OLAF SCHOLZ:  "Referendumurile nu vor schimba poziţia Germaniei privind regiunile ucrainene ocupate de Rusia"

G.D.
Internaţional / 28 septembrie 2022

"Referendumurile nu vor schimba poziţia Germaniei privind regiunile ucrainene ocupate de Rusia"

Poziţia Berlinului cu privire la teritoriile ucrainene ocupate unde Rusia a organizat referendumuri pe parcursul ultimelor zile nu se va modifica, susţine cancelarul german Olaf Scholz, transmite astăzi DPA, conform Agerpres.

''Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat'', a declarat Scholz pentru ediţia de astăzi a publicaţiei Neue Osnabrucker Zeitung.

Moscova a organizat referendumuri în patru regiuni ucrainene pe care le-a ocupat - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - pentru a justifica foarte probabila lor anexare de către Federaţia Rusă.

Referitor la chestiunea controversată a livrărilor de arme către Kiev, şeful executivului german a reafirmat că Ucraina va primi tancuri de concepţie sovietică şi vehicule de luptă de la ţări NATO ale căror stocuri vor fi ulterior refăcute gradual de către Germania şi alte ţări cu echipament militar occidental.

''Germania sprijină Ucraina cât de bine poate şi în acelaşi timp face tot posibilul pentru a preveni un conflict direct între NATO şi Rusia'', a spus cancelarul german. El a adăugat că acest lucru reflectă dorinţa majorităţii cetăţenilor germani.

Invazia rusă din Ucraina a constituit un moment de cotitură pentru politica germană în domeniul apărării, antrenând crearea unui fond special de aproximativ 100 de miliarde de euro, de la bugetul federal, pentru investiţii şi proiecte de înarmare.

În luna februarie, cancelarul Germaniei a anunţat o creştere masivă a cheltuielilor pentru apărare, precizând că acestea vor depăşi pragul de 2% din PIB stabilit ca angajament de statele membre NATO, în contextul în care conflictul din Ucraina a forţat Berlinul să-şi regândească politica externă şi de securitate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nici Kosovo nu e recunoscuta de

    foarte multe tari, și este bine merci 

    Nu are treaba Rusia cu ce spun altii.Rusii au cucerit si anexat un teritoriu,au arme nucleare,nimeni nu se atinge de ei,oricum ai lua-o au avut de castigat.In mod normal nicio tara nu ar trebui sa mai faca afaceri cu ei fiindca sunt niste ticalosi dar toti isi vad interesele.SUA a castigat,dolarul a depasit euro,China a castigat,doar UE a pierdut,deci noi cetatenii acestei uniuni.Mai pompam si bani in Ucraina fiindca asa cer interesele lui Biden si ale SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb