Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) vrea să împrumute 2,5 milioane euro de la o bancă pentru finanţarea unui proiect de investiţii şi să deschidă o linie de credit de 3 milioane lei, pentru o perioadă de 1 an, potrivit convocatorului transmis, ieri, Bursei.
Împrumutul de 2,5 milioane euro este necesar pentru construirea unui rezervor de depozitare cu capacitatea de 10.000 mc şi a unei legături între două rampe din port. Investiţiile se încadrează în plafonul de 3 milioane euro pe care şi l-a propus compania în acest an, după cum declara recent directorul general Silviu Wagner. Investiţiile companiei din 2009 s-au ridicat la circa 10 milioane lei.
Adunarea generală a acţionarilor se va ţine în 4-5 martie, iar 10 februarie a fost stabilită data de referinţă.
"Aceste investiţii vor fi asigurate din veniturile proprii ale companiei", explica Wagner.
Oil Terminal SA Constanţa este unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei specializate în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului. Lungimea totală a conductelor terminalului marin este de 50 km, iar capacitatea maximă de vehiculare a ţiţeiului este de 24 milioane tone/an. Oil Terminal are, de asemenea, şapte dane operative şi trei depozite pentru ţiţei, benzină, motorină, păcură, produse chimice şi petrochimice şi uleiuri.
Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care deţine 59,6222% din acţiuni, în timp ce Fondul Proprietatea are o participaţie de 10%, iar alţi acţionari au 30,3778%.