OFERTE LA SUTE DE DESTINAŢII AUTOHTONE, EUROPENE SAU EXOTICE, LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI Bogdan Trif: "Sperăm ca industria turismului să ajungă primul contributor la PIB"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Miscellanea #Turism / 16 noiembrie 2018

Bogdan Trif: "Sperăm ca industria turismului să ajungă primul contributor la PIB"

Turismul este o prioritate pentru guvernul ţării noastre, lucru care se poate vedea în măsurile fiscale aplicate, a afirmat, ministrul Turismului, Bogdan Trif, la deschiderea ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României.

Domnia sa a declarat: "Sunt astăzi în măsură să pot afirma cu tărie faptul că turismul este o prioritate pentru guvernul României. Este pentru prima dată de la Revoluţie când un guvern ia măsuri clare, concrete pentru susţinerea turismului în România. Aceste măsuri sunt un ajutor de necontestat pentru industria de turism şi pentru mediul de afaceri din acest sector".

Bogdan Trif a amintit de reducerea cotei de TVA la 5% pentru servicii de cazare, restaurante, catering; eliminarea redevenţelor pentru utilizarea în scop turistic a apelor geotermale şi apa minerală naturală, pentru a stimula investiţiile în turismul balnear; vouchere de vacanţă, măsura care va fi menţinută şi anul viitor.

Domnia sa a mai subliniat că voucherele de vacanţă acordate bugetarilor în acest an au adus în sectorul turismului circa 400 de milioane de euro. Această măsură a crescut cu 10% cererea de autorizare a spaţiilor de cazare.

Ministrul Turismului a mai adăugat: "România nu mai este în pericol să plătească amenzi usturătoare din cauza infringementului directivei europene privind garantarea pachetelor turistice pentru că Ministerul Turismului a transpus acest act prin ordonanţă de guvern şi astfel românii care-şi cumpără pachete de călătorie prin agenţii de turism vor fi asiguraţi 100%".

Bogdan Trif a mai precizat că foarte curând vom avea şi o lege a turismului, care printre altele, prevede şi înfiinţarea organizaţiilor de management al destinaţiei.

"Prin legea turismului creăm oportunitatea parteneriatelor între autorităţile locale şi investitorii în turism care, astfel, vor gestiona împreună banii pentru promovarea destinaţiilor turistice", a mai adăugat ministrul de resort.

Vacanţe pentru vara anului viitor cu reduceri de până la 50%

Christian Tour îşi întâmpină vizitatorii cu sejururi în străinătate şi bilete de avion pentru copii la 1 euro, dar şi circuite "Pe urmele lui Suleyman Magnificul" în Turcia, printre ofertele de la Târgul de Turism.

Vizitatorii Târgului de Turism al României, care se desfăşoară în perioada 15 - 18 noiembrie la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, pot cumpăra vacanţe pentru vara anului viitor cu reduceri de până la 50% în mai multe destinaţii, printre care Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia şi Bulgaria, precum şi litoralul românesc. Acestora li se adaugă pachete de Revelion în ţară şi străinătate, circuite în Ucraina, Oman, Israel, Provence, Malta, dar şi o serie de oferte inedite printre care sejururi în străinătate şi bilete de avion pentru copii la 1 euro, circuite în Turcia "Pe urmele lui Suleyman Magnificul", programe turistice culinare "Salonic Food" şi vacanţe gratuite în Grecia cu autocarul oferite ca bonus celor care îşi cumpără un sejur cu avionul în această destinaţie, anunţă agenţia de turism Christian Tour.

Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour, a precizat: "Pentru românii care vânează vacanţe ieftine, Târgul de Turism din noiembrie este cel mai bun moment pentru a le cumpăra, pentru că ofertele speciale de Early Booking se suprapun cu cele de Black Friday în cazul Christian Tour, care derulează o astfel de campanie începând de joi şi până marţi, 20 noiembrie, atât la standul agenţiei de la Romexpo, cât şi în cele 40 de sedii din ţară şi pe site".

Sub sloganul "Greek Friday", vizitatorii standului Christian Tour pot să-şi achiziţioneze vacanţe de o săptămână în Grecia la 1 euro, pachet care include 7 nopţi de cazare la o vilă, turistul trebuind să achite doar transportul cu autocarul. Tot în Grecia, copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de o săptămână de cazare la 1 euro; şi în acest caz, transportul este cu autocarul. Turiştii care optează pentru un sejur la vară în Grecia cu avionul vor primi bonus încă o vacanţă într-o destinaţie elenă, dar cu autocarul, mai transmite agenţia.

De Black Friday, şi cei care vor să meargă în Turcia în concediu în 2019 vor găsi oferte speciale, putând să-şi cumpere pachete de 7 nopţi de cazare cu reduceri de 200 de euro pe cameră, în vreme ce turiştii familişti care aleg Antalya pentru concediul din vara viitoare vor fi scutiţi de plata biletelor de avion dacă au copii cu vârsta până în 12 ani, pentru că documentele de călătorie costă doar 1 euro, la care se adaugă taxele de aeroport. Tot în Turcia, cei care vor să descopere Cappadocia în 2019 îşi pot cumpăra vacanţa cu doar 75 de euro de persoană plus taxele, sumă din care au asigurate 7 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 4 şi 5 stele şi zbor către Antalya cu plecare din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

"Ne aşteptăm ca cererile de vacanţe în Antalya să continue trendul ascendent, astfel că, dacă în sezonul 2018 Christian Tour a operat 17 zboruri pe săptămână către această destinaţie, anul viitor vom creşte numărul de avioane charter la 20 pe săptămână. Tot datorită solicitărilor venite din partea turiştilor, şi către Egipt vom creşte numărul de chartere de la 5 la 8 pe săptămână, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Oradea. O noutate în 2019 va fi Tunisia, destinaţie care revine în catalogul Christian Tour după o pauză, anul viitor urmând a fi operate trei chartere pe săptămână, cu plecare din Bucureşti, Cluj şi Arad", a adăugat Raluca Hatmanu.

Românii care vor să descopere staţiunile egiptene în 2019 vor găsi oferte speciale pe durata Târgului de Turism: reducere de 250 de euro pe cameră la sejururile în Egipt şi reducere de 300 de euro pe cameră la vacanţele în Tunisia, la care se adaugă excursii gratuite pe mare sau safari pentru întreaga familie.

La Târgul de Turism, Christian Tour lansează şi noul catalog de circuite culturale cu avionul sau autocarul, care cuprinde peste 200 de programe de circuit în toată lumea, în destinaţii precum Ucraina, Oman, Malta, India-Nepal, Uzbekistan, Mexi, precum şi circuite inedite în Turcia "Pe urmele lui Suleyman Magnificul", programe turistice culinare "Salonic Food" şi circuitul "Bohemian Rhapsody", care include un concert pentru pian de Chopin în Varşovia.

Creşte numărul turiştilor care caută oferte tailor made

Numărul turiştilor care vor o altfel de vacanţă, este în creştere, tot mai mulţi optând pentru experienţe, în detrimental pachetelor clasice de vacanţă, potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism TUI TravelCenter/Eurolines.

Aceştia ne-au declarat că întreaga arie de vacanţe este acoperită la Târgul de Turism, existând atât oferte pentru destinţatiile interne, exotice, de tip charter, dar şi tailor made.

Tendinţa nu arată însă că în piaţă ar exista schimbări în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor pentru vacanţe. Astfel, agenţia se aşteaptă ca în continuare cele mai căutate destinaţii să rămân, ca şi anul trecut, Grecia şi Turcia, iar în ceea ce priveşte destinaţiile exotice, Thailanda se menţine în topul favoritelor, urmată de Dubai, care nu mai este văzută ca o destinaţie scumpă şi exclusivistă.

TUI TravelCenter/Eurolines îşi aşteaptă vizitatorii cu reduceri de 30% la pachetele pentru Antalya. Vizitatorii trebuie să aibă în vedere că perioada de early booking se va încheia mult mai devreme, numărul de camere şi reducerile fiind mai mici ca în toamna anului 2017 pentru această destinaţie.

Tariful mediu pentru o vacanţă exotică este de aproximativ 1000 de euro, pentru 7 nopţi.

Ediţia cu numărul 40 a Târgului de Turism al României, reuneşte peste 210 companii şi are un grad de internaţionalizare de 17%, 16 ţări promovându-şi zonele şi obiectivele turistice, printer care Albania, Bulgaria, Chile, Cuba, India, Indonezia, Palestina, Moldova, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Luxemburg şi Serbia.

Până duminică, 25 noiembire, vizitatorii vor avea ocazia să se informeze şi să aleagă vacanţele sau călătoriile care se pliază cel mai bine pe bugetele şi stilul lor de viaţă.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) şi cu sprijinul Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Preţul biletului de intrare este de 20 de lei. Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb