Olli Rehn: Măsurile adoptate de BCE vor duce la sporirea încrederii investitorilor

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 septembrie 2012

Măsurile adoptate joi de către Banca Centrală Europeană (BCE) pentru susţinerea statelor din zona euro ce întâmpină dificultăţi ar trebui să ducă la sporirea încrederii investitorilor, dar în acelaşi timp guvernele statelor membre trebuie să-şi continue eforturile, a declarat, joi seară, Olli Rehn, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil pentru afaceri economice şi monetare şi euro, informează EUBusiness. "Guvernele statelor vulnerabile din zona euro trebuie să continue măsurile ferme favorabile unor finanţe publice solide, creşterii durabile şi creării de noi locuri de muncă. Continuarea acestor politici va rămâne responsabilitatea guvernelor vizate. Comisia Europeană rămâne pregătită să îşi joace rolul care îi revine în supravegherea consolidată a unei condiţionalităţi stricte şi eficiente", a menţionat Olli Rehn, într-o declaraţie de presă, citată de Agerpres.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a anunţat, joi, un nou program de achiziţionare a obligaţiunilor pentru a reduce costurile de împrumut ale statelor din zona euro care se confruntă cu probleme financiare. Consiliul guvernatorilor BCE a creat un nou program de achiziţionare a bondurilor, numit "Outright Monetary Transactions" (OMT), care va înlocui precedentul program şi va ajuta BCE să cumpere nelimitat obligaţiuni cu scadenţă de 1-3 ani.

Statele ce doresc ca BCE să le achiziţioneze obligaţiunile vor trebui să accepte anumite condiţii, care vor fi parţial monitorizate de FMI, a explicat şeful BCE, adăugând că aceste achiziţii nu vor duce la tipărirea suplimentară de bani pentru cele 17 state ale zonei euro. Mario Draghi a dat asigurări că BCE va ajuta numai statele ca acceptă şi implementează condiţiile stricte, iar fondurile de salvare ale zonei euro vor achiziţiona de asemenea obligaţiuni. Noua intervenţie a BCE pe piaţa obligaţiunilor din zona euro este crucială pentru ca guvernele să dis-pună de mai mult timp pentru luarea unor măsuri eficiente în rezolvarea crizei datoriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb