Olanda: Drogurile şi prostituţia aduc anual 2,5 miliarde euro în economie

V.B.
Internaţional / 26 iunie 2014

Cartierele de bordeluri, cu felinare roşii, şi cafenelele olandeze care vând droguri uşoare au contribuit anual cu 2,5 miliarde euro la economia Olandei, au anunţat ieri autorităţile olandeze, citate de Reuters.

Astfel, potrivit calculelor oficiale (realizate în conformitate cu noile directive europene), drogurile şi prostituţia au fost responsabile pentru circa 0,4% din Produsul Intern Brut (PIB). Aproximativ jumătate din consum este domestic, majoritatea în cafenele şi bordeluri, iar restul este asigurat de exporturi, în principal de droguri, a mai arătat Oficiul de statistică din Olanda.

"Este puţin mai scăzut decât consumul total de pâine şi, probabil, puţin mai crescut decât consumul total de brânză", a spus purtătorul de cuvânt al Oficiului, Peter Hein van Mulligen.

Ţările din întreaga regiune implementează noile reguli statistice ale Uniunii Europene care, printre altele, cer ca în calculul veniturilor naţionale să fie incluse estimările privind profiturile din prostituţie şi vânzarea de droguri.

La începutul acestei luni, Adriana Ciuchea, directorul Direcţiei de Conturi Naţionale din Institutul Naţional de Statistică, declara că ţara noastră va introduce în calculul PIB producţia, importul şi consumul de droguri, prostituţia şi traficul cu alcool şi tutun începând cu datele aferente anului 2012, care vor fi prezentate în septembrie 2014, având în vedere că suntem obligaţi să recalculăm PIB-ul pe baza noii metodologii valabile la nivelul UE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb