă. Investitorii care au subscris sub nivelul de preţ stabilit de emitent vor fi scoşi din lista de alocare a acţiunilor "Flamingo".

Rămîne însă de văzut în cursul zilei de astăzi dacă şi cu cît va creşte rata de suprasubscriere a ofertei "Flamingo", brokerii aşteptîndu-se la un apetit ridicat al investitorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb