OLT: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Elena Deacu
Anticorupţie / 24 februarie 2015

Actualizare 10:17 Poliţiştii au pus sechestru pe mai multe bunuri

Două imobile şi două autoturisme au fost puse sub sechestru, în urma a cinci percheziţii efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astăzi, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Balş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma acestora, 3 persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri.

În fapt, acestea sunt bănuite că, în calitate de administratori şi asociaţi ai unei societăţi comerciale, din oraşul Balş, în perioada 2012 - 2013, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, în vederea diminuării bazei impozabile (facturi de achiziţie de deşeuri feroase, purtând antetul unor societăţi de tip fantomă, radiate sau inactive).

Totodată, aceştia ar fi creat un circuit financiar fictiv, constând în creditarea societăţii cu sume mari de bani, urmate de retrageri de numerar din contul societăţii, prin formulare de ridicare numerar, cu menţiunea "plata achiziţii diverse". Sumele de bani astfel obţinute ar fi fost utilizate pentru achiziţia de autoturisme şi construcţia unui imobil, pe raza oraşului Balş.

La percheziţii, au fost ridicate bunuri şi documente, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a două imobile şi două autoturisme de lux aparţinând persoanelor bănuite.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3.612.392 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, penalităţi şi majorări.

---

Poliţiştii din Olt efectuează, în cursul acestei dimineţi, 5 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a mai multor firme cheltuieli nereale, în vederea diminuării bazei impozabile.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.600.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb